Isınma

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mycamper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 157
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,067

Etiketler

Ynt: Isınma

lPG tüp gazlı ısıtıcılar karavan türü kapalı ve küçük hacimli yerlerde kullanılmaları zararlı . karavanın oksijen vede nem dengesini bozuyor. içerisi terleme yapıyor.Hertaraf ıslanmış gibi nemli oluyor. Ben denedim hiç tavsiye etmem. Hele birde uyunur kalınırsa karavanda, allah korusun.
Bu tür ısıtıcılar yarı açık alanlarda kullanılmak üzere üretilmiş ürünler.
 

Ynt: Isınma

Zaten bu tür ısıtıcılar tamamen kapalı mekanlar için uygun değil. Kapalı mekanlar için bacalı ısıtıcı şart. Bu bahçede otururken ayaklarınızı ısıtmak için yada kapalı mekan da pencerenin birini aralayıp mekanın soğukluğunu kırmak için. Önüne geçerseniz açık pencere olsa bile sizi fırın gibi ısıtır. Vurmadığı cepheleri fazla ısıtmaz. Eskiden ben bunu dükkanda kullanmıştım. Bayağı işimi görüyor du. Elbette vebastoya vs rakip bile olamaz. Ama fiyatı uygun. Belki Bülent beyin düşündüğü ısıtıcıya alternatif olabilir. Sonuçta alkollü ısıtıcı da içerdeki oksijeni tüketiyordur. O ısıtıcıyı kullanırken de içerisini havalandırmak gerekir.
 

Ynt: Isınma

kyaz75' Alıntı:
ben de düşünüyorum zaman ayarlı mı?
birde en uygun yer neresi transporter için taktıran var mı?

Isıtıcı aracın yakıt tankına yakın takılır ise daha verimli - güvenilir oluyor. Transporter için uygun yerler şöför veya ön yolcu koltuk altı . Yönlendirme istediğiniz yere yapabiliyorsunuz.Termostatı en soğuk yere (örneğin kayar kapı yanı ) konun deniyor ama İnsel Bey'in elinizin ulaştığı yer önerisi de mantıklı. Zaten transporter küçük olduğu için en küçük modelleri bile yeteri kadar ısıtır.
Zaman ayarlı düğmeler var. Ana düğmesi önünde neden kullanılmasın istenirse? Ama bence gerek yok. Hava sabaha karşı daha çok soğur. Yanma işlemi aracın dışında olduğu için zehirlenme tehlikesi yok. Sadece bilen birisine taktırmak gerek.
 



Ynt: Isınma

kenan akca' Alıntı:
lPG tüp gazlı ısıtıcılar karavan türü kapalı ve küçük hacimli yerlerde kullanılmaları zararlı . karavanın oksijen vede nem dengesini bozuyor. içerisi terleme yapıyor.Hertaraf ıslanmış gibi nemli oluyor. Ben denedim hiç tavsiye etmem. Hele birde uyunur kalınırsa karavanda, allah korusun.
Bu tür ısıtıcılar yarı açık alanlarda kullanılmak üzere üretilmiş ürünler.

Haklısınız ama bu bu alkolle çalışıyor ve kapalı mekanlarda çok rahatlıkla kullanılır

Alıntıdır;
Denatüre Etanol adı verilen yenilenebilir bir enerji kaynağı ile çalışmaktadır. Etanol, tarım ve orman ürünlerinden çoğunlukla şeker kamışı, patates, muz, kırmızı pancar ve son zamanlarda buğday gibi hububatlardan elde edilen şekerlerin fermantasyonu ile üretilen bir saf alkoldür. Çeşitli global düzenlemelere göre Etanol (% 100 alkol) insan tüketimini önlemek için saf halde satılmamaktadır. Etanol üreticileri yeniden satış amacıyla etanolu çeşitli maddelerle de-natüre etmekte ve bunu Denatüre Etanol olarak adlandırmaktadırlar.

Denatüre Etanol tamamen biyolojik ürünlerin bileşiminden oluşmaktadır ve böylelikle nötral ekolojik bir denge sağlamaktadır (sera uyumludur). Etanolun (aynı zamanda Etil Alkol C2H5OH olarak da adlandırılmaktadır) yanması, ısı, buhar ve karbon dioksit yayımına neden olmaktadır. Denatüre Etanol de aynı Etanol gibi temiz bir biçimde yanmaktadır.

Denatüre Etanol* temel yan ürünlerinin karbon dioksit, su buharı ve ısı olması nedeniyle kapalı mekânlarda havalandırma gerektirmeden güvenle yakıt olarak kullanılabilir.

Tipik inşaat özelliklerini taşıyan bir evde, diğer bir deyişle ağır izolasyon maddeleri ve sıkı geçirimsizlik maddeleri nedeniyle son derece sıkı bir yapısı olan bir ev olmadığı sürece; filtreleme (hava geçirimi) yoluyla yanma ve havalandırma için yeterli hava temin edilebilecektir.
 

Ynt: Isınma

Değerli dostlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler,şu durumda olması gereken en mantıklı ısıtıcılar gazı direk dışarı atan ve termostatlı olanlar ortamın ısısını istediğiniz ayara alıp sonrasında kendi haline bırakıyorsunuz,birde zaman ayarlı için fazlaca para vermeye gerek varmı 300 dolar gibi,benim önceden zaman ayarı ile ısıtmaya ihtiyacım yok hergün kullanmayacağıma göre,eğer kullanacaksam çıkmadan 5-10 dakika önce arabaya binip ısıtırım hallolur fazla parası olan varsa taktırsın zaman ayar rolesin :D bakalım hangisi daha iyi ısıtıyor ve hangisi daha ekonomik araştıracağız.
 

Ynt: Isınma

araba içinde yanan birşey bence tehlikeli, hele aygaz adamı sarhoş ediyor başağrısı yapıyor (bir dönem katalatik sobalardan ne çektik)
 

Ynt: Isınma

Ben bunu büyük tencerenin içine koyarak yakacağım ,1 tane yetmezse 2 tane alırım üstünede güğüm koyarım sürekli suda olur gerekirse.benim düşünceme göre benim beklentilerimi şimdilik bu karşılıyor.Ayrıca başka bir firmadanda bir ürün buldum ondan cevap bekliyorum çok orjinal ve dekoratif bir ürün cevap geldiğinde sizede bilgi vereceğim.Bunun kadar uygun olacağını zannetmiyotum ama...
 

Ynt: Isınma

D2 ve D4 ün sadece fiyatına (yatırıma) bakarak karşılaştırma yapılmasını doğru bulmuyorum.İşin bir de işletim konusu var.
D2 ,15 m3 e kadar arçlar için iyi bir ısıtıcı. Yeteri kadar (göreceli bir kavram ama gezeceğiniz havaların bir ortalamasını düşünün) ısıyı neredeyse 1/3 ayarda bile verebiliyor.D4 de gereksiz bir kapasiteye sahip olcaksınız.Bu işin bir de yakıt tüketimi var. Yakıt tüketim değerlerine bir bakın. Bir tam gün çalıştığında bayağı yakıyor.Unutmayın !..Tabii bir de ses sorununu göz ardı etmeyin....
Ben yıllardır D2 kullanıyorum. Gayet de güzel iş görüyor. Kolay gelsin.

Rüzgar
 




Ynt: Isınma

Kapalı ve havalandırması olmayan ortamlarda açık alevli ısıtıcıların tamamı tehlikelidir. Buradaki asıl tehlike renksiz ve kokusuz bir gaz olan karbonmonoksittir. Şofben, kombi faciası denilen zehirlenme vakalarında başrolü oynamaktadır. Özellikle küçük kapalı alanlarda ortamdaki oksijenin azalması neticesinde CO yoğunluğu hızla artar. İnsanlar şofben, kombi yada sobadan zehirlenenlerin tüpten, doğalgazdan, isten, dumandan zehirlendiğini sanıyor. Oysa burada karbonmonoksit zehirlenmesi sözkonusudur. İçeride sürekli yanan küçük bir alev ve havalandırmasız küçük hacimli bir oda, banyo, mutfak vs. zehirlenme için ideal ortamı hazırlar. Çok sinsice gelişir. Hele bir de uykudaysanız asla farkına varmaz, daha da derin bir uykuya dalarsınız. Bacalı kombi cihazı kurulan evlerde ve doğalgazlı ocak barındıran mutfaklarda pencerelere havalandırma menfezlerinin konulmasının nedeni budur. Dairenin doğalgaz projesinin onaylanması ve doğalgazın kullanıma açılabilmesi için bu gereklidir. Tüpgaz ile kullanılan ocaklar ve banyolardaki şofbenler için de aynı şekilde gerekliliktir bu havalandırmalar. Ama maalesef tüpgazlı kullanımı denetleyen birileri olmadığı için zehirlenmeler hala devam ediyor.
Bülent arkadaşım o aracın içinde soba yakmaya gerek yok. Mum yaksan bile ne kadar ısınacağına şaşarsın. Zaten kampçılık tecrübelerinden bunu biliyor olmalısın. Ama mum yaksan bile karbonmonoksit tehlikesi var. Havalandırma olmadan böyle bir kulanıma sakın...sakın girişme.
 

Ynt: Isınma

Tek cozum vebosto tipi isiticidir. Yok alamam diyorsaniz kesinlikle Cem'e katiliyorum. Ates arabada yakilmaz. Havayi emer ve sorun yaratir. Vebasto yoksa cozum su torbasidir. Su kaynatilir ve termosa konur. Gerisi de su torbasina. Yorganin altinda cok is gorur. Gece ilerleyen saatlerde su soguduysa degistirilir. Termostaki sicak su ile geceye devam edilir. Uyguladim cok isimi gordu.
Tabii bunlari elektrigin olmadigi yerler icin konusuyoruz.Eger elektrik alinabiliyorsa bir fakir soba isi bitirir. Termostatli olmasina dikkat edin. Kismaniz mumkun olsun. Rezistansli olmasin ufuren tur olsun. Ayrica vebasto varsa bile bu sobayi bulundurun. Elektrik varsa hemen acarsiniz.
 

Ynt: Isınma

İnsel abi Cem teşekkürler katkınızdan dolayı.yalnız benim sorum Webasto'mu,Ebershpaçer D2'mi hangisi daha iyi artıları yada eksiler nelerdir buna cevap alabilirsem kararım zaten İnsel abinin dediği gibi bu tür ısıtıcılar.
 




Ynt: Isınma

sizlere bir iki ornekte ben yolluyorum bunlar hollandadaki fiyatlari ve hepsi sifir marketten linkide asagidadir.[attachment=1]http://www.kampeermarkt.com/home.php?cat=353&sort=title&sort_direction=0&page=1
bu gorunen E2400 modeli daha var linkte ben yukledim ama acilmazsa sakin sormayin nasil yaptigimi bende bilmiyorum....saygilarimla..
Zeki

UnEncrypted2 Page 097 Image 0005
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,711
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst