Gezip Hayran Kaldığım Ülke Küba…!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cemile k Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,109

cemile k

Biz Üç Kişiyiz Ben Keyfim Ve Kahyası...!
Mesajlar
8
Tepkime Puanı
4
Yaş
38
Yer
Hatay, Türkiye
Web
sudge.org.tr
Kuba Icisleri Bakanligi


2014 senesiydi işçi bayramı kutlamak için Küba’ya gitmiştim tek kelime ile muhteşemdi. Dayanamadım 2. defa da 2016’gittim.
İnsanları çok samimi ve içtendi araçları bize göre eski ama muhteşem modifiyeliydi ve herkes halinden memnundu.
İlk gittiğimde Havana son gitiğimde de havana gerçekten işçi bayramını orada kutlamamınızı dilerim ve göz alabidiğice mavi ve yeşildi. Tam yaşanacak ülke.
 

Etiketler
küba
Ekli dosyayı görüntüle 643126

2014 senesiydi işçi bayramı kutlamak için Küba’ya gitmiştim tek kelime ile muhteşemdi. Dayanamadım 2. defa da 2016’gittim.
İnsanları çok samimi ve içtendi araçları bize göre eski ama muhteşem modifiyeliydi ve herkes halinden memnundu.
İlk gittiğimde Havana son gitiğimde de havana gerçekten işçi bayramını orada kutlamamınızı dilerim ve göz alabidiğice mavi ve yeşildi. Tam yaşanacak ülke.
İşçi bayramı adlı bir düzenleme için Türkiye'den kalkıp taaaa dünyanın öbür yarısı mesafedeki KUBA devletine gitmek Bir işçinin yapabileceği ne ekonomik nede sosyal harekettir. Oralara kadar gidebildiğinize göre maddi durumunuz anlamı ile İŞÇİ statutusünden çok farklı bir konumdasınız. Bence yazdıklarınız SADECE VE SADECE SİYASİ görüş reklamı
 
Son düzenleme:

İşçi bayramı adlı bir düzenleme için Türkiye'den kalkıp taaaa dünyanın öbür yarısı mesafedeki KUBA devletine gitmek Bir işçinin yapabileceği ne ekonomik nede sosyal harekettir. Oralara kadar gidebildiğinize göre maddi durumunuz anlamı ile İŞÇİ statutusünden çok farklı bir konumdasınız. Bence yazdıklarınız SADECE VE SADECE SİYASİ görüş reklamı
öncelikle şunu belirteyim bir kendi iş yerim var artı öğretmenlik yapıyorum üzerine birde gazeteciyim ve gündemi yorumluyorum bazı haber sitelerinde de muhabirim :smiley: ben gitmeyeyim de kimgitsin artı sarı basın karım mevut şimdilerde turuncuya dönerdiler de siyasi olarak düşünürseniz de evet biraz da siyasiydi gitmem, aynı rusya'ya da onun için gittim. bir çin kaldı :smiley:
 


Bu, gazetecinin nasıl tanımlandığına bağlı. Gazeteci muhabirden ibaret değildir. Köşe yazarı da gazetecidir. Köşe yazarı ise yalnızca yorum yazar. Siz beğenmemiş olabilirsiniz. Ben Cemile hanımın yorumunu beğendim. Param olduğunda gitmeyi düşündüğüm ülkelerden birisidir Küba. Giden herkesten hep güzel yorumlar duydum. Bence kesinlikle gidilmeye değer. Siyasi olarak beğenmeyenler bence özellikle gitmeli.
 



.
Gazetecilik; haber, bilgi ve olaylarin gelişim hikayelerini toplama, araştırma, yazma ve yayma faaliyetidir. Gazeteciler gazete, dergi, radyo, televizyon ve online platformlar gibi çeşitli medya araçlarında çalışarak kamuoyunu güncel olaylar, trendler ve önemli konular hakkında bilgilendirir. Amaçları, toplumu bilgilendiren ve demokrasiyi teşvik etmeye yardımcı olan objektif ve doğru habercilik yapmaktır.

Yorumcular yani köşe yazarları da gazeteci olarak kabul edilebilir, ancak yaptıkları iş genellikle geleneksel haber muhabirlerinden farklıdır. Köşe yazarları genellikle çeşitli konularda fikir yazıları veya yorumlar yazarlar ve makaleleri daha öznel ve kişisel olabilir. Bununla birlikte, toplumda görüş ve tartışmayı teşvik etmek için bilgileri analiz ettikleri, yorumladıkları ve kamuya açık bir platformda yayınladıkları için gazetecilik yelpazesinin bir parçasıdırlar. Haber muhabirleri nesnel ve gerçeklere dayalı bilgi sağlama eğilimindeyken, köşe yazarlarının çalışmalarında genellikle kişisel görüşlerini ve bakış açılarını ifade ederler.


Yukarıdaki tanımlamaları YZ bazlı yaptım.

Şimdi sırf bizde değil bütün dünyada farklı derecelerde de olsa zurnanın zırt dediği noktaya gelelim.

Eğer bir gazeteci haber yapıyorum derken saman altından yorum yapmaya çalışıyorsa bende sırf ona değil, gazeteciliğe de olan saygım kaybolmakta. Yanlış anlaşılmasın, durumun benim düşüncemle parelel olup olmamasının bir etkisi yok. Ben zaten tüm basını izleme eğilimindeyim.

Bence durum politik olduğu kadar finanstekniği açısından da açıklanabilir. Zamanımızda internet çoğu gazeteciyi işsiz bırakıp onları serbest muhabirliğe itmiş durumda. Haber, artık zamanımızda eskisinden daha fazla satılmak zorunda olan bir meta haline geldi. Bu açıdan alıcının daha fazla suyuna giden haberler de arttı. Gazetelerin bile tıklattırmak için başvurmadıkları maymunluklar kalmadı.

Durum sosyal kutuplaşmanın artmasında da en büyük etken. Değerler bu amaçla köpürtüldükçe köpürtülüyor. Çoğu alan da satan da memnun.
Tabi bu manipülasyonu salt ideolojik olarak da yapanlar var. Hem de gırla.

Sanırım bu beklentimle ben, nafile bir dünyada yaşıyor olmalıyım ? 🥴
 
Son düzenleme:

Eğer bir gazeteci haber yapıyorum derken saman altından yorum yapmaya çalışıyorsa bende sırf ona değil, gazeteciliğe de olan saygım kaybolmakta

Bu durum beni de rahatsız ediyor, saman altından su geçirme durumu hissedince sanki aptal yerine konmuşum hissi uyanıyor bende ve olumsuzlaşıyorum.
 

.
Haberleri irdelemek isteyenler için, 5N1K kuralı mihenk taşı olmakta.
Bazen bu kurallardan birinin eksik kalması, hatta yetersiz işlenmesi bile haberin mesajını gerçeğinden uzaklaştırabilmekte.

Örn.
Bu günlerde Avrupa’da yerlerinden göç eden Karabağlı Ermenilerin durumu çoğu kez uluslararası hukuk ve tarihsel gelişimden kopuk olarak haberleştirilmekte.
 
Son düzenleme:

Edward Halett Carr Tarih Nedir adlı kitabında hangi olguları seçtiğinize göre bir yorum yaptığınızı söyler. Ardından olgular ve yorumlar için şöyle bir örnek verir:

Sigarası biten bir adam, köşedeki bakkala gitmek için yolu karşıdan karşıya geçmektedir. O sırada yokuş aşağı gelen frenleri patlamış bir araç adamı ezip öldürür. Ertesi gün gazetede çıkan haber: Sigara içmesi hayatına mal oldu.

Başka yorum yok. :tonguewink:
 




%90 medyasını iktidarın yönettiği ülkede yaşıyoruz. Yücel hocama katılıyorum , keşke daha detaylı anlatılsaydı.
 



Açıkçası konu içeriğinden ziyade koyduğunuz fotoğraf ilgimi çekti.

Bir gazeteci olarak Küba'ya gitmişsiniz. Eminim Küba'da kendi çektiğiniz yüzlerce fotoğraf vardır.

Merakımı cezbeden şey acaba neden Devrim meydanının fotoğrafını internetten alıp buraya yüklediniz?

Ekli dosyayı görüntüle 643137

Küba her zaman ilgimi çekmiştir.

Zamanında bir arkadaşım benim için Havana'dan cohibalar, Montecristolar getirmişti.. Sağolsun 🙃
bez depremde baya verilerimi kaybettim o kadar fotoğrafım ve videom vardiki gidenlerle gitti :( ya hocam cevap vermemek için bayadır susuyorum sadece gazeteci olmamla beni yargılamışlar ayrıca gazetecide kendi görüşünü savunabiliyor aa nın muhabir kitabına göre :smiley: hatta ve hatta öğretmenim demişim ondan yargılayanı göremedim deseydiniz ya se benim çocuğumu okutma :smiley: işte son olarak şunu yazıp forumu terk ediyorum. Karacaoğlana sormuşlar şiir olarak ne üzerine yazmadın diye. ''Ben her şeyin üzerine yazdım bundan sonrakiler anasının üzerine yazssın'' demiş. Bir Türkdili ve edebiyatı öğretmeni olarak bunu da dile getirip gideyim. Tartışmaya devam edebilirsiniz
 
Son düzenleme:




Türkdili ve edebiyatı öğretmeni
olduğunuzu söylediğiniz halde, imlanızın bazı yerlerde neden farklı şey söylediğini çıkaramadım ? 🤔


Beni yaşamımda en fazla etkileyen iki öğretmenden biri felsefe, diğeri de Türk dili ve edebiyatı öğretmeniydi. Yaşam için çok önemli bulduğum bu iki öğreti için böyle kişiliklere rastlamış olmayı yaşamımın en büyük şanslarından kabul ediyorum. Yazık ki çok kimse öğretinizi sıkıcı bulsa da hala kendisini ne kadar değiştirdiği üzerine fikir sahibi değil.
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,965
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst