Jeep‘in 2015 Yılında Pickup Modeli Olacak

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GokhanHizal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,905

GokhanHizal

Ana Kamp
Mesajlar
38
Tepkime Puanı
0
Yer
Rize
Web
www.gokhanhizal.com
Jeep CEO’su Mike Manley 2015 yılında bir pickup modelinin piyasaya sunulabileceğini açıkladı. Jeep 2005 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Jeep Gladiator adından bir pickup sergilemişti. Jeep Wrangler baz alınarak hazırlanan araç büyük ilgi çekmişti.

Jeep’in bir pickup modelinin olması gerektiğini düşünen markanın resmi modifiye firması Mopar geçtiğimiz yıl Wrangler için bir dönüşüm kiti hazırladı. 5.500 dolar fiyat etiketine sahip dönüşüm kiti aracın orijinalliğini bozmadan pickup’a dönüştürüyordu. Kit kasa tabanı, arka çamurluklar, kupa gibi parçalardan oluşuyordu. Jeep Wrangler’in kapı ve tavanının kolay bir şekilde sökülebilmesi özelliğiyle kısa sürede araç resimde gördüğünüz pickup’a dönüştürülebiliyordu.

jeep-wrangler-pickup-mopar-jk8.jpg


Jeep CEO’su pickup modelin muhtemelen 2015 yada 2016′da yeni jenerasyon Jeep Wrangler ile tanıtılacağını söyledi. Yani Jeep Wrangler yeni bir jenerasyona kavuşacak.

Ayrıca aracın iki mi yoksa dört kapılı olacağı konusunda kararın verilmediğini söyledi. Aracın Gladiator konseptinde olduğu gibi arka kapılarının geçişi kolaylaştırma maksatlı küçük ve geriye doğru açılan türden olması ihtimal dahilinde. Benzer şekilde 2 kişilik tek kabinli bir araç yada normal dört kapılı bir araç olması da ihtimaller dahilinde.

Jeep-Wrangler-Gladiator-on.jpg


Wrangler, Jeep için bir ikon. Benzer şekilde Wrangler off-road için de bir ikon. Markanın bu araçta yapacağı her türlü yenilik, değişiklik markanın geleceğini şüphesiz etkileyecektir. Bu nedenle Jeep yetkilileri yeni Wrangler’i ve ondan türetilecek pickup modelini şekillendirirken ince eleyip sık dokuyor.

Mike Manley ayrıca ortakları Fiat’ın yeni jenerasyon Wrangler’in çok yönlü bir araç olmasını istediğini söyledi.

Jeep-Wrangler-Gladiator-arka.jpg


Jeep-Wrangler-Gladiator-arac-ici.jpg


Kaynak: TurkCar
 

Etiketler

Ynt: Jeep‘in 2015 Yılında Pickup Modeli Olacak

Göktuğ Bey, evet dediğiniz gibi ürünler olabilir ama bir resmiyeti yok ki onun. Chrysler - Fiat grubunun resmi modifiye firması Mopar'da benzer bir kit piyasaya sundu. Ancak asıl konu dönüşüm kitleri değil. 2015 yılında Wrangler'in yeni jenerasyonunun tanıtılacağı ve ürün gamına birde fabrikasyon pickup'ın eklenecek olması.
 

Ynt: Jeep‘in 2015 Yılında Pickup Modeli Olacak

Tabi orjinal olarak çıkması daha memnun edici. Ama geç kalmadılar mı sizce ?? Ortada bu kadar çift kabin 4x4 araç varken ve bunun kalitelisini arayan bir müşteri potansiyeli varken 2015 lerden bahsediyoruz..
 

Ynt: Jeep‘in 2015 Yılında Pickup Modeli Olacak

jeep' Alıntı:
Tabi orjinal olarak çıkması daha memnun edici. Ama geç kalmadılar mı sizce ?? Ortada bu kadar çift kabin 4x4 araç varken ve bunun kalitelisini arayan bir müşteri potansiyeli varken 2015 lerden bahsediyoruz..

Kesinlikle haklısınız. Ülkemizde yüksek vergilendirmeden sebep belki fazla Wrangler görmüyoruz ama ABD'de Wrangler ulaşılabilir bir araç olduğundan kesip biçip buggy car yapandan, Mopar yada AEV brute dönüşüm kitleriyle kasalı araç yapana kadar her türden kullanıcı var.

Şahsi tahminim yeni Wrangler'in Fiat desteğiyle birlikte daha ulaşılabilir bir model olacağı. Düşük silindir hacmi - yüksek güç prensibi kaçınılmaz bir yenilik olmaya başladı. Ford, Focus gibi lokomotif bir modelinde 1.0 litrelik motora yer verebiliyor. 2015'te yeni Wrangler'i 2.0 litre hatta 1.6 litre motorlarla bile görürsek şaşırmayalım. Olayın birde CO2 salınımı boyutu var. İngiltere gibi ülkeler CO2 salınımına göre araçları vergilendiriyor. Tüm dünyada daha ulaşılabilir bir model olması için bu hususun da aşılması gerekiyor. Yani dediğim gibi düşük hacimli bir Wrangler görürsek şaşırmayalım. Ancak Wrangler'in off-road yeteneğinden taviz verilmeyecektir. Verilirse zaten Jeep'in bittiğinin resmi olur. Her neyse bekleyip göreceğiz. 8)
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,544
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst