İsuzu Yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan diogenes111 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,065

diogenes111

GSM: 0536 345 5757
Mesajlar
57
Tepkime Puanı
0
Yer
SİNOP
Arkadaşlar 2007 isuzu d-max aracıma 3" yükseltme kiti arıyorum ve bulamıyorum.
bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan acil yardım bekliyorum, arabadan acayip soğudum çünkü piyasada d-max modifiye parçaları yok denecek kadar az.
sanırım satıp kurtulacağım en son...
 

Etiketler
Ynt: İsuzu Yardım

mehmet becce dmax yukseltmisti sanırım.. bende hilux için bulamıyorum yukseltme kiti..
 

Ynt: İsuzu Yardım

yok yok satma sen..2 şekilde yükselte bilirsin..
1.arka taraf makas altlarına get konulup öndende torsiyonlarda yükselte bilirsin.(bu biraz kolay çözüm,saglıklı olup olmadıgı tartışılır ama bi d-max senelrdir öyle dolaşıyor.)
2.amerikadan getirtilen yükseltme kitleri... bizim d-max ler başka 2 marka tarafından (gmc ve chewrolet diye biliyorum) üretiliyor bu araçları amerikalılar benzinli motorla kullanıyor araçlar aynı zaten.. bu kitleri bildigim kadarıyla tar oto tarkan bey getirecegim demişti onla irtibata geçip temin edebilirsiniz.
bence yükselte işlemi sonrası daha büyük jant lastik uygulaması gerekli aracın göbegi ayrı konu difransiyeller de zemine takılıyor.d-max ve benzeri pick-up lardan çok sıkı bir offroad aracı ortaya çıkabilir ama baya bi masraflı olur
aklıma gelenler
yükseltme kiti 1500 $ civarı
33'' lastikler 1000$ civarı
ayna mahruti oranlarıyla ugraşma 500$ civarı
ön arka kilitlermarkaya göre degişir) 2500$ civarı
ön arka tampon(degişik markalar var warn ve arb vb) uygulaması 1500$
en az 9000lik vinç en ucuzu 900$
şnorkel 800$ civarı
bu işlemlerden sonra baya sıkı bir d-max ortaya çıkar..fiyatları tam araştırmadım degişiklik göstere bilir
 

Ynt: İsuzu Yardım

bülent bey
aracı yükseltmek için ben birseyler yapıyorum bitince size bilgi ve resimler gönderebilirim

D max
 




Ynt: İsuzu Yardım

su ana kadar yaptıklarım öncelikle lastıklerimi degiştirdim 245.75.16 cooper stc ön takım torsiyondan 8 cm yükselttim şimdi arka makas tutucularının boylarını yükseltiyorum yarın montajını yapıcam birde winc taktımmı tamamdır bana yater bu işin sonu yok
 


Ynt: İsuzu Yardım

bülent bey bugün arka makas küpelerin boylarını 5cm uzattım ve montajını yaptım aracım şuan çok güzel oldu istedigim kadar yüksekliğe ulaştım. Yükseltmemin bir yan etkisine henüz rastlamadım tabi faydasını görücez yarın kartepe ye gidiyorum orda deneme şansım olur hem uzun yoldakı yan etkisini hem karda ki faydasını görücem sonucu ve fotografları yayınlarım
 


Ynt: İsuzu Yardım

neden sonuclarından memnun olmadınız gerci yukseltme karda tutunacak uygun lastık veya zincir olmazsa sonucu degiştirmez sadece tepe cıkışlarında karından oturmayı biraz daha azaltır fakat sizinki gibi uzun şaseli bir aracta bunuda sınırları bellidir
 




Ynt: İsuzu Yardım

tabiki her aracın bir sınırı vardır benim battıgım yer biraz fazla yüksek kar vardı yoksa yükseltmeden cok memnunum birazda macera olsun diye batacagımı bilerek oraya girdim ve benim gibi deneyen diğer araclarda battı defender 110 ve pajero denedi.
 

Ynt: İsuzu Yardım

10 cm yükseltme sonucu bir olumsuz yan etkisini hissetmedim. ama orjinal halinden cok daha başarılı oldu.
öncelikle d-max kullanıcılarına tavsiyemdir kesinlikle yastik ölçülerini büyütmeleridir orjinal ölçüsü 245.70.16 olan ölçü bu araca cok ufak geliyor, ben yakıtımı etkilemesin diye 245.75.16 yaptım 5 cm yükseklik fark etti ama 265.75.16 yapsaydım daha memnun olurdum
birde ön torsiyon ayarlarından 5cm yükselttim sonra önle arka arasındaki yükseklik farkı oldumu bunuda arka makas küpelerini yeniden yaptım boylarını 5 cm uzatarak böylelikle toplamda lastik farkıyla birlikte 10 cm yüksekliğe ulaşmış oldum.
 

Ynt: İsuzu Yardım

eski ve yeni lastiginiz arasında 1" fark var yani 2.54 cm.. yani lastik sayesinde 1.27 cm yukselmissiniz..
 

Ynt: İsuzu Yardım

Benim aracımdaki lastik 245-70-16 A-T bu ebat bile arabaya çok ağır geldi araba yerinden kalkmıyor. hafif rampada kalkış yaparken arabayı 4L konumuna alıp anca öyle kalkabiliyorum.
 



Ynt: İsuzu Yardım

bülent bey aracınızın başka bir problemi olmasın verdiğiniz ölçü zaten ojinal lastiği ondada sorun yaşıyorsanız cok ilginç ben daha büyük lastik taktığım halde aracım performansını hiç etkilenmedi.
ayrıca omer bey lastikleri ben yanyana koyarak ölçü almıştım hata yapmış olabilirm.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,114
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst