Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mk148a Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,928

mk148a

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
0
Yer
İstanbul
Arkadaşlar İstanbul Sarıyer Belgrad Ormanlarına bir doğa yürüyüşü planlıyorum, hadımköyün şamlar köyünden başlayıp ormanlık alandan 32km kuzeydoğu yönünde ilerleyeceğim. Eğer ormanlık alanda yürümemi yavaşlatacak durum olursa yada güzel bir yer bulursam kampta yapabilrim düz mantık olarak insan düz bir yolda saatte 4km hızla gider buna göre 32kmyi 8saatte gidebilirim fakat orası düz olmayacaüı için bu uzayacaktır, güzergahım içinde göletler var kamp ve su ihtiyacımı giderebilirim balık tutabilirim. Şuan sadece plan, hava koşullarına ve samsunda kırılan malzemelerini onarmama bağlı olarak tek başıma yola çıkabilrim.

Onun dışında sizden bilgi almak istiyorum arkadaşlar bu yola ilk defa çıkacağım daha önce şamlara gitmiştim, ordan ormanlık alandan 32km giderek belgrad ormanlarına gideceğim, güzergah içinde göletlerde durup uygun yerlerde kamp kuracağım dolayısıyla 1günlük bir gezi olmayacak. Sizden bilgi almak istediğim konu buralarda karşılaşabileceğim sorunlar varmı? Yani kamp yapmama karışan eden yada tehlike yaratacak neler olabilir? Yada para isteme durumları varmı, ben doğada para harcamadan doğanın bize sunduklarını kullanarak güzel bir gün geçirmeye çalışacağım, ateş yakmam sıkınttı olur mu? Onun dışında güzergah kullanılabilirmi ormanlık alan çalılıktan mı oluşuyor yoksa büyük ağaç topluluklarımı var, daha önce bune benzer doğaçlama bir yürüyüş yaptıydım ormanlık alanın ilerisi çalılık ve sık dikenli bitkiler haline dönüşmüştü emekleyerek 1-2km yürüdüğümü hatırlıyorum, gerçekten berbattı:smiley:

Q
 

Etiketler
Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

Merhaba Murat,

Harita biraz ufak olduğundan tam rotayı görememekle birlikte o yöreyi baya biliyorum, ateş yakmanda sakınca olmaz, güzergah ormanlık (hem de geçit vermeyecek cinsten yeryer), çalılık ve açık alanlık, hepsi var, karşına çıkacak göletlerin çoğu eski maden ocakları onlarda balık yok, ama çevresinde doğal göletlerde mevcut, genellikle sazan var, kurbağada avlayabilirsin, son yıllarda domuz nüfusu da çoğaldı. Karşına geyik çıkar ise lütfen onları elleme :smiley:

Kimse para vs istemez ama insanda var oralarda o yüzden tek başına çıkman sakıncalı olabilir :smiley:
 

Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

İstanbul Mülteci doldu maalesef. O bölgede tek başına dolaşmamanı tavsiye ederim.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

Merhaba arkadaşlar, o geziye aylar önce çıktım. Tabiki tek değil bir arkadaşımla beraber gittim gayet hoş yerler.
 

Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

Merhaba, Şamlar - Pirinççi arası GPS koordinatları varsa yollayabilirmisiniz?

Selam ve sevgiler
Sedat Çakır
info@sultanstrail.com
 



Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

Bir haftada yürü bu rotayı (rota falan da değil bu arada , rota diye daha önce bir veya birkaç defa yürünmüş, yapılmış faaliyetler olur) sonra konuşalım...... Bahsettiğin güzergah çayır çimen düz yol değil.. inişler çıkışlar, yolunu kesen dereler, yol falan da yok tabi.... yollar başka yere gidiyor....yürüttüğün mantık tamamen sakat... bir saatte 4 km... 8 saatte tamam inşallah..... :smiley: bir de durup göletten balık tutacaksın..... ben şimdiden jandarmaya haber vereyim.......
 

Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

Şamlar-Pirinççi arasında GPS koordinatlarına gerek yok ki... bildiğiniz asfalt yol var..... o yolun dışında da herhangi bir orman yolu yok... çünkü ormana giriş yasak o bölgede........:smiley:
 

Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

Konuyu kaldırmaya gerek yok.

Parkuru ve bölgeyi bilen var bilmeyen var.

Forumda sırıtmıyor da.
 

Ynt: Hadımköy Şamlar - Belgrad Ormanı Güzergahı Hakkında

35 km yi Sakarya'da 12 saatte yürümüştük.

(Pazarköy-turnalı -Kındıra Yaylası-tırım tırım yaylası-keremali )
(yer yer karlı kış yürüyüşüydü.)
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,655
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst