Daihatsu Feroza Fotoları....

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan feroza34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 198,917
Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

İsmail bey,

Yardimci olabildiysem ne mutlu :D :D
LPG tankina gelecek olursak bence yane ben oyle yaptım hicte fena olmadi. buyuk tanki demonte etirdim yerine hafifce eski borulari etkilenmeyecek sekilde sag tarafa kaydirarak 32 Litrelik bir Tank koydurdum ve bagajim acayip buyudu. en azindan eskiye gore baya fark oldu. birazdan garaja iner aracin arka kisminin fotosunu ceker yorumlariniza sunacam.

saglikla kalin

Tge
 

Etiketler
Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

Benim Feroza'm..
[attachment=2][attachment=1]

DSC 4840


DSC 4832
 

Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

taze taze FEROZA min resimleri ( bagaj ve LPG ) [attachment=1][attachment=2][attachment=4]

ABCD0004


ABCD0005


ABCD0007


ABCD0006
 

Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....



Cevdet bey;
aracın üstü açılınca inanın çok şık duruyor..Agız tadıyla kullanın..
bir türlü üstünü açıp da "topless" ;D ;D ;D halinde kullanamadım..
üstelik bolu festival alanı gibi bir yerde çekmişsiniz galiba...
 

Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....



Turgut bey merhaba,

aracınızdaki küçük LPG tankı size bagajda bayagı yer bırakmış..bende sizinkinin yarısı kadar ancak var..
Dikkat ettim bagaj arka kapagının içinde sizde cepler var..orijinal mi ? çok ilginç güzel durmuş..

maşallah sizde de yok yoook...portatif sandalyeler,,balık takımları v.s ooffff..size Ferozanın büyük tipi olan "FOURTRAK" tipine gerek kalmamış..
kazsız belasız kullanma nasip etsin..
 



Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....



Bugün korka korka aracıma FEDERAL MT lastikleri taktırdım.
Lastikci ömründe hiç off road aracı lastigi takmamış ve balansı yapmamış gibi saçma sapan sorularla beni illet etti.balans makinasına takıldıgında ön iki teker beraber dönermişte..jant orta göbegi sökülsymiş sorun olmazmışta.daha rahat balans yaparmış..cık cık cıkk...
Sonunda çaresiz kaldım Feridunu aradım.Lastikciye o izah etti.. ??? ??? ???

Neyse korktugum olmadı..lastik gayet rahat oldu..normalde hiç sürtme yapmadı..Sadece "usta lastikcimiz " lifte kaldırırken ön lastik tozluklarından bir tanesinin tutma demirini içeriye dogru egdirmiş..tur atmaya çıkarken sesi duydum mosmor oldum..inip baktık..hatasını yüzüne vurup egdigi yeri düzelttirdim..Gayet iyi oldu..

Hızımı alamayıp ufak bir hız denemesi ve ufakda olsa arazi yaptım..
izlenimlerim: Aracı bayagı yükselmiş hissettim. ilginçtir birazda psikolojik olsa gerek..oysa topu topu 3 cm birşey.. ;D
eski lastikle 90-100 km de bana göre sessizlik vardı..diyelim ki desibel olarak 75 olsun..şimdiki ile tatlı bir ugultu ama rahatsız edici degil..desibel olarak 80-82 gibi idi..yani eski lastikle 90-100 km ile giderken rahatlıgı şimdi 75-80 ile buldum.Beni rahatsız etmedi açıkcası..Beni rahatsız eden asıl şu.eski lastikle 150- 155 km hız yapmak için uzun süre geçmezdi.şimdi ise 120 ancak yaptı akselaerasyon ise çok uzun sürdü...Ama bu zaten beklenen birşey..Gülü seven dikenine katlanır..MT-AT lastik farkı.

Ayrıca arazide inanılmaz bir tutunma-çekme stabil hareketi var..Çamurda denemedim.Çıkmayacagı şey olmaz havası verdi bana..
 




Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....


İsmail Bey Lstikleriniz çok yakışmış güle güle kullanın.

Yaptığınız test sürüşü sonuçlarını okuyunca aşağıdaki satırları yazma ihtiyacı hissettim.

1-Lastiğinizin çapı ve bir turda aldığı mesafe değiştiği için hız göstergenizde bir sapma ortaya çıkacaktır.Hız göstergesi lastiğin birim zamanda kaç defa döndüğüne göre hızı hesaplamaktdır.Eski lastiğiniz 215/75/15 idiyse çevresi yaklaşık 221 cm.dir.Lastiğinizin çapı 3 cm büyümüşse yeni lastiğinizin çevresi yaklaşık 230 cm.dir.9cm artış aşağı yukarı Hızınızda % 4 sapma demektir. Yani 120 km.yi gördüğünüzde aracınız aslında 125 km.hız yapıyordur.Eğer aracınız yerden 3 cm yükselmişse çap 6 cm artmış demektir ve hızınız 130 km.ye yaklaşmıştır.Aracın hız göstergesinin orjinal lastiklerine göre (190/80/15) ayarlı olduğunu kabul edersek hızınız 130 km.nin üstüne çıktığını kabul edebiliriz.Bunları dikkate alırsanız yakıt tüketimini de daha doğru hesaplayabilirsiniz.
2-Ama esas önemli olan bu hızlara ulaşmakla risk almakta olduğunuz.Arazide başarılıdır ama,MT lastiklerin asfaltta, özllikle ıslaken ,yol tutuşu ,Frenajı ve kontrolü tahmininizin çok üstünde kötüleşir.
3-Lastiklerin Yiük endeksinin yanında bulunan harfler o lastiğin yapabileceği azami hızı göstermektedir.Mt lastiklerin güvenli gidilecek son hızları AT lastiklerin çok altındadır.AT lastiklerde lastik hız kodunun aracın hızından biraz yüksek olması tercih edilir.Araçlarımızın son hızları modele göre 140-145 arası değişmektedir.Orjinal lastiklerin üzerindeki kod (Q) yani 160 km.yi gösteriri.Genelde MT lastiklerin hız kodları çok daha düşük oluyor.Lastiğinizin üzerindeki hız kodunu okuyup bunun üzerine çıkmamanızı öneririm.

Hız Kodları Şöyle(Azami hızlar);

(B)-50 km. (E)-70 km. (F)-80 km. (G)-90 km. (J)-100 km. (K)-110 km. (L)-120 km (M)-130 km. (N)- 140 km. (P)-150 km. (Q) 160 km. (S)-180 km. .....


Güvenli sürüşler diliyorum.
Tayfun Sözer
 



Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....



Tayfun bey teşekkürler..
hızı seven biri degilim..Malum yaşın da bunda etkisi var ;D
Sadece ilerde bu tür lastik alacak arkadaşlara bilgi olsun diye belirtmiştim.Zaten eski lastiklerimle hep 80-90 ile giderdim.Çok seyrek otobanda güzel düz yol olursa denemek için 5-6 dk lıgına denemek için hızlanırdım..Aracımın enjeksiyonlu olmasından mıdır yoksa gözterge hatasından mıdır 155 km leri görmüştüm.Malum her hız göstergesi belli hataları (%5-10-15 ) mutlaka yapar.
MT lastikle limitlerimi görmek için boş ve iyi yolda denedim..Topçular-Taşköprü arası yolu bilirseniz..anlarsınız..
Kesinlikle 70-80 km hız bu lastikle en güvenlisidir.Yarın üzerindeki degerleri okurum..

iyi akşamlar..
 



Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

İsmail bey yeni lastikleriniz hayırlı olsun,marka olarak doğru bir marka seçmişsiniz güle güle kullanın.
 

Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

Merhaba İsmail bey,

Tevecühünüz...... evet ben FEROZAmi oldukdca dolu dolu kulllanmayi calisiyorum. 50 lt tankatan vazgecmek benim ilk dogru kararim oldu. olsun varsın 30 lt tankla 200 bilemedin 220 km bir yanasir bir benzinlige gonlumce tika basa depomu fullerim. gönlüm rahat bagajimda yerim var. 2 tam oturmalik sandalyem balik taikimim trafik cantam en sagda yol reflektorum ( extra ) yabgin sondurme tupum ve bol sisie sularim ee daha ne olsun ... kapidaki sepet bu modellerde orjinal. pratik yemek tabaklarim bıcaklarim kasiklarim hatta extra pamuk ve gece aydinlatmasi icin uyguladigim fener. kamp alaninda cok ise yariyor .....daha ne olsun ama Ersan beyin londrada gorupte cektigi resimdeki FEROZA walla billa tam bana goreymis demekten de kendimi alamiyorum.
gelelim sizin lastiklere,
bence harika ...lastikleriniz hep düz bassin. kazasiz belasiz.... ama önde iki pacalik ve arkalar dahil acilen sokmeniz gerek. sonra adam gibi adam olan makastcida 10 cm arkadan kavis. onden de torsiyonlardan 4 / 6 cm yukseltme isi bence harika olacaktir. deneyin ve burda deneyimiznizi paylasinn. ben 3 yildir olyle kullaniyorum ve iananilmaz bir haz.

saygilarimla

tge[attachment=1]

ABCD0018
 



Ynt: Daihatsu Feroza Fotoları....

huntercemal' Alıntı:
İsmail bey yeni lastikleriniz hayırlı olsun,marka olarak doğru bir marka seçmişsiniz güle güle kullanın.

Teşekkürler Cemal bey,
darısı sizlere ;D ;D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst