Kaçkarlarda Heliski...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sibelocal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,899

sibelocal

Moderatör
Mesajlar
208
Tepkime Puanı
7
Türkiye'de ilk kez 2005 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki Kaçkar Dağları'nda İsviçreli Turkey Heliski firması tarafından yapılan heliski (helikopterli kayak) organizasyonunun bu kış mevsiminde de yapılacağı bildirildi.

THRobbiG06520081


Ocak ayında başlayıp Mart ayı sonlarına kadar devam eden ve bu yıl üçüncüsü yapılacak faaliyetin bölgedeki kış turizmine ivme kazandırdığı belirtiliyor.

THThiviegeH06716620282429


Dünyada Kanada, Alaska, Kafkaslar ve Himalayalar'dan sonra ülkemizde ilk kez 2005 yılında Kaçkar Dağları'nda yapılaya başlanmıştı. Heliski sporu, kayakçıları helikopter ile yüksek tepelere bırakıp orada kaymalarını sağlayan bir spor türü. Bu sporun en önemli özelliği, kayak merkezinden ve kayak pistinden uzakta, tabiatla iç içe bol karın üstünde yapılması. Kaçkar Dağları'nda geniş bir bölgede yapılan etkinlik sırasında 3 bin 900 metre yüksekliğe kadar çıkılıyor. Kayak tutkunları, Heliski konusunda dünya çapında tecrübeye sahip İsviçreli, Fransız ve İtalyan dağ rehberleri ve İsviçreli pilotlar eşliğinde, özel donanımlı bir helikopterle Ayder Yaylası'ndan alınarak Kaçkar Dağları'na bırakılıyor. Sporcular burada tabiatla iç içe doğal ortamda yaklaşık 3 metre kalınlığındaki kar üzerinde bir süre kaydıktan sonra tekrar helikopterle Ayder'e iniyor.

THBlancA0617220281029


Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'de yılın her döneminde etkinlik yapılabilmesi ve turizmden daha fazla pay alabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yörede turizmi 12 aya yaymaya çalıştıklarını ifade eden Hocaoğlu, "Bölgemiz alternatif turizmin en güzel örneklerini bünyesinde barındırıyor. Doğa ve termal turizmin zengin kaynakları sahibiz. Şuanda daha çok yaz mevsiminde yönelik olan turizm çeşitliliğimizi yılın 12 ayına yaymak istiyoruz." dedi. Rize'de geçtiğimiz iki yıl kış ayında yapılan Heliski organizasyonunun Rize'nin turizm kapasitesine önemli katkı sağladığını kaydeden Hocaoğlu, organizasyonun bu yıl Ocak ve Mart ayları arasında üçüncü kez yapılacağını belirtti. Heliski sporunun özel bir firma tarafından organize edildiğini kaydeden Hocaoğlu, geçen yıl 300 kadar kişinin Heliski yapmak üzere Rize'ye geldiğini, bu yıl ise bu sayının üzerine çıkılmasının beklendiğini söyledi.

LD1N2202


Rize, termal turizmde de iddialı

Hocaoğlu; Rize'nin Doğu Karadeniz'de Samsun'un Havza İlçesi'nden sonra termal turizm potansiyeli olan tek yer olduğunu, bunun da Rize'ye önemli bir avantaj sağladığını die getirdi. Çamlıhemşin ve İkizderi ilçelerinde iki termal kaynak bulunduğunu hatırlatan Hocaoğlu, şunları söyledi: "Ayder Yaylası'nın altyapı eksikleri yapılan çalışmalar ile giderildi ve kış aylarında da termal turizme cevap verebilecek konuma geldi. Artık Ayder, yılın 12 ayı hizmet veriyor. Bunun dışında İkizdere'de bulunan ılıcanın da önümüzdeki yaz hizmete girmesini planlıyoruz."
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,721
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst