Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan belka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,629
Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

Sagalassos gezisinden sonra Ağlasun ilçesinden Isparta yönüne hareketlendik. yaklaşık 7-8 km sonra yol kenarında muhteşem bir alanda mola verdik.

IMG 1094


IMG 1098


IMG 1096


IMG 1092


IMG 1090
 

Etiketler


Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

drares' Alıntı:
Tünay bey nerelerdesiniz? geziniz nasıl geçiyor?

Haşmet bey merhaba,

Gezimize ait resimleri yakında yukleyeceğim, Eğridirden sonra Kızıldağ-Beyşehirde 2 gün moladan sonra Konya ve çevresinde 1 gün geçirip Aksaray-ıhlara-Nevşehir-Ürgüp Göreme-Avanos bölgesinde 6 gün konakladık. yola devam edip Kayseride 2 gün kalıp Malatyaya vardık. Malatya da aracı parka koyup ayrıldığım şirketin ufak birkaç işi için Erbil/Iraq a geldim. Nasipse Cuma günü Akşam saatlerinde Malatyada olup gezimize kaldığım yerden devam edeceğim. Pazar günü için gezi güzergahım ve konaklamalarımla ilgili yazılarıma devam edeceğim.
Selamlar, saygılar.
 

Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

tünay bey merhaba ben malatyada ikamet etmekteyim.malatya ile iligili bir şey sormak isterseniz yardımcı olabilirim.gezilecek görülecek yerler veya nasıl gidileceği gibi vs.telefonum 05243145533
 




Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

maranga44' Alıntı:
tünay bey merhaba ben malatyada ikamet etmekteyim.malatya ile iligili bir şey sormak isterseniz yardımcı olabilirim.gezilecek görülecek yerler veya nasıl gidileceği gibi vs.telefonum 05243145533

Levent bey ilginiz için teşekkürler, Genellikle gideceğimiz yer hakkında internet üzerinden bilgi toplamaya çalışıyoruz. Tabiki bölgede ikamet eden birinin yönlendirmesi çok yararlı olacaktır. Cuma geç saate malatyada olacağım, şayet müsait olursanız Cumartesi günü 10-11 saatleri arasında sizle görüşüp bölge hakkında bilgi almak isterim. Malatya yöresini gezip Pütürgeden Nemrut'ta cıkmak niyetindeyim, devamında Kahta tarafına nasıl geçeceğime bakacağım. Zannedersem Nemrut yolu sıkıntılıymış, o nedenle tur münibüsleriyle cıkmanın daha uygun olacağı söylenmişti, bunları bir arastıracağım.
 


Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

Şuana kadar geçtiğim güzergahlar ve Konaklama yaptığım yerler işaretlenmiştir.

Her konakladığım yer ücretsiz otoparklardan oluştu. hiç bir konaklama için ücret ödemedim. Araçta her şey mevcut olduğundan dışarıdan destek almaya ihtiyacım olmadı.
Her gittiğim bölgelerde pazarlardan taze meyve sebzelerimi temin ettim, yöresel kasap ve mandıralardan alışverişte bulundum.
Gördüğüm o ki yerel satış noktaları büyük alışveriş merkezlerinden çok daha ucuz ve kaliteli.

Izmir nemrut1


Izmir nemrut2
 






Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

Egirdir gölünde kalmıştık....

Egirdir'i çok sevdik, Ada yolu üzerinde solda bulunan ücretsiz park alanında göle sıfır park ettikten sonra yolda gelirken gördüğümüz pazar'ı gezdim. Köylülerden aldığım yayık terayağı ve keçi tulum peynir tek kelimeyle muhteşemdi.
2 gece konakladığımız yerden göl'ün renkten renge girmesini izlemek ayrı bir güzellik kattı.

IMG 20150501 113828


IMG 1143


IMG 20150501 184903


IMG 20150501 183213
 

Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

Eğirdirden kahvaltı sonrası ayrılarak Kızıldağ milli parkında konaklama üzere yola çıktık. Yol boyunca çiçek açmış meyve ağaçları bize eşlik etti. Kızıldağ milli parkına Şarkikaraağaç ilçesinden geçerken yolların bozuk olması nedeniyle 2-3 km ilerleyebildik. Kızıldağa çıkmaktan vazgeçerek Beyşehire doğru rotamızı kırdık. Akşam üzeri vardığımız Beyşehirde yine göl manzaralı merkezi bir alanda aracımızı park edip keşfe çıktık. Sahil boyuna belediyenin yaptığı piknik alanları takdire şayan diyebilirim. Akşam tekne turuna katılmamızı çıkan fırtına engelleyince karavanımıza döndük, sabahleyin ilçe turu ve ardından sahil gezisinden sonra Beyşehir tekne turuna katıldık.

IMG 1175


IMG 1180


IMG 1183


IMG 1189


IMG 1171
 




Ynt: Izmirden Nemruta (gezi Basladi)

Beyşehirde konaklamamızda aracın 2 gün hareketsiz kalması ve havanın biraz kapalı olması nedeniyle akülerin şarjı tam doldurmadığını fark ettik. Bunun yanı sıra banyo teknesini alt tarafından su sızıntısı olunca karavanımızı yapan Dolphin karavandan İSA bey ile telefon ile görüşüp sorunumuzu bildirdik. Sonraki gün nerede olacağımızı sordu, Konya'ya geçeceğimizi belirtince orada buluşalım dedi.
Beyşehirden yola çıkıp öğle saatlerinde Konya'ya vardık, koçtaş otoparkında buluştuğumuz İsa bey hemen banyo teknesinin plastik borularını yenileyip ayrıca yanında getirdiği ilave 100 amper jel aküyü yerleştirdi. 1 saatte işimiş bitti. Gün içerisinde Konya'da mevlanayı ve merkezi yerleri gezdik, konaklama için uygun yer aramaktansa Konyaya 10 km uzaktaki Sille'ye geçtik. Gece konaklamamızı yaptık, sezon henuz açıkmadığı için oldukca sakin bir gece geçirdik.

IMG 1231


IMG 1218


IMG 1236


IMG 1235


IMG 1241
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,962
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst