Geri Görüş Kamerası

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,558

orsaalabanda

Zirve
Mesajlar
3,490
Tepkime Puanı
71
Geri görüş kamerası ile ilgili bilgi paylaşımlarını bu başlık altında yapabiliriz.
Zorunlu bir ihtiyaç mıdır? Hangi durumlarda gerekli olur? Renkli, siyah-beyaz ya da gece görüşlü olmasının sağlayacağı faydalar nelerdir? Marka, model tercihleri, montaj özellikleri, fiyat karşılaştırmaları vb...
 

Etiketler
Ynt: Geri Görüş Kamerası

araç yan aynaları yerine karavanın arkasına takılabilir mi? araç içine de lcd ekranla bağlantı yapılırsa nasıl olur?
 

Ynt: Geri Görüş Kamerası

merhabalar.kendi aracımda olmamakla birlikte arkadaşımın kia sorenta marka aracında var.arka tampona veya yüksek araçlarda daha yukarı profosyonellik gerekmeden montajı yapılıyor.içerde herhangi bir monütöre bağlanıyor.kaplo çekmesi biraz sıkıcı.ama mükemmel işe yarıyor.görüş açısıda güzel.aracımı bakım yaparken takacığım.

http://www.hepsiburada.com/modacar-gece-gorus-ccd-ekrancmos-lcd-monitor-uyumlu-dis-kamera-340015/ProductDetails.aspx?productId=otm340015&categoryId=26026#tablnk

bu da kablosuz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-kablosuz-geri-gorus-kamerasi/detay?keyword=geri görüş kamerası
 

Ynt: Geri Görüş Kamerası

benim karavana koymayı düşünüyoruz kablosu için yerinide hazırladık geri vitese takınca otomatik olarak ekran açılacak şekilde tasarlamayı hedefliyoruz, bu iş ağbimin görevi ;D, ben anlamadığım için onun üstüne yıktım ;D, bizim araçları park ederken çok büyük kolaylık, zaten kamera olmaz ise mutlaka park sensörü taktırmak lazım, sizin haberiniz olmadan arka tarafa çocuk geçebilir ve görmeniz imkansız
 

Ynt: Geri Görüş Kamerası

Karavanıma geçenlerde kablosuz geri görüş kamerası bağladım, tecrübelerimi şöyle aktarayım;
Önce kablosuz kamerayı alıp gereken bağlantı kablolarını gördüm. Sistem kamera, kameraya bağlı vericisi (vericiyi 12v ile beslemek gerekiyor) ve ekrana görüntüyü aktaran alıcı bölümlerinden oluşuyor. Ben kamerayı çekme karavanın arka camının içine bağladım. Calışması için gereken 12v beslemeyi karavanın arka yanındaki tepe lambasından alıp farlar açıkken kameranın çalışmasını sağladım. Normalde araçların geri vites lamba beslemesine bağlanıyor ama benim karavanımda hem geri lambası tesisatı yok hemde yolda giderken arkaya bakabilmek benim için önemli.Buraya kadar tek problemim kamera gece kızılötesi aydınlatmalarını çalıştırınca camdan parlama yapıyor, yakın zamanda bir delik açıp :( dışarıya alacağım.
Görüntüyü almak için iki ana seçenek vardı, ya bir navigasyon cihazına bağlayıp bir sürü kabloyu her seferinde takıp çıkaracaktım, yada arabamın orijinal teybinden feragat edip kendinden ekrenlı bir teyp alacaktım. Ben ikincisini sectim. Önceleri görümntü aktarımı biraz problemliydi ama alıcı ve vericinin konumunu bir kaç deneme sonunda düzelttim. 3,5 inç ekrana sahip bir cihaz ile çok rahat olarak arkayı görüp park edebiliyorum. Kamera geniş açılı olduğundan uzak cisimler çok küçük kalıyor. bu nedenle yan ayna uzatmalarından vazgeçemiyorum. Fakat park ederken arkamda en önemlisi çocuk var mı görüyorum.
 



Ynt: Geri Görüş Kamerası

Benim araçta park sensörü var çokda güzel çalışıyor sayesinde en dar yerlere yardımsız çok kolay park ediyorum koca aracı tavsiye ederim,fakat geri görüş kamerası biraz pahalıya patlar diye düşünüyorum sebebi alacaksanız kaliteli almalısınız ucuz olanları normalde gösterebilir ama ters ışık güneşe denk geldiğinde arkada beyaz arabaya denk geldiğinde diyaframı kapatacak ve görüşünüz kaybolacaktır,ayrıca karanlıktada sıkıntı olacaktır,kalitelileride pahalı olur buna ek olarak monitörde almalısınız o da ayrı bir fiyat birde monitörü nereye koyacaksınız koyduğunuz yerde görünür olması ayrı sıkıntı camdan içeride monitörü gören çakallar 3 kuruşluk mönitör için arabanızın camını patlatacak her seferinde monitörü kur kaldır yapamayacağınıza göre sabit kalınca sıkıntı olacaktır,kablosuz olanları tavsiye etmem o tarz cihazlarda kablosuz görüntü aktarımı iyi olmaz hatta diğer sinyallerden etkilenir Rf yoğunluğu olan yerlerde problem yaşarsınız ve çabuk bozulur,ama iyi bir park sensörünü tavsiye ederim ben çok memnunum.
 

Ynt: Geri Görüş Kamerası

Geri görüş kamerasını motokaravanda kullanmak tabii tercih meselesi. Ben de T5 e takmaya gerek duymadım. Fakat Çekme karavanın arkası soför mahalinden yaklaşık 9 metre geride. Hele manevra yaparken çapraz noktada ne olduğunu tehmin bile edemiyorsunuz. Kablosuz sistem çok nadir olarak görüntü kaydırıyor ama çekme karavanda ilave bir kablo ve soket (ve soketin zamanla oksitlenme problemi) ile uğraşmaktan iyi görünüyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,697
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst