Daihatsu - Feroza ; Araç İçinde ki Benzin Kokusu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ALİ ÖZEN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,113

ALİ ÖZEN

Bazen dağlar çağırır...
Mesajlar
202
Tepkime Puanı
0
Yer
ANTALYA/MANAVGAT
Sevgili arkdaşlar, ferozamla çok iyiyiz, severek kullanıyorum ve çok iyi uyum sağladık birbirimize.Fakat LPG'de kullanırken araçta bazen aşırı şekilde benzin kokusu hissediyorum ama her zaman değil.dikkat ettim özellikle rampa çıkarken araç aşırı yüke binice yada 70-80 km hızla gittiğim zaman benzin kokusu oluyor.Bu gün usta ile iyice bir araştırma yaptık ama her hangi bir kaçak, yada delik bulamadık.aranızda bilgisi olan arkadaşlar muhakkak vardır, yardımcı olursanız sevinirim.saygılar
 

Etiketler
Merhaba Ali Özen

aynı sorun bendede var. Dik rampa çıkarken veya viraja çok hızlı girdiğimde bu benzin kokusu sorunu bende yaşıyorum.
Bende her yeri kontrol ettim. Örneğin benzin fitresi birleşim yerleri , hortumlar, karbüratör şamandırası takılı kalma veya taşma yapıyormu vs.vs gibi hatta lpg 'yi sabitleyen 4. civata var boyları uzun kullanıldığında montaj esnasıdna benzin depomu delip delmediklerini bile fenerle bakıp araştırıdım bulamadım. aklıma tek bi yer geliyor sağ arka panzotun içerisinde benzin depo kapağının hemen üstünde benzin havalandırması gibi bir parça var acaba bumu tıkandı diye düşünüyorum..
Bu sorunu çözen varsa yardımcı olsun ltf.
saygılar.
 

Sayın abim,
şu anda çalışmalara son hızıyla devam ediyoruz ve umuyorumki en kısa sürede çözecez benzin kokusunun sebebini.Topikte açıklama yaparım.saygılar
 

Daha önce Feroza ile ilgili yabancı bir sitede, Ferozaların benzin deposunda ki güvenlik valfinin bozulmasından dolayı koku yaptığını okumuştum, bir bakın derim http://www.warfs.org/component/content/article/107/28-unwanted-gasoline-smell

Saygılar

Ersan
 

Çok tşk. Ersan Bey.

Ali Özen Bey ve .... ben .... bu konuda çok uğraştık . Tamda benim tahmin ettiğim yer ben o parçayı benzin havalandırması gibi bişey sanmıştım demekki güvenlik valfiymiş. Sorunumuz muhtemelen burda. Söküp keşfetmemiz gerekli.
İyi bayramlar
Saygılar.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,492
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst