Fifth Wheel Sistem Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,905

yasiko

Kamp III
Mesajlar
777
Tepkime Puanı
39
Yaş
67
Yer
İstanbul
Fifth Wheel kavramı yaklaşık 100 yıl önce ortaya çıkmış 1960 tan itibarende karavanlar için kullanılmaya başlanmıştır.
Karavan ile araç arasındaki mesafe 1.5 m dir. Böylelikle toplam uzunlukta standart bir karavan 3m kısalmış olur. Daha çok yaşam alanı sağlar. Araca yakın olması sebebiyle rüzgar sürtünme katsayısı düşüktür.

Kaynak : www.exploroz.com/Vehicle/Caravans/FifthWheelCaravans.aspx

2


3


1
 

Etiketler


Ynt: Fifth Wheel Sistem Karavan

Ahmetciğim,

Öncelikle başına gelen talihsizlik için üzüldüğümü söylemek istiyorum. En kısa zamanda senin için herşeyin yoluna girmesini diliyorum.

Soruna gelince ;

İlgili sitede daha kolay olduğu yazıyor. Aradaki mesafe azalınca herhalde kontrol kolaylaşıyor.
 

Ynt: Fifth Wheel Sistem Karavan

Manevra sırasında değildir,geri geri giderken direksiyonu çevirdiğiniz tarafın tersine gider.Yani geri geri gitmek için alışkanlıklarınızı unutmanız lazım eğer üstünde bir bayan görürseniz hemen uzaklaşın :smiley: sürüş anında doğru olabilir.
 



Ynt: Fifth Wheel Sistem Karavan

Tüm çekme karavanlarda anlattığınız gibi aynı şekilde manevra yapılır. Araç ile karavan arasındaki mesafenin azalması manevra için bir avantajdır.

Yeri gelmişken bir anımı paylaşayım. (kadın sürücüye gerek yok)

Yorgun bir günün sonunda Ören Altın kampa varıp park etmeye çalışıyordum. Bir Alman yardım teklifinde bulundu. Ben Karavan ile geri manevrasnı iyi yapamıyorum o bakımdam karavanı ayırıp beraberce iterek park etmeme yardım etmesini rica ettim. Daha sonra aracımı bıraktığım yerden alıp otoparka götürürken geri manevrası yapmam gerekiyordu. Nasıl oldu görmedim bilmiyorum. Aracın ön sağ çamurluğunu koskoca bir çam ağacına gömdüm.

Alman bana gülerek;

- Sen karavansızda iyi geri manevrası yapamıyorsun :D
 

Ynt: Fifth Wheel Sistem Karavan

;D Çekme karavan bölümünde olduğumu farketmedim kendimi motokaravanda zannederek söyledim zor kullanıldığını.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst