Gezenbilir Çanakkale Grubu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZENBİLİR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,280

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

arkadaşlar herkese merhaba, doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum, ama en hızlı destek bu gruptan gelir diye düşündüm
bu cuma 24-05-2013 istanbuldan çanakkale ye geçeceğim , 2 gün kalıp pazar günü döneceğim.
bir arkadaşımın (o da kısa süreliğine orda) yanına gideceğim için, çanakkaleyi bilenlerden yardım istiyorum,

yol olarak nereyi kullanayım? edirne üzerindenmi gelmek daha mantıklı, bursa üzerinden mi? feribot sokıntısı çekermiyim?
yolda zaman harcamamak için en hızlı ve rahat yol tercihimdir.

Çanakkale Merkezde, veya merkeze yakın olarak, havuzu, ve/veya denizi olan otel olarak ne önerebilirsiniz, sabah kahvaltı verse yeterli, akşam dışarda oluruz,

ayrıca akşam yemeği için önerebileceğiniz doğayla iç içe olan mekan önerisi de alabilirim. veya mutlaka tadın diyebileceğiniz özel bir yer olabilir?
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

Kendi aracınız ile gelecekseniz eğer; Edirne daha sonra Keşan tabelalarını takip edin. Keşanı geçtikten sonra yol bitene kadar devam edin. ;D
Gelibolu üzerinden Lapseki'ye, Eceabat yada Kilitbahir üzerinden Çanakkale merkeze geçebilirsiniz. http://www.gestasdenizulasim.com.tr/ saatlerine buradan bakabilirsiniz.
Gelibolu-Eceabat arası virajlı ve yoğundur ama benim geçmekten zevk aldığım bir yoldur. Lapseki-Çanakkale arası ise 38 km'lik düz bir yoldur yer yer yol çalışmaları vardı sadece. Zaman açısından ikisi de hemen hemen yarın 20-30 dakika sürüyor trafiğe bağlı olmakla birlikte. Eceabat-Kilitbahir arası ise yaklaşık 5km gibi birşeydi. Çanakkale'de aynı iskeleye iniyorsunuz. Gelibolu ve Eceabat feribot ücretleri aynı Kilitbahir 4-5 TL gibi ucuzdu eskiden ama yakın zamanda orayı kullanmadım şu an ne durumda bilmiyorum yukarıdaki internet sitesinde yazıyor olması lazım.
Otel olarak irili ufaklı bir çok otel mevcut. Havuzlu istediğiniz için Kolin Otel var 5yıldızlı konferans oteli ama ücreti yüksek olabilir. Onun haricinde merkezde süs havuzlu Akol Otel var :D 12km uzaklıkta ki Güzelyalı'da İris Otel var. Bunlardan başka varsa bilmiyorum.
Havuza gerek yok derseniz, iskeleden indikten sonra sahil kenarında ve iskele civarında bir çok otel var. Ayrıca Polisevi, Öğretmenevi, Subay ve Astsubay Evi, Üniversitenin Misafirhanesi gibi yerlerde mevcut.
Şimdiden iyi tatiller.
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

istanbuldan çıkacağım, bostancı,
arabayla geleceğim, ido bandırma feribotunu kullanmak istemiyorum, çok pahalı
arabalı vapur kullanabilirim
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

Sonradan gördüm İstanbul'u ona göre düzenledim mesajımı :smiley:
İDO'ya gerek yok çünkü Bandırma'dan buraya gelmesi yine 1,5 saat civarında sürüyor minumum.
 



Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

http://www.tatilsepeti.com/Otel_Etap_Altinel_Canakkale.aspx?&RT=5

burası nasıl?

Kolin ve iriste yer yok, akol de sadece cuma günü yer var,
ika kale de yer yok

havuzdan vazgeçeyim denizi olsun sadece, :smiley:
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

Merkezde kalmak gibi bir zorunluluğunuz yoksa Bozcaada'da kalabilirsiniz bence kafa dinleme açısından daha rahat edersiniz. İstediğiniz yerde de denize girebilirsiniz ama suyun soğuk olma ihtimali var :D
Linkteki oteli bilmiyorum. Güvenlik ve nezihlih açısından Çanakkale'deki otellerde çok sıkıntı çekmezsiniz o konuda kafanızda soru işareti olmasın ama kalite konusu subjektiftir tartışılır. :D
Şahsi görüşüm; aracınız var nasılsa merkezde bir otelde kalıp (Truva Oteli, Arthur Hotel, Boğaz Otel, Anafartalar Otel vs...) deniz/havuza araç ile gitmeniz hem maliyet açısından hemde otele bağımlı kalmamak açısından daha uygun olur.
Yeme içme konusunu da çok düşünmeyin Çanakkale bu konuda en uygun fiyatları bulabileceğiniz nadir turistik bölgelerden biridir.
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

otelin kendi denizi olmazsa, biz tembellikten çıkıpta denize gitmeyiz , e tüm gün de otelde oturmak için para vermek istemiyorum :smiley:
o yüzden kendi bünyesine yer baktım ama pek boş oda bulamadım

arkadaşım cuma c.tesi merkezde çalışıyor, bu sebeple sabahları işe bırakmam gerekeceğinden ada geçişleri sorun olurmu acaba diye düşündüm
 


Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

Merhaba ben Lapseki de oturuyorum size tavsiyem şu olabilir. Gemi geçişleri adalar için size sıkıntı yaratabilir ancak gezi amacıyla giderseniz kendinizi gemi saatlerine göre ayarlayabilirsiniz. Otel konusundada Lapseki çanakkale merkezi arası 35 km.re merkezdeki otellerin içinde en iyisi Kolin otel ayrica truva ve Anafartalar otelide iyidir . 35 km sorun değil dersenizde Lapseki de denize sıfır pointer otel var orasida güzeldir.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 



Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

İşe gitme olayı mevzu bahis ise ada size eziyet olur arkadaşın dediği gibi gezmeye gidebilirsiniz. Kendi sahili olan yer olarak Onsekiz Mart Üniversitesinin Dardanos Yerleşkesine bakabilirsiniz merkeze 12 km'de bir tesis. Onun haricinde ben başka bilmiyorum.
Bu arada hava durumuna baktınız mı bir yağışlı soğuk hava beklentisi var size denk gelmesin :smiley:
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

bilgiler için teşekkür ederim, dün etap altınelde oda buldum ve rezervasyon yaptırdım.

hava durumuna da bugun baktım, cuma yağışlı, c.tesi pazar güneşli gözüküyor.

b.çekmeceden sonra yol boyunca, 2 nokta arası kameralı hız ölçümü veya hız kamerası var mı?
bilen varsa , ona da dikkat edeyim,
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

Tekirdağ içinde eds var Silivri Keşan arasında gezici radar var (dün ceza pusulası evime geldi ) gelibolu ya yaklaşırken yaklaşık 20 km kala ve gelibolu girişinde bölge trafik kontrolü var Lapseki çanakkale arasındada radar noktası var yaklaşık 15.km lerde. Bu güzergah biraz sıkı takipte :smiley:

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

tekirdağdaki eds, 2nokta arası ölçümmü yapıyor? kırmızı ışık kontrolümü yapıyor? hız kamerası mı?
 

Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

Tekirdağ'da şehir içine girerseniz kırmızı ışık ve 50km/s radar var vesikalık çekip gönderiyor ama çevre yolunda ben denk gelmedim.
Koru Dağı çıkışında hemen hemen her zaman sabit radar oluyor.
Gelibolu'ya yaklaşırken kameralı kontrol var 70 km/s diye biliyorum. (en son geçtiğimde yol çalışmasından dolayı tek şeritten akış vardı)
Not: Çanakkale'nin her iki giriş ve çıkışında aktif hız kamerası var bilginiz olsun. (Lapseki'den gelişte 70km/s, İzmir tarafından gelişte 50km/s).
 



Ynt: Gezenbilir Çanakkale Grubu

Merhabalar,
Arkadaşlar siz şimdi bu arkadaşımıza iyilik yaptığınızı mı zannediyorsunuz?
Bu bilgilerle bu arkadaşımızı "buralara bak, gerisi kolay" diye bilgilendiriyorsunuz.
Malum bu günler yollarımızın yoğunluğunun arttığı günlerin başlangıcı ve kontroller sıkılaştırılacak, bu kontroller bizlerin can ve mal güvenliği bakımından çok önemli. Bakın çoğumuz araç kullanıyoruz, en süratli veya normal süratle (kurallar dahilinde) Eceabat-İstanbul arasını kat etme süremiz ne kadar değişir, bunu hiç test eden arkadaşımız oldumu?
İnsan bedeninin yedek parçası yok, daha üretilemedi.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,962
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst