Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 142
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,225
Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

seyyah54' Alıntı:
Bülent kızarmıyım.Resimler harika fakat kollarını açtığın resimdeki arka manzara çok güzell

Evet o manzara aslında çok ilginç bir manzara o tepeye çıktığınızda ve koskocaman vadiyi izlediğinizde orada bizden önce yaşamış uygarlığı hissetmemeniz imkansız,ayrıca Nemin hanımın saçlarına ve benim şapkama bakarsanız ne kadar rüzgar estiğini de kolayca anlayabilirsiniz.http://www.youtube.com/watch?v=YyPEiT6Qcug&feature=youtu.be


Midas turundan sonra akşam araçlarımıza döndük biraz yağmur biraz rüzgar bizi Mehmet abinin aracına itti,belli bir süre sonra herkes araçlarına yollandı,taze sütten içtik her halde ondan çok da güzel uyudum,gerçi her akşam güzel uyudum ya.
Sabah Midas köy turu yaptık,sonra tekrar geri dönerek bir gün önce pas geçtiğimiz Doğanlı kale ve Gerdek kaya ya uğramak için yola çıktık.Doğanlı kale de çok keyif aldık,çiçek açmış ağaçlar,etrafın yeşil güzelliği.Ne desem de bu orjinalliği anlatsam diye düşündüğümde çaresiz kalıyorum.
 

Etiketler
Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Arkasından da Gerdek kaya ya uğradık nispeten daha küçük bir oluşum olsa da duvar da yazan isimlerin sahiplerini büyük bir coşku ile anmamak elde değildi bizde andık farklı bir coşku olsada hoşumuza gitti.
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Gerdek kayadan sonra yolumuzu Döğer kasabasına çevirdik ama gelin görün ki Yazılıkayanın oradan tekrar geçerken Mehmet abinin okaliptüs ağaçlarını ve yanındaki çeşmeyi görmesi ee birde karşıda ki Yazılıkaya manzarasını olunca hemen durdu ' gelin bir çay içelim' demesiyle hemen yol kenarına sıralandık,çaylar demlendi arkasından güzel bir sürpriz yaptı yine Mürşide abla benim sevdiğim tarzda irmik helvası yani sütlü hem de doğal sütten.Manzarayı hayal etmenize gerek yok.Ben sizi düşünerek hareket ettim.




http://www.youtube.com/watch?v=1gCYS3FuoSc&feature=youtu.be
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Ahmet öğretmenim,Pamukova'dan geçerken hep aklımdasınız.Hazırlanmış bir programa kısaca eşlik ettim,buyüzden görüşemedik.Bugün İznik'e geçen arkadaşlarada sizinle tanışmalarını önerdim bilmem uğradılarmı.Cezayı hakettiysem gereğini yerine getiririz.Selamlar.
 




Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Raci Hocam Cezan saklı onu bil.Yanlız pazargünü istanbuldan 12 kişilik misafir grubu gelecek onun için Eskiyayla bakacak çilekli taraflarında motorla keşif için bürodan ayrıldığım zaman uğradılarsa üzülürüm.Keşke önceden haberim olsaydı.Pazargünü için öküzcü yatağında karar verdim.İnşallah yağmur olmaz.Hayırlısı.Raci Hocam bu arada uzanlar çiftliğinede baktım.Milli Eğitimden de gerekli izin için söz aldım..Karavancı arkadaşlarla bir haftasonu yapabiliriz.
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Bu ara karavancı dostlarla sıkca beraber olduğum için kulaklarınızı çınlatıyoruz.Bilecik'e kadar eşlik ettiğim arkadaşlar Acarlar Longozu'nu görmek istediklerini söylediler, bende sizden söz ederek çalışmalarınızı iletiyorum,yönler ters olsada büyük bir olasılıkla oralara geleceğiz.Selamlar.
 


Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Bülent muhteşem görüntüler siz olursunuzda güzel gezi olmazmı.imkan olsaydıda bende gelseydim.Selamlar...
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

mayıstosböce' Alıntı:
Arkasından da Gerdek kaya ya uğradık nispeten daha küçük bir oluşum olsa da duvar da yazan isimlerin sahiplerini büyük bir coşku ile anmamak elde değildi bizde andık farklı bir coşku olsada hoşumuza gitti.

Ben de hep anarım ;)
Paylaşım için teşekkürler Bülent Bey.
 



Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Sütlü irmik helvası...
Hele bir de cevizliyse...
Bayılırım ona, amaa...
O ağacın gölgesindeysem sadece demli bir çay bile yeterdi...
Eline sağlık Müşhide abla, hamaratlğını ortaya koymuşsun yine...
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)



Teşekkürederim arkadaşlar.
Yukarıda ki yazıda bir hata yaptım,Yazılıkayadan sonra biz Ayazini ne yöneldik.
Ayazini Frig lerin yaşam alanlarının şu an yaşayan halka en iç içe geçmiş olan yer.Bizim gördüğümüz en büyük bölge ve Anadolu halkının yoksulluğunu en acı hissettiğimiz yer.Yazılıkaya da abartmıyorum 15-20 dk bir araç geçiyordu.Popüler bir yer tatil günü ama insan çok az,biz ilk geldiğimizde özel araçları ile Midas anıtına gelmiş 4-5 araç vardı o kadar.Ama Ayazini de ki durum daha üzücü geldi bana.Bu konuyu daha çok deşmek istemem umarım bu kadar büyük bir coğrafyaya ya sahip Ayazini gerektiği ilgiyi görürde genç insanlarını şehirlere göç etmesini bir nebze engelleyebilir.Bugün Frig vadisi turizmi canlanmaya başlasa bundan etkilenecek çok büyük bir coğrafya var.Likya yürüyüş yolu yapıldı,dünya da gezilmesi gereken 10 güzel parkurdan biri oldu inanın Frig vadisi de olabilir.Bunun için çalışmalar zaten yapılıyor bizlerde kahvede köşede,forumlarda , iletişim araçlarında insanların kulağına bu yolu aşina kılmamız gerekiyor.Ayazini nin mezarlığı bile ne kadar bütünleştiğini gösteriyor Frig ile şimdi ki halkın.
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Ayazinin ne giderken bir ara doluya yakalanmıştık bu tatil boyunca hoş bir şekilde sürekli yağmur ve güneşle iç içe geçmiş bir hava bizi takip etti.Ayazininden sonra Döğer e yollandık,Döğer de akşam çay kahve molasından sonra Emre gölüne geçtik,zaten çok yakın 4-5 km.
Emre gölü ne vardığımızda acaba burada mı konaklarız sorularının hepsi kafamızdan kalktı,gerçekten çok güzel bir yer,karşı kıyıda tarihi eserleri seyrederek sohbetini yapıyorsun yani harika bir yer.Buraya geldikten sonra hava biraz daha sertleşti yağmur başladı hemen araçlara çekildik ama zaten yol yorgunluğu olduğundan çok da hoşumuza gitti araçlara çekildik ama 15-20 dk sonra Mürşide abla çay demledim diyince tekrar buluştuk.Bu sırada Şirinler bize karşı kıyıdan selektör yapıyordu.
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Ertesi sabah Şirinlerle ayrılam vakti gelmiş,biz Bursa Kocayayla ya onlarda geri dönüşe çıkacaklardı.Yukarda ki sabah kahvaltılarını ettikten sonra Tatilin duraklamasız en uzun yolunu yaptık(yakıt ihtiyacı dışında)çünkü amacımız Kocayaylaya olabildiği kadar çabuk varmak,ertesi gün için dönüş yoluna geçeceğiz.
Daha önce Ferhat navi Zeynep in yaptığı kestirme yol çalışmalarını bu sefer benim navigasyon da yaptı ama konuşmalarımızdan çıkardığımız , bu tarz gezilerde değişik varyasyonların bize yeni alanlar kazandırdığını fark ettik ve bu sürprizleri gerçekten sevdik.
Bu sürprizin en son hediyesi de Bursa,Avdan,buradan geçerken sol tarafımdaki nerdeyse birbirinin aynı taş binalar dikkati mi çekti,penceresi yok denecek adar az kapıları eski ahşap ama hepsi hemen hemen aynı.Birde çok güzel bir yeşilliğin içinde olunca ben durdum,Mehmet abide durup inince aynı şeyleri düşündüğümüz ortaya çıktı.Kısa bir tur attık ve burada birşeyler atıştırmaya karar verdik.Biz sonradan öğrendiğimiz bu samanlıkların birisinin gölgesine oturduk arkasından avdan köylülerinden insanlar geldi sohbet filan derken içlerinden Döndü teyze bu böyle olmaz misafirlerin getirdiği yenirmi diyerek evine gitti. http://www.youtube.com/watch?v=ekBS2fgbxU4&feature=youtu.be
Bu köyü biz niye bu kadar sevdik,insanları özellikle Döndü teyze bunda çok etkili.Hep beraber çok güzel bir kahvaltı ettik,harika tereyağ ve ekmek eşliğinde.Ağzımız kulaklarımızda Kocayayla ya doğru yollandık.
 

Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Bülent çok keyifli bir rota ve ekip ile çıkarılabilecek en güzel geziyi yapmışsınız daha nicelerine diyerek görseller içinde teşekkür ediyoruz neler kaçırdığımızı daha net görebildiğimiz için... :-[
Selamlar...
 



Ynt: Frig Vadisi Turumuz (27 Nisan - 02 Mayıs 2012)

Sağolasın Tamer.
Kocayayla tek kelime ile nefis,söylenecek hemen hemen hiç bir şey yok.Şansımıza kalabalık da değildi,ismi gibi kocaman yayla,yemyeşil,kamp yerlerine araçları almıyorlar bizde bu kuralı fazla çiğnememek adına hemen yol kenarına yakın, bir çeşmenin dibine yanaştık ve hiç kıpırdamadık.Çok neşeli çok keyifli geçti.Tuvaletler o güzelliğe layık değildi ve tek kusur(hemde çok kötü)buydu.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,947
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst