Defender Ses İzolasyonu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bymuammer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,812

bymuammer

Kamp II
Mesajlar
383
Tepkime Puanı
2
Yer
Elazığ
Merhabalar....

Tüm başlığı alt üst ettim ve defenderlerin ses izolasyonu hakkında bi başlık bulamadım. 87 def. sahibiyim ve şu an kaporta boyada aracım hazır komple dağıtılmışken boya işleminden sonra ses izolasyonu yapmak istiyorum en azından telefonla rahat konuşabilecek duruma gelsin yeter. Siz abilerimin bu iş için kullandığınız ürünlerin isimlerini ve bi etkisi olup olmadığını paylaşırsanız minnettar kalacağım.

İyi geceler....
 

Etiketler
Ynt: Defender Ses İzolasyonu

hazır motor da yokken motor havuzunun camın altına gelen kısmını kaplayın, kaputun altını kaplayın. kapı içlerini, tavanı kaplayın. aracı toplarken torpidoyu takmadan göğüs kısmını da kaplayın...

keser bir miktar illa ki sesi...
 

Ynt: Defender Ses İzolasyonu

abi aynen öyle yapacam da ama işte ne malzeme kullanmam gerekiyor markası nedir tecrübe etmiş abilerimiz bi söyleseler o malzemeyi kullanacam :smiley:
 

Ynt: Defender Ses İzolasyonu

Ben oto ses sistemleri montajı yapan bir yerden almıştım. halı gibi kauçuk benzeri bir şilteydi. komple ön tarafı söküp içerden yaptım çok faydasını gördüm. adı falan yok ama ses sitemleri yapanlara tarif ederseniz bilirler.
hatta altı yere sürtecek gibi giden kuş serisi araçlara jant kadar bas montajı yapanlar daha iyi bilirler.
Kolaylıklar.
 

Ynt: Defender Ses İzolasyonu

Merhaba derya bey teşekkürler bugün sanayide biraz araştırma yaptım ne kullanabilirim diye. Şu bir tarafı Alimünyum folyo gibi diğer tarafı yapışkanlı kauçuk bi malzeme vardı sadece eni 1 mt. fiyat olarakta metresi 35 TL dediler. Birdü düşük kalite varmış oda 30 tlymiş, Paylaştığım fotoğraftaki gibi bir üründü.

Ben aracımda ne kadar mantıklı bilmiyorum ama en altta pütür denilen malzeme atmayı düşünüyorum pütürün üzerine yapışkanlı kauçuk malzemeyi onun üzerine fotoğrafını paylaştığım yumurta kolisi gibi şekli olan süngerler var onlardan onun üzerine de döşeme yapılacak. Eğer bunları kullanan abilerimiz varsa bilgi verirlerse sevinirim.

Images


Ses izolasyon malzemeleri


1248085
 



Ynt: Defender Ses İzolasyonu

Suya çok girip çıkmayacaksanız çok güzel bir malzeme tavsiye ederim. (yapışkanlı sıkıştırılmış dikişli taş yünü.)

116
 

Ynt: Defender Ses İzolasyonu

teşekkürler abi bizim serviste yok bu malzemeden bi sorayım yoksa nereden temin edebiliriz acaba...
 


Ynt: Defender Ses İzolasyonu

Teşekkürler Derya :smiley: Bu malzeme Kayalaroto da yada gaye de olabilir.
 

Ynt: Defender Ses İzolasyonu

bi sorayım ikisine de abi

şu yumurta kolisi gibi olan malzemeyi kullanamam artık en incesi 4 cm miş :smiley:
 



Ynt: Defender Ses İzolasyonu

bymuammer' Alıntı:
bi sorayım ikisine de abi

şu yumurta kolisi gibi olan malzemeyi kullanamam artık en incesi 4 cm miş :smiley:

yumurta kolısı olan malzeme ıç mekanlar ıcındır kullanma derım..zamanında bızde bu konuya cok kafa patlattık tahanın malzemeyı tavsıye ederım bende ondan kullanıyorum ayrıca kaput kapagını panel radyatorlerın ısı yansıtması ıcın ızocamın alumınyum kaplı levhaları satılyor ben onlarla kapladım %70 sesı kestım eger tabana ve davlumbazların ıcıne putur atarsan yerden gelen hem lastık sesını hemde yol sesını buyuk olcude kesersın..
kolay gelsın
 

Ynt: Defender Ses İzolasyonu

abi teşekkürler. O malzemeden vazgeçtik abi zaten 4 cm civarında en incesi çok kalın bende buldum aynı malzemeden kullanacak abi pütürü hem aracın içinden zemine hemde dıştan alt kısmı komple atmayı düşünüyorum.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,735
Kayıtlı Üye Sayımız
172,145
Kaydolan Son Üyemiz
compozer

SON KONULAR



Geri
Üst