İsrail Gezimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan salcek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,351

salcek

Yeni Üye
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
0
Yolculuğumuz 2 saat sürdü uçakla.Tel Aviv de Ben Gurion Hava alanına iniyorsunuz Bizde yeşil pasaport olduğu için vizesiz gittik.Kontrollerde sorun çıkmadı .Beklediğimizden daha kolay içeri girdik.Valizlerimizi bile aramadılar x-ray dan geçirmediler. Çıkarken biraz soru sordular neden geldiniz valizinizi sizmi kapattınız çantalarınzda sıvı bişi varmı. birinden herhangi bir hediye aldınızmı diye soru soruyolar.İsrailde hiç sıkıntı yaşamadık.Ama her yerede israil askerleri var.Mescidi Aksa nın olduğu yerde israil kontrolünden çıkıp Filstinlilerin kontrolüne giriyosunuz.oraya sadece Müslümanları alıyorlar.Hanımlara uzun etek giydiriyorlar.bizim Araplar bahşiş ve sadak istiyorlar.


1pcs6.jpg

Ağlama Duvarının Hemen üstünde mescid-i Aksa

1pcsd.jpg

Kubbet-ül Sahra Altı Kubbeli Yer Peygamberimizin Miraca çıktığı taşın üstüne yapılmış mescit

1pcsv.jpg

Peygamberimizin üzerine basıp miraca çıktığı taş , altında namaz kılınabiliyor.(Kubbet-ül Sahra)

1pctd.jpg

Mescidi-i Aksa

1pcuw.jpg

Tel Aviv şehri

1pcvg.jpg

Musa Peygamberin Mezarı Lut gölüne gideken yol üzerinde bir tepede sessiz sakin bir yerde
 

Etiketler
Ynt: İsrail Gezimiz

1pcw7.jpg

Isa Peygambein Naaşının olduğu yer (Burada foto çekmek yasak olmasına rağmen çektim)Buraya hırıstiyanların çile yolu dedikleri ve İsa peygamberi çarmıha gererek dolaştırdıkları caddeden geliyorsunuz.Bu binanın üzerinde hala dalgalanan bir haçlı bayrağı var

1pcyj.jpg

Lut Gölü Deniz seviyesinden 250m-400m daha aşağıda
 

Ynt: İsrail Gezimiz

Konaklama nasıldı, rahat yerler varmı. ayrıca yemekler hangi kalitede bizim damak tadımıza uygunmu. birde fiyatlar nasıl. açıklarsanaız memnun oluruz.
 

Ynt: İsrail Gezimiz

konaklama güzeldi biz 3 kişi idik kudüste Grand Kurth otel de kaldık günlük 200 dolar ödedik sabah kahvaltısı dahil.Otel çok iyiydi tel aviv de günlük 200 dolar ödedik .yemekler bzizmkilere yakın ama biraz daha baharatlı ve karışık.yahudiler domuz eti yemedikleri için rahattık.bizim damak tadımıza uydun.çaylarını sevmedim acayip bişi çayları.kahveleri çok mu çok sert.fiyatlar türkiye ile hemen hemen aynı .Ama kudüste mutlaka en az 2 gün kalın.görülmesi gereken çok şey var
 

Ynt: İsrail Gezimiz

ben de bu yaz tel avive gidicem detaylı bilgi verebilirmisniz , türkiye ile fiyatları kıyasladığmızda çok pahalımı acaba
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,697
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst