Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ADNANILGAZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 282
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,820
Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Sn.Mehmet Firkat Bozkurt merhaba,

Umarım keyifli yolculuklar yapar ve aynı keyifle anılarınızı bizlerle paylaşırsınız.
 

Etiketler
Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Adnan bey, gezi yazınızı ilgiyle takip ediyorum anlatımınız ve açıklamalarınız çok güzel. Küheylan kutup çemberinde yazı dizisini okumuştum çok beğenmiştim aynı beğeniyle sizin yazınızı takip edeceğim. teşekkürler.
Merak ettim sizin karavan yapım aşamalarınızıda okudum çok güzel bir karavan ortaya çıkarmışsınız tebrik ediyorum.
Galiba sizin yolunuzda ilerliyor gibiyim daha karavan sahibi olmama en az dört yıl daha var bu süre içerisinde bu forumları okuyarak bilgi depolamak daha sonrası için çok iyi olacak. Karavan yapabilir miyim? bilemiyorum, el becerim var ama yaşadığım yerlerde usta sıkıntısı hat safhada, büyük bir ihtimalle buradan okuduğum bilgilerden yola çıkarak ne istediğimi belirtip, bir karavan firmasına yaptırmak olacak galiba.
 

Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Bir de Igoumenitsa limanındaki insan manzaralarından bahsetmekte yarar var. Nedense birçok karavancı bu limandan Ancona'ya gidişi daha çok tercih ediyor. Brindisi limanı yolcuları ağırlıklı olarak tırlar, Romen ve Bulgar plakalı minibüs ve kamyonetler. Minibüslerin içi tıklım tıklım insan dolu. Neredeyse tamamı görünüş olarak çok kötü ve bakımsız durumda. Mülteci havasındalar. Öğreniyoruz ki İtalya'nın güneyine iş aramak için akın ediyorlarmış. Ancak çoğu iş bulamayıp hırsızlık ve kanun dışı işlere bulaşıyorlarmış. Brindisi limanına indiğimizde gümrük çıkışında İtalyan Polisi bize sadece beyan edilecek bir malımız olup olmadığını ve yanımızda nakit olarak en az €.1.000,- bulundurmamız gerektiğini iletti. Biz de sözlü olarak teyit ettik. Olağanüstü nazik davrandı ve inanır mısınız pasaportlarımızı bile sormadan iyi yolculuklar dileğiyle bizi yolcu etti. Ancak gemiden inen bütün Romen ve Bulgar minibüslerini perona çekip hem araçları, hem insanların üstlerini, hem de bagajlarını didik didik arıyorlardı. (Dikkatiniz çekerim, bunların hepsi AB vatandaşı).

Yani Igoumenitsa'dan Brindisi limanına gitmek isteyenlerin değerli eşyalarını çok çok iyi korumaları gerekiyor. Aslında göreceli olarak İtalya'nın güneyi hem Kuzey Afrika'dan gelen mülteciler hem de Balkan ülkeleri vatandaşlarının işgali altında olduğu için daha güvensiz bir ortama sahip ve dikkatli olunması gerekiyor.
 

Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Okay bey bence doğru yoldasınız. Çünkü ben de en az iki yıl boyunca sadece okuyarak, gözlemleyerek, araştırarak ve sürekli hatırlatıcı notlar alarak motokaravan imalatı öncesinde kendimi hazırlamaya çalışmıştım. Bu çabalarımın karşılığını da aldım diye düşünüyorum. Çünkü sahip olduğunuz birikimler gerektiği zamanda devreye kendiliğinden giriyor. Hiç endişeniz olmasın. Sanıyorum Didim'de yaşıyorsunuz. Tahminimce oralarda iyi bir karavan yaptırmak pek mümkün olmaz. Ama İzmir'e de 1,5 saat mesafedesiniz. Ben de motokaravanımı kendim yapmadım, işin ehli insanlara bıraktım. Söz konusu kişiler Dolphin Karavan adıyla daha kapsamlı imalat işine girdiler. İzmir'de birkaç imalatçı daha var. Onlarla konuşup kendi ihtiyaç ve beklentilerinizi, isteklerinizi listeleyip zevkinize uygun bir karavan yaptırabilirsiniz.
 

Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Brindisi’de gemiden indikten sonra otoban ve tali yollar seçenekleriniz var. Eğer zaman olarak çok kısıtlı bir seyahat planınız yoksa Adriyatik Denizini sağınıza alarak herhangi bir tali yoldan devam edin. Size birçok sürprizler sunacaktır. Yüzyıllarca korunmuş muhteşem kasabalar, harika manzaralar, mola yerleri, tabii ki tüm motokaravan stellplatz ve campingler de sırayla karşınıza çıkıyor. Seçenekler o kadar çok ki ,havanın kararmasına bağlı olarak en yakınınızda bir konaklama yeri mutlaka bulursunuz.

Ben seyahat öncesi yaptığım plana sadık kalarak 140 km. ötedeki Giovinazzo kasabasında Camping Campofreddo’da kalmak üzere yola çıktım. Tabii yol üzerinde Monopoli, Polignano A Mare, Mola Di Bari, Bari gibi yerleri de ziyaret etmeden geçmek olmaz.

6 BRINDISI GIOVINAZZO
 







Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Camping Campofreddo ile ilgili bilgiler:
Google Earth koordinatı: N41 10 55.74 E16 40 58.91
Motokaravan günlük konaklama: €.20,- (Kablolu TV, Internet ve elektrik dahil)

Bu kamp ile iligili görüşlerim olumsuzdur. Çok bakımsız ve ağırlıklı olarak eski, paslı sabit çekme karavanların doldurduğu bir yer.

DSCF8927


DSCF8923
 



Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

ADNANILGAZ' Alıntı:
Ben ve eşim gezi boyunca yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videolar çektiğimiz için şu anda bunları siteye yükleme konusunda büyük sıkıntı çekiyoruz. Acaba bu çözünürlükleri düşürecek pratik bir yol var mıdır? Çözüm önerileri olanların yardımlarını bekliyoruz.
Ben uzun zamandır irfanview programını kullanıyorum. Benim kullanımımda image - Resize sekmesinde iki defa "half" tuşuna basınca yetiyor veya siz doğrudan 1024x768 tuşunu kullabilirsiniz. :smiley:
 

Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Ferhat bey, Ebru Yetim hanımın önerdiği Picasa programını indirdim. Bir resim klasörünün çözünürlüğünü çok kısa sürede düşürerek istediğim resmi seçebilme fırsatı yaratıyor.

Ancak irfanview programını da alternatif olarak indirdim. Artık hangisinden daha çok verim alabilirsem o programı kullanacağım.

Mesut beyin de vurguladığı gibi "yaşasın gezenbilir kardeşliği".
 

Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Picasa'da sadece ebat küçültme değil ,kesme ,eğim düzeltme ,renkler vs gibi ayarlar yapabilir ,kolajlarda üretebilirsiniz.Ayrıca bir çok fotoyu seçip hızlı bir şekilde ebatlarını küçültebilirsiniz .
Henüz karavanımız yokken bir motorsiklet severin Bari'den başlayan kıyı boyu gezisini keyifle okumuş ,görselleri çok beğenmiştik. Şimdi aynı yolu farklı bir şekilde katediyoruz sizinle .
 

Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Akdeniz45' Alıntı:
Adnan Bey, Open deck bölümünde "yemeğinizi bile yapabilirsiniz" derken sanıyorum yemek pişirmeyi kastetmediniz. Çünkü feribotlarda open deck veya camping an bord yerinde karavanda gaz kullanmak yasaktır. Burada karavanlara elektrik veriliyor. Yalnız bu elektrik bir elektrik ocağını yakacak güçte midir bilmiyorum. Yanlış anlamayı ;D önlemek için Izninizle konuya açıklık getirmiş olayım.
Herzaman değil ama bazen böyle güzel camping an bord atmosferi oluyor. (Resim bir internet reklamından)
Bizim mini bir elektrikli ocağımız var .Feribotta onu kullanıyoruz .Sorun olmuyor.4 göz ocaktan teke düşünce tabiki aktif kullanamıyoruz ama çayımızı demliyor ,çorba yapıyor ,hazırda varsa ısıtıyoruz .Hem kendi karavanımızda uyuyabiliyoruz .Open deck'te duşlar da var .İsterseniz üst katlara çıkabiliyor restaurantta yiyebiliyor ,kafede oturup varsa havuzundan faydalanabiliyorsunuz
 

Ynt: Ducato Camper İle 50 Günlük 2013 Avrupa Seyahatimiz

Giovinazzo’dan sonraki rotamız 175 km. mesafedeki Vieste. Bu bölge İtalya çizmesinin mahmuzu olan kısım. Burada google earth’ün çizdiği farklı bir güzergahtan (SP89 Karayolu) ve ormanlık bir alandan Vieste’ye ulaştık. Fakat Mattinata’dan sonra deniz kenarından giden yol (SP53 Karayolu) biraz uzun olmasına rağmen kesinlikle tercih edilmesi gereken bir rota bence. Doğal manzaraları açısından son derece güzel bir bölge. Ancak burada yine bir yol ayrımı noktası tercihinizi Pugnochiuso yönüne doğru (SP54 Karayolu) kullanmalısınız. Size yine burada son derece güzel panorama ve deniz manzarası garanti ediyorum. Özellikle fotoğraf çekmeyi çok seviyorsanız kesinlikle bu öneriyi dikkate almalısınız.

7 GIOVINAZZO VIESTE
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,485
Mesajlar
1,518,648
Kayıtlı Üye Sayımız
172,143
Kaydolan Son Üyemiz
sailing

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst