Biz Barbar Türkler, Savaşmayı Öğrenemedik!!!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cculsuzz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,130

cculsuzz

Kamp I
Mesajlar
147
Tepkime Puanı
1
Yer
İzmir
1969’da Vietnam’da askerliğini yapan bir grup Amerikan askeri,My lai halkından bazı sivilleri öldürmüştü.Bu,Vietnam Savaşı nın sıkandallarından biri haline geldi ve kişisel ahlaki vicdan ile yetkeye iteat arasındaki çelişkiyi yeniden toplum bilincine getirdi.
Aşağıdakiler CBS News’dan Mike Wallace’ın röportaj yaptığı askerlerden birinin olay hakkındaki açıklamalarıdır.


S. Her helikopterde kaç kişi vardı?

Y. Beş kişi.Köyün yakınında karaya indik,hepimiz sıraya girdik ve köye doğru yürümeye başladık.Bir adam vardı,siperde bir Vietnemlı vardı;orada ,aşağı kıvrılmıştı.Adam seslendi burada bir Vietnamlı var dedi.

S. Bu adam kaç yaşlarındaydı?Demek istediğim ,bu bir savaşçı mıydı yoksa yaşlı bir adam mıydı?

Y. Yaşlı bir adamdı.Adam onu çekti ve burada bir Vietnamlı var dedi,sonra Çavuş Mitchell adama seslenip,onu vur dedi.

S. Çavuş Mitchell yirminizin de amiri miydi?

Y. Bütün müfrezenin amiriydi.Sonra adam onu vurdu.Böylece köye girdik,köyü aramaya,insanları toplamaya ve köyün merkezini gözden geçirmeye başladık.

S. Kaç kişi topladınız?

Y. Köyün merkezine topladıklarımız kırk elli kişi kadar vardı.Onları oraya koyduk,orası,köyün merkezi küçük bir ada gibiydi diyebilirim…Sonra…

S. Ne tür insanlardı-erkekler,kadınlar,çocuklar mıydı bunlar?

Y. Erkekler kadınlar,çocuklar.

S. Ya bebekler?

Y. Bebekler de.Onları bir araya topladık.Çömelmelerini söyledik ve Tegmen Calley gelip “onlara ne yapacağını biliyorsun ,değil mi?” dedi.Ben de evet dedim.Sadece onları gözlememizi istediğini sandım.Teğmen gitti,on-onbeş dakika sonra geri gelip”Neden onları hala öldürmediniz?” dedi….Onları öldürmemizi istediğinizi sanmıyordum dedim.”Hayır”,dedi,”Onları ölü istiyorum”.Böylece….

S. Bunları hepinize mi yoksa özellikle sana mı söyledi?

Y. Onun karşısında duran bendim.İşte böyle,ama öbür üç dört kişi de onu duydu,teğmen yarım metre kadar geriye gitti ve onlara ateş etmeye başladı.Ve bana ateş etmeye başlamamı söyledi.Böylece,ateş etmeye başladım;grubun üzerine dört şarjör boşalttım.

S. Dört şarjörü boşalttığın silah neydi?

Y. M-16

S. Bu kaç tane şarjör yani,kaç tane mermi demek?

Y. Her şarjörde on yedi atımlık kurşun vardı.

S. Demek ki yaklaşık…altmış yedi el ateş ettin.

Y. Evet

S. Kaç kişiyi öldürdün? O zaman?

Y. Otomatik olarak ateş ettim,bu yüzden bilmem mümkün değil…Bulundukları alanı tarıyorsun,kaç kişi öldürdüğünü bilemezsin,çünki mermiler hızlı gidiyorlardı.On onbeş kişi öldürmüş olabilirim.

S. Erkek ,kadın,çocuk?

Y.Erkek,kadın,çocuk.

S. Ya bebekler?

Y. Bebekler de

S. Peki.Ya sonra?

Y. böylece onları,daha çok insan toplamaya başladık,yedi sekiz kişiyi kulubeye sokup,üzerlerine el bonbası attık.

S. Bundan başka insan topladınız mı?

Y. Toplamaya devam ediyorduk,yedi sekiz kişi daha vardı.Onları da kulubeye sokmamız gerekiyordu,işte,onlarıda kulubeye koyup,üzerlerine bir el bombası attık.Birisi vadinin yamacında bir çukur kazmıştı,onları vadinin yamacına getirmemizi söyledi,böylece onları çıkarıp,oraya götürdük ozamana kadar oraya götürdüğümüz başkaları vardı ve yetmiş-yetmişbeş kişi orada toplanmıştı.Böylece bizimkileri de onların yanına attık ve Tegmen Calley bana “Asker ,yapacak bir işimiz daha var” dedi,sonra insanlara doğru yürüdü,onları aşağıya itmeye ve onlara ateş etmeye başladı…

S. Çukura mı itmeye başladı?

Y. Çukura.Bir hendekti.Onları aşağı itmeye ve onlara ateş etmeye başladık,hep birlikte hepsini aşağı itiverdik ve onları otomatik silahlarla taramaya başladık.Ve sonra…

S. Yine erkekleri,kadınları ve çocukları mı?

Y. Erkekleri,kadınları ve çocukları.

S. Ya bebekler?

Y. Bebekleri de.Böylece onlara ateş etmeye başladık,içimizden birisi cephane harcamamak için tek el atış yapmamızı söyledi.Böylece tek el atışa çevirdik ve birkaç atış daha yaptık…

S. Bunu neden yaptın ?

Y. Neden mi yaptım?Çünki bunu yapmam emredilmiş gibi hissediyordum ve ozaman öyle gibiydi.Doğru şeyi yaptığım hissi içindeydim;çünkü dediğim gibi arkadaşlarımı kaybetmiştim.Çok iyi bir arkadaşımı,Boby Wilson’ı kaybetmiştim ve bu kaybın vicdani yükünü üstümde hissediyordum.Bu yüzden,yaptıktan sonra kendimi iyi hissettim,ama daha sonra aynı gün,yaptıklarım beni rahatsız etmeye başladı.

S. Evli misin?

Y. Evet.

S. Çocuğun var mı?

Y. İki tane.

S. Yaşları kaç?

Y. Oğlan ikibuçuk,kız bir buçuk yaşında.

S. Açıkça ,aklıma şu soru geliyor… böyle iki çocuk babası bir insan…. Bebekleri nasıl vurabilir?

Y. Küçük kızım doğmamıştı o zamanlar,sadece küçük oğlum vardı.

S. Söylermisin….Bebekleri nasıl vuruyordun?

Y. Bilmiyorum.Öyle bir şey işte.

S. Sana göre o gün kaç kişi öldürülmüştür?

Y. Kanımca,yaklaşık üçyüzyetmiş kişi.

S. Bu sonuca nasıl ulaşıyorsun?

Y. Bakarak.

S. Kendin bu kadar çok insanın öldürüldüğünü söylüyorsun,sence kaçının ölümünden sen sorumlusun?

Y. Bilemem.

S. Yirmi beş mi? Elli mi?

Y. Bilemem.Yalnızca çok sayıda olduğunu biliyorum.

S. Peki ateş edenler kaç kişiydi?

Y. Bakın ,bunuda bilemiyorum…orada bir müfreze daha vardı,sonra…. Ama kaç kişi olduklarını bilemiyorum.

S. Bu siviller sıraya dizilip mi kurşunlandı?Çapraz ateşle öldürülmediler mi?

Y. Sıraya dizilmemişlerdi… Hendeğe itilmişlerdi,kimi oturuyordu,kimi çömelmişti….ve vuruldular.

S. Bu siviller özellikle kadınlar ve çocuklar,yaşlı insanlar ne yaptı?Size ne söylediler?

Y. Söyleyecekleri pek bir şey yoktu.Yaptığımız onaları aşağıya itmekti.Onlarda kendilerine söyleneni yapıyorlardı.

S. Yalvarmıyorlar mıydı ya da “hayır….hayır” veya benzeri şeyler söylemiyorlar mıydı?

Y. Evet .Yalvarıyorlar ve “hayır,hayır” diyorlardı.Anneler çocuklarına sarılıyordu ve …ama onlar ateş etmeye devam ediyordu.Yani biz ateş etmeye devam ediyorduk.Onlar kollarını sallıyor ve yalvarıyorlardı…


(The New York Times,25 Kasım 1969)

Gördünüz değilmi ne kadar medenice savaşıyorlar,İşte bu sebebten dolayı barbarız.Onlar gibi olamadık hiçbir zaman.
 

Etiketler
Ynt: Biz barbar Türkler,savaşmayı ögrenemedik!!!

Evet Türkler barbardır. 10.000 yıl önce ırkçılığı reddettiği için, Türkler gayrımedenidir 2000 yıl önce halı kullandığı için, milattan önce torna tezgahları, sulama kanalları yaptığı için.

Biz tarihimizi öğrenmediğimiz müddetçe birileri buları söyleyecek biz inanacağız ve sığır çobanları, medeni ülke olarak nam salacaktır.
 

Ynt: Biz barbar Türkler,savaşmayı ögrenemedik!!!

burada konuya müdahil olmalıyım.çinliler tarafından yüzlerce, hatta binlerce yıl önce orta asya’daki atalarımıza, çok sonraları avrupalılar tarafından anadolu’yu yurt edinmiş atalarımıza ve şimdi yine avrupalılar tarafından bize yakıştırılan isimdir. sebep, türklerin savaşta çok gaddar ve güçlü olmaları, hileye ise kafalarının çalışmamasıdır. ayrıca açıkça söylemeliyim ki biz türkler nazik insanlar değiliz ve bu da barbar denilmemizdeki bir diğer sebep; ama şunu da hepimiz biliyoruz ki, biz yapmacık nezakettense gerçek bir saygıyı benimseriz. bu ve bunun gibi birçok özelliğimiz asla barbarlık değil, olsa olsa farklılıktır, davranış kültürümüzdür.

asıl barbar, yüzyıllarca dünyayı sömüren avrupalılardır. başta ingilizler olmak üzere, fransızlar, ispanyollar, italyanlardır; atları, dizlerine kadar gelen kan içinde, kan ırmağına dönmüş kudüs sokaklarında koşan, her adımda ölüm saçan haçlılardır; bizans’ın başkenti istanbul’u (o zaman konstantinapol) kilise kubbelerindeki kurşun kaplamalara varana kadar yağmalayan haçlılardır; çanakkale’ye aç sırtlanlar gibi saldıranlardır; ırak'ta, afganistan’da yüz binlerce masumunu bombalarla parçalayanlardır.
aman dileyene kılıç vurmayan bir millet, istanbul’da "isteyen istediği adı kullansın, istediği dinin ibadetini yapsın." diye alınmış bir şehrin insanlarına serbestlik veren millet, onlarca milleti bir arada, huzur içinde, hem de yüzyıllarca yaşatabilmiş bir devleti kuran millet sadece günlük hayattaki kendine özgü davranışlarıyla ve savaştaki gözükaralığıyla barbar ilan edilemez. ;)
 





Ynt: Biz barbar Türkler,savaşmayı ögrenemedik!!!

Yüzlerce yıl egemenliği altında yaşamış onlarca millete corç buştunun başlattığı 10 senesini doldurmayan ırak macerasında getirdiği kadar
ÖZGÜRLÜK ve DEmokRASİ götürebildik mi ?

Kaç çocuğu kesebildik kaç kadına tecavüz edebildik kaç bebek askerlerimizce süngülendi, barbarız biz hem de barbarın önde gideni.

meDENİ ülke olmak kolay mı ?

özgürlük götüreceksin uçaklar dolusu bırakacaksın başlarına
demokrasi götüreceksin tanklarla toplarla
eeee meDENİyetin gereği bu uymak lazım
yoksa seni meDENİ ülke saymazlar
hatta barbar da derler ki haktır
biz barbarın önde gideniyiz.
 

Ynt: Biz barbar Türkler,savaşmayı ögrenemedik!!!

Tabi ki barbarız kardeşim ! Sen kalk, alem Amerika'dan bihaberken dünya haritasını ayrıntılarıyla çiz, medeni ülkeler akıl hastalarını cadı diye yakarken sen müzikle tedavi et, Kudüs'ü alan Haçlılar gibi dizine kadar cesede batmadan İstanbul'da dolaş, XIII. yüzyıl gibi bir dönemde herkese din, vicdan özgürlüğü tanı, damarlarında asil şövalyelik kanı dolaşan Avrupa soyluları pisliğini sarayın bir köşesine yapıp, uşakları da gelip pisliğe kaz tüyü batırıp kuruduğunda alıp atarken, medeni Avrupa bi fıçı suda ailecek yıkanırken sen hamamlarda temizlen, Avrupa düz dünyayı öküzün boynuzunda sallarken sen medreseler kur, Ali Kuşçular, İbni Sinalar, Farabiler yetiştir, Avrupa'da millet sokaktan sokağa gitmeye korkarken sen baştan başa Anadolu coğrafyasında güvenli seyahat imkanı sağla, kendi vatandaşın bile olmayan tüccara,"Yollarda en ufak bir şey başına gelir, iğne kadar malın zarar görürse zararını ben karşılayacağım" de, ondan sonra vay bana niye barbar diyorlar derler tabi kardeşim !
 

Ynt: Biz barbar Türkler,savaşmayı ögrenemedik!!!

cculsuzz' Alıntı:
Bay ufukk, umarım ironi yaptığımı anlamışsınızdır ;)
bilinçaltının oluşturduğu korkuç ilkel saplantı,yı anlattığınızın farkındayım,İroniyi bu nedenle açıkladığınızında farkındayım,ama özümüzün derinliği bu konunun parçasını oluşturuyor diye düşündüm...saygılar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,487
Mesajlar
1,518,677
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst