Haydi Pelepones'e

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RÜZGAR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,550
Ynt: Haydi Pelepones'e


Bizim niyet torbasına pesbembe burnunu sokup önce biraz karıştıran sonra da çektiği niyeti açıp okumam için usulca bana uzatan sevgili Pofuduk iki gündür izinde idi. Bu sabah mesaiye başlayınca ne görsün...Sanayi çarşısından bile Pelepones dolmuşuna binen olmuş :eek:..
Ehhh demek ki işler iyi gidecek.Haydi hayırlısı bakalım.Sanayi için bir kaç yer ayıralım baş duraktan artık. :D

*** "Aliço" yine ipi göğüslemiş. Ehh ne de olsa adaşız.Sağlık dualarınız her zaman birinci sırada olsun.Tıpkı sizin gibi önce onlar ipi göğüslesin gerisini bir şekilde hallederim umarım..

*** "Mayıstosböce" Şu çay içme keyfinize bir kaç bisküvi de Pelepones'den olunca "dadından yinmiyor" galiba.Çaylar bitmez ama ya bisküviler..
Altı bölümlük yazıyı "aziz halkımızın umumi arzusu üzerine" yediye çıkarttım.Biraz daha kırpacağıma yeni bir gezi daha yaparım diye düşünüyorum.Nasıl olsa destek bol..Teşekkürler .

*** "Esinti35" Özlediğimiz kamp işletmeciliği artık standart hale gelmiş gavurda. İşletmecisinden çok standarda geliyor gelen. Biz de hala onun yeri bunun kampı gibi kasap, bakkal seçme devrini yaşıyoruz maalesef.

*** "Atiladi" İşte "sanayinin yıldızı" Atilla kardeşimiz de aramızda artık.Kendilerine uzuun bir "hoşgeldiniiiiz, safalar getirdiniiiiz" çekiyorum ...

[attachment=1]

Diğer sanayici'leride beklyoruz efm.Her çarşamba özel matine...

İncilerin adedi de ipin uzunluğu da yazının sonunda belli olacak...ama azz sonra...Teşekkürler nazik sözleriniz için.

*** "buselik" Rahşan affından çabuk yırttınız neyse ki. Ege nin iki kıyısında dolaşıyoruz bu sayfalarda.Teşekkür ediyorum size ve elk.özürlü eşinize.
Kimbilir bakarsınız bu özür yerini bir gün hevese bırakır..Belli mi olur bu dünya ;)

*** "hiç" Bu derin yorumlarınla yakında karavancı kalmayacak memleket de .Birileri de çıkıp "kampinglerimiz batacak bu gidişle" diye arkamızdan okuyacak dualarını :( Ama neyse..Yıllamıyoruz ki gittiğimiz yerlerde.
Katılımların ve yorumların her zaman insanların o güne değin ruhlarında farketmedikleri derinlikleri ortaya çıkarıyor.

*** "Güngör" Haydi Pelepones' e iyi bir yazı başlığı olmuş gibime geldi bu hareketlenme ile. Karavanlar ne için ediniliyor ki.Bir gün bir Rüzgar eser kapılırsın anaforuna, öbür gün bir meltem seni sürükler kuru bir yaprak gibi..

*** "taiga" Hakkını gelecek yaza kullanma durumuna üzüldüm.Gelecek yıla başka haklar da edineceksin unutma.
O zaman o haklar üst üste gelecek nasıl kalkacaksın altından bakalım...

*** "aslanahmet" Bir gün daha iyisi de olur merak etme.
İlk motokaravanımı Kum Kamp/Eceabat dan aldıktan sonra eve gelene kadar lastik patlaması yanısıra Gelibolu,Keşan,Malkara,Silivri sanayiilerine uğrayarak tam bir gün sonra İstanbula avdet edebilmiştim. Ya şimdi...
Hepsi geçer dert etme..

*** "drares" O hastalara da "Pelepones innes"i yapsan diyorum ;D. Rüzgar İlaç San.elemanlarını göndereyim farmakolojik etkileşimi hakkında aydınlatsınlar seni..
Ama yan etkileri düz etkisinden fazladır o na göre haaa. ::smiley: Zaten bu konularda yeterince "aydınlık" sın zaten.Aydın da oturana başka ne demeli ki ?Sevgiler..

*** "orsaalabanda" Kara kara gerçekler ile ruhumuz kararacak neredeyse.Ama onca "karşıtlık" başka nasıl vurgulanır ki ?
Katılımında seçtiğin zahmetli metoduna ve yorumlarındaki hareketliliğe teşekkürler...

*** "fsirin" Vize çok da dert değil aslında ama ben emekliyim diye kolay alıyorum tabiiki.
Çöpler de en az bir haftalık falan.Direniş boyunca kalıyor öyle ortada.Bir keresinde Büyükada da rastlamıştım benzer çöp eylemine.Yine dağlar gibi idi o direnişin de büyüklüğü.Hoş olmuyor belki ama etkileyici.
Kardeş sitede yayınlanmış bulunan "Rüzgar Üç denizden Esiyor " da Napoli deki çöp dağlarından da bir görüntü vermiştim yine bu yıl. :-\

*** "mdr" Size de teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için. Umarım izlemeye devam edersiniz bunu ya da gelecekleri...

Sevgili arkadaşlarımın tüm katılımları için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Yorulmadan yola devam...

Sevgiler ve saygılar hepinize,

Rüzgar

Hogeldiniiiz
 

Etiketler
Ynt: Haydi Pelepones'e

Hüseyin abi, bölümü defalarca okuyup notlar almaya çalışıyorum, bölümdeki bazı kareler yabancı gelmedi
Bahsettiğiniz Pelepones dolmuşunun rüzgarına kapıldık. Önce memleketiimizi iyice tanıyalım daha sonra sınır ötesi harekatlarına başlarız diyorduk ki yazı ve yorumlarınız ''hadi canım el ayak tutarken yürü'' der gibi duymaya başladım.
Durum böyle olunca hazırlıklara yandaş arayarak başladım. Haliyle bütün günümü ve aklımızı gidiş hazırlıkları oyalıyor. Sizin ve diğer gezginci arkadaşlarımın bu yörelere ait dökümanlarından seyahat için bilgi bankası yapmaya çalışıyorum,

Kelamına sağlık.
 

Ynt: Haydi Pelepones'e

http://haber.gazetevatan.com/yunan-halki-ayaklandi/376786/2/Ekonomi
 


Ynt: Haydi Pelepones'e

Hüseyin bey,gezi yazılarınızı ekrandan okumak,kitabını elimize alıp okumak kadar zevkli olmasa da(siz anladınız onu) fotoğrafların bolluğu teselli ediyor.Teşekkürler.Devamını bekliyoruz. :smiley:
 



Ynt: Haydi Pelepones'e

Gezi yazınızı biraz önce keşfettim ve şu ana kadar iki sayfayı okuyabildim henüz.Arkadaşlardan bazılarının dediği gibi insanı yollara düşmeye tahrik ve teşvik edici bir yazı hakikaten..Hepimizin üzerinde kışın bıraktığı kasvetli bir hava henüz dağıtılamamışken :smiley: Karavan ile gezi yapmak,paşa gönüllere ne de çok uygunmuş bir kez daha anlıyoruz :smiley:
 

Ynt: Haydi Pelepones'e

Sevgili Rüzgar Bey,demek yaş 69'a da varsa cezalar hayatımızda yer etmeye devam ediyor :smiley: Gezi yazınızın tamamını okuyup bitirdim bugün.Keyifli dakikalardı sayenizde.Selma Hanım'a selamlarımı iletirseniz sevinirim.Kendisini yürekten destekliyorum cezalar hususunda ;D ;D Bir de merakettiğim nokta var,makalelerini nereye yazıyor,bloğu mu var yoksa daha mı profesyonel..Yani dergi ya da gazete gibi?Selam ve sevgilerimi sunarak hoşçakalın diyorum :smiley:
 

Ynt: Haydi Pelepones'e

Teesüf ederim Hüseyin bey, :mad:

Coğrafyamı ve hesaplarımı alt üst ettiniz . ???

Ben almanyadan çıkar venedig üzerinden 3 günde türkiyeye ulaşırım diye biliyordum. Sizse bu yol en az 2 hafta çeker diyorsunuz.

N'apıcaz şimdi ? İşimiz iş. :D

Tanıttığınız için sağolun. :smiley:

Not. Hele resimlerinizden görüldüğü üzere , 68li bodrumlardaki gibi raşitin kahvesi yada han restoran gibi yerler bolsa, bu yol 3 haftadada bitmez.
 

Ynt: Haydi Pelepones'e

Pelepones'in niyet torbasının ikinci bölmesinden bakalım neler çıkıyooorr...

*** "berkcantp" bu devirde yandaş bulmak kolaylaştı artık ! :D
Yandaş karavancılar ile birlikte zevkli olur geziniz ama yandaşlar son anda yaya bırakmayacak cinsten olmalı... aman..

*** "züğüret gezençi" Teşvik edici yazınız için teşekkürler.Daha blog bile açamadım değil ki kitap. Ama bir ara tüm gezi anılarımı bir araya toparlamak istiyorum açıkçası. Bir gün... kısmet artık..

*** "Lizz" Gezi anılarımı keşfettiğinize sevindim doğrusu.Okuyucularıma bir dost daha eklenmesi insana bir parça daha güç veriyor inanın.
'69 unda birşeyler bitiyor başka şeyler başlıyor.Ceza makbuzları cebimde ama kesmeye kıyamıyorum artık. Eee "bağyan" bulunuyor da "yoldaş" bulmak zor bu devirde ! Kıymetini bilmeli.
Selma hanım www.soruyusormak.com da yazıyor.İlginize çok teşekkür ediyor.
Biz iki cambazız ama ayrı iplerde oynuyoruz.O ekonomi - politik yazıyor ben se "romantik" takılıyorum.Gezi anıları, öyküler falan ;) Sevgiler. :smiley:

"Evliyaçelebi2" Teessüfleriniz kabul edilmiştir.Vendik- Patras-Pelepones-Türkiye güzel rota.Bir vaktiniz olduğunda "Raşitin kahve, Han,sizleri bekliyor olacak. Yorgo ya ben den de selam. :D

Artık sıra beşinci bölümde....Haydi Pelepones'e devam edelim birlikte..
 

Ynt: Haydi Pelepones'e




Beşinci Bölüm


Beşinci bölümün rotası
Kalamata- Petalidi- Koroni (kd)- Methoni

5-01 Beşinci ve altıncı bölümün haritası

[attachment=1]

Uzun bir yolculuktan sonra akşam gün kavuşurken uzaktan Kalamata’ nın erken yanan ışıklarına doğru süzülüyoruz. Daha önce Patras - Kiparissia tarafından gelirken beldenin kuzey yolundan şehre girmiştik ,bu sefer doğu kıyısını izleyerek giriyoruz. Kıyı şeridindeki yoldan bir iki tur atıp kalacak yer araştırıyoruz. Mevsim geçkince ve Maria’s Camping ya da kıyı yolundaki diğer kampingler ıssız ve merkeze uzak görünüyor gözümüze. Biz yine kilise bahçesinde kalalım deyip park yerine giriyoruz. Sabah erkenden en fazla bir iki çan çalar o kadar.

5-02 Kalamata-kilise bahçesinde

[attachment=2]

Biraz yorgunuz ama sahilde yürüyüş yapmak zevkli geliyor onca direksiyon sallamalarının ardından.
Sahil lokantalarından birine ilişip güzel bir akşam yemeğini hakkettiğimizi düşünüyoruz. Sahibi ben yaşlarda güler yüzlü konuşkan bir Rum’un da yardımları ile mönü işini kolayca hallediyoruz. Selma’nın anımsamalarına göre börülce , sardalya fırın, ahtapot köfte ve deee buz gibi biralar süslemiş gecemizin sohbeti bol masasını.
Sakin bir gecenin ardından denize karşı kahvaltımızı yine bahçede hallediyoruz.

5-03 Park yerimiz deniz manzaralı


[attachment=3]

Kalamata şehir merkezi çok uzak değil ama daha çok yolumuz var aşağılara doğru. Karavanı merkezde bir yol içine park edip bulvarın sağlı sollu dükkanlarını, çarşısını geziyoruz. Ben güzel bir hush- papies ayakkabı Selma da birkaç parça kozmetik falan alıyor.
Öğle yemeğinin ve de kısa bir siestanın ardından dört parmaklı Pelepones in en batı parmağının aşağılarına doğru inen yoldan Petalidi taraflarına doğru şehri arkamızda bırakıyoruz. Bu bizim üçüncü Kalamata ziyaretimiz. Diğer iki seferinde motosiklet de getirdiğimizden şehirde epeyce yerleri gezme şansımız olmuştu. Bir keresinde Maria’s Camping de bir diğerinde yine Kilise bahçesinde güzel birkaç günümüz geçmiş epeyce de denize girmiştik. Bu sefer pek deniz havası hissedemedik ama şehirdeki anılarımıza yenilerini katmayı da ihmal etmedik doğrusu.
Kalamata’yı batı yönünde terk ettikten kısa bir süre sonra ilk durağımız Messiniakos körfezine bakan şirin bir belde Petalidi de.

5-04 Petalidi de kısa bir mola.


[attachment=4]

Karavan ile hep de denize sıfır durma alışkanlığındayız. Petalidi küçük bir belde ama beldeler ne kadar küçük olurlarsa olsunlar mutlaka en az birkaç restaurant ve kafesi bulunuyor. Yemek üzerine kahveler burada alınıyor.

5-05 Petalidi de kahve molası.


[attachment=5]

5 rota


5 02 Kalamata kilise bahesinde


5 03 Park yerimiz deniz manzaral


5 04 Petalidi de ksa bir mola


5 05 Petalidi de kahve molas
 



Ynt: Haydi Pelepones'e


Bir kafenin tabelası ilgimi çekiyor. Bir zamanlar manavlarda falan böyle resimler asılırdı. Boğaz, boğazda giden ve rüzgar nereden eserse essin dumanı arkaya doğru savrulan bir vapur, arka planda boğaz sırtları, fıskiyeli bir havuz ve el ele tutuşmuş sevgililer. Sanat değeri sıfır. Tablonun değeri ise boyanın kilo fiyatına göre ayarlanmış. Bir kötü görünümü örtbas etmek için asılan ayıp örten cinsinden.

5-06 Bu resim aklıma takıldı

[attachment=1]

Hafiften başlayan yağmurda karavana koşar adım gidiyoruz. Biraz dinlendikten sonra yola devam ediyoruz ama yağmur da yavaş da olsa peşimizi bırakmıyor yol boyunca. Yol üzerinde Koroni var ama önce biraz mazot ve su takviyesi yapıyoruz .Suyumuz gecelemeden önce her zaman fulleniyor. Bu arada lastik havalarına da bakılıyor servis olarak.
Beldeye yokuştan inerek ulaşılıyor.Yol üzerinde şirin bir de kamping var ama bu havada kamplara bağımlı kalmak istemiyoruz.Limana inince aklımın götürdüğü yere gidiyorum ve birkaç karavanın yanladığı denize sıfır güzel bir yere ben de dördüncü olarak ekleniyorum. Üzerimizi değişip beldeyi gezmeye koyuluyoruz ama önce koyu birer kahve.

5-07 Koroni de koyu kahveler

[attachment=2]

En sevdiğim sandalye de bu klasik hasır sandalyeler. Van Gogh ‘un birkaç tablosunda da rastlamıştım bu sıcak görünüşlü sandalyelere.
Biraz çarşıda dolaşıyoruz.

5-08 Koroni de çarşı içi

[attachment=3]

Çarşı da bir ekmek fırınındaki özenle dekore edilmiş bir ekmek dikkatimi çekiyor.

5-09 Dekorlu ekmek

[attachment=4]

Koroni küçük ama şirin bir belde. Bir kaç restaurant, birkaç cafe, pastane ve çarşıdaki hediyelikçiler ve de marketler. Beldenin sonunda küçük bir koy var ve ardından yalılar başlıyor.

5-10 Koroni de koy

[attachment=5]

Gece bir el tavla atıyoruz ertesi günün yemeğine. Bu sefer Selma kazanıyor. Tabii ki yemekler birer sandviç ve su ile geçiştirilecek yarın.

5 06 Bu resim aklma takld


5 07 Koroni de koyu kahveler


5 08 Koroni de ar ii


5 09 Dekorlu ekmek


5 10 Koroni kk bir belde
 

Ynt: Haydi Pelepones'e


Gece derin uykumdan gök gürültüleri ile uyanıyorum.Denize de o kadar sıfır durmuşuz ki fırtına ile gelen dalgalar nerdeyse karavanın camlarını yalayacak.
Selma battaniyeye sarılmış korku dolu gözlerini denize dikmiş çığlık çığlığa “ eeyyy ulu Posseidon al götür beni derinliklere, kurtar bu zalım kaptanın elindeeen artııık”...

5-11 Posseidon a yalvarış

[attachment=1]

Uykum kaçınca şimşeklerin aydınlattığı gökyüzünün bir fotoğrafını çekiyorum.

5-12 Şimşekler çakıyor

[attachment=2]

Rica, minnet üzerine karavanın yerini değiştirip denizden biraz uzaklaşıyorum ve birlikte uyumaya çalışıyoruz.
Koroni de geçen yağmurlu, fırtınalı ve korku filimli geceden sonra hava biraz açıyor ve beldeyi dar sokaklarından büyük bir gürültü çıkararak terk ediyoruz.
Gece yağan yağmurun etkisini her yerde görebiliyorsun. Koroni den sonra yolumuzun üzerine gelen Methoni ye giriyoruz ama önce amfibik bir harekâta bekliyor bizi.

5-13 Pelepones de amfibik harekât

[attachment=3]


Sonbahar yağmurları ile meydana gelen irili ufaklı su birikintileri, alçaktan uçuşan bulutlar bir ıssızlık , bir yalnızlık hissine kaptırıyor insanı.

5-14 Methoni de ıssızlık

[attachment=4]

Yaza veda etmek ile etmemek, neşe ile hüzün, ev özlemi ile macera tutkusunun gidip gidip geldiği bu serin sonbahar gününde neşemizi kaçırmadan devam etme tutkumuz ağır basıyor. Yüzümüzden eksilmeyen gülümseme önümüzde uzanan yüzlerce kilometre yolu bir çırpıda yutacak, sararmış yaprakların uçuştuğu sonbaharın serin ve nemli yüzündeki hüznü yaşayacak kadar moral veriyordu bizlere .
Haydi diyoruz “haydi devam Pelepones’e”...

Beşinci Bölümün Sonu

5 12 imekler akyor


5 13 Pelepones de amfibik harekat


5 14 Methoni de sszlk


5 11 Selma korku iinde
 

Ynt: Haydi Pelepones'e

:( oldumu şimdi Hüseyin bey saat 23:28 sonbaharın hüzünlü yüzünü okurken nihayet İstanbul'a yaz gelmek için perdeyi aralıyor diye aklımdan geçerken oda ne ?? 5. bölümün sonu :( ama olmaz ki böyle de yapılmaz ki ...
çok kısa oldu çok...Hakkınız yok ki beni , bizi böyle arkası haftaya şekline mahkum etmeye... Sayın Kabin AMİRİMİZE bir dilekçemi yazsak acaba diyoruz...:smiley:

Şaka bir yana yine tadı damağımızda kaldı...Kaleminize yüreğinize ellerinize gözlerinize sağlık....

İlknur - Mahir
 

Ynt: Haydi Pelepones'e

Methonide ıssızlık fotoğrafını dün gece yatarken gördüm bir şey yazamadım,bende uyandırdığı izlenim mi yanlış diye sabaha bıraktım ama şimdi de aynı izlenimi edindim,gerçekten söylediğiniz sonbaharı, hüznü,gidişi,soluşu kelimesi kelimesine rengiyle,tonuyla,havasıyla,açısıyla,açıklayan bir kare.Bu kareler bir gezgin i ikircikli yapan kareler,zorlayan kareler,burada olmam lazımdı diye düşünerek aşılacak kareler.
 

Ynt: Haydi Pelepones'e

Hüseyin ağabey'e yazıları ve fotoğrafları için söylenebilecek söz yok. Sanırım zaten kendisi de sıkılmıştır "aman da ne güzel anlatmışsınız, elinize, dilinize sağlık" cümlelerinden. Bu yüzden "patdadanak" konuya giriyorum.

Benim yurtdışı seyahatleri ile ilgili bir endişem var: "Bilmediğim yabancı bir yerde yolda kalma korkusu"

Şüphesiz araçlar artık eskisi gibi değil. Bakımları düzenli yapılınca sorun çıkarmıyor. Belki bu çok küçük bir ihtimal. Ama yine de yanımda eşimle ve hele de küçük çocuğumla birlikte böyle bir ihtimali düşününce buz gibi oluyorum.

Öyle ya, burada başınıza öyle bir şey gelse hemen eşinizi dostunuzu, arkadaşınızı arayıp, "Lan oğlum Ahmet, bilmemkim ustayı kap da gel, yolda kaldım" diyebilirsiniz. Ya da yoldan bir otobüs, minibüs çevirip en yakın yerleşim merkezine gider, orada bulacağınız ustaya derdinizi anlatır, araca getirebilirsiniz. Çok yeni araçlarda zaten bir sürü yol yardımı servisleri var. En kötü ihtimal, eşinizi ve çocuğunuzu bir otobüse bindirir doğruca eve geri gönderirsiniz. Sonuçta kendi ülkenizdesiniz.

Grup gezisi ya da 2-3 araçla gidilen gezilerde de o kadar büyük sorun yok. Ama tek araç öyle mi? "Dağın başında yolda kalırsam ne yaparım?" endişesi yoklamıyor mu hiç sizleri?
 



Ynt: Haydi Pelepones'e

Sözünü ettiğin olasılık, birçok insanın tırsmasına neden ama "keş para" ve "Tarzanca" ile sorun çözülür be Cem!... ;) :smiley:

Cavid Sezen
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,448
Mesajlar
1,518,093
Kayıtlı Üye Sayımız
172,103
Kaydolan Son Üyemiz
tolgacevik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst