Ben ve Fotoğrafa Dair...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emine_t Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,084
Ynt: Ben ve Fotoğrafa Dair...

Mustafa :smiley:
Espri yapayım... Sünmüş insan suretleri ve bulutlar çekmeyeceksen 10-20mm al :smiley:,yoksa hiç alma...

Bir şey daha 10-20mm,tokinanın yanından geçemiyor açıkçası. TOkina yı Kültür ve Turizm Bakanlığı için proje çeken bir ustam kullanmıştı,hala kullanıyor...
Benim sana tavsiyem tokina 12-24mm ya da 11-16mm, 11-17mm de var diye hatırlıyorum...
Macroda da 105mm :smiley:... diye biliriz...
Body nedir?
 

Etiketler
Ynt: Ben ve Fotoğrafa Dair...

body canon eos 40d

macro icin canon 100mm dusunuyorum bakalim

gerci canta tripod vs derken isim zor olacak sanirim : )
 

Ynt: Ben ve Fotoğrafa Dair...


Emine
Anakamp

Online Online

Mesaj Sayısı: 20

Gözünaydın Emine.Artık istediğin Profile bakabilirsin ;) :smiley: :smiley: :smiley:
 


Ynt: Ben ve Fotoğrafa Dair...

:smiley::smiley: Evet MuStafa işin zor...
Bunun UV si,Polarizesi,GND si... Çantası,tripodu... Üstelik çanta deyip de geçme...Sıradan birşey almamak lazım,ben asla omuz çantası tercih etmedim mesela.
Sonra daha işin card reader ı var :smiley:... CF de mesela sandisk extreme tercih etmedim marka olarak,gerektiğinden fazla pahalı. Team in 32 Gb lik CF sini kullanıyorum...
Stabil bir kart,iş görüyor.
 



Ynt: Ben ve Fotoğrafa Dair...

emine_t' Alıntı:
Ömer'e
- 55-200mm derken marka belirtme şansın var mı...
Aklıma takılan bir nokta, Hayyam pasajı sirkecide uygun fiyatlarla objektifler satılıyor... Açıkçası 2 yıl resmi garantiye para vermek,bir elektronik eşyayı düzgün kullanan grup için pek akıllıca değil.
Zaten herşey 2 yıl garantili alınsa etrafta bu kdr boynunda DSLR ile dolaşan arkadaş olmazdı...
55-200mm yi hayyamda aramayı hiç denedin mi Ömer?
Şu pahalılık olayına gelince...Haklısın,pahalı uğraşlar. Yalnız şu bir gerçek, fotoğrafçılıkta belli bir lens alır isen yani misal : 18-135mm gibi... Bu objektif en az 1 yıl fotoğraf adına tüm ihtiyaçlarını karşılıyor ve göz terbiyene çok katkısı oluyor.
Merhaba Emine hn.
Öncelikle belirtmek istedim aslında bu hobbye tarafıma hediye edilen Nikon D40X ile başladım, 2 senedir de elimden geldiğince, bir çok döküman okudum, forum sitelerine yüklenmiş fotoğrafların exif değerlerini inceledim falan, filan.Normalde kaliteli ürünlere bütçem müsait olmasada, yukarıda sizinde belirtiğiniz üzere bu işten maddi kazanım da elde etmeyeceksem, bu denli yüksek yatırımlar yapmakta mantıklı gelmiyor.Sipariş konusu lense gelince Nikon Nikkor 55-200 Vr lens.Burada netten biraz fitar araştırması yaptım, ABD de çok uygundu fiyatı, bir kaç gündür iletişim kuramadım ama lens in alınmış olma ihtimali yüksek.1.4-1.8,2.8 gibi lenslere sahip olmak isterdim ama amator olarak bu iki lens ihtiyacımı göreceğini düşünüyorum.
teşekkürler.
 

Ynt: Ben ve Fotoğrafa Dair...

Günaydın Sevgili Ömer,
Ben şu "hanım" kelimesini iş yerinde yeterince duyuyorum:smiley:, kullanmasak... ( Bence bir sakıncası yok söylememenin.)
Şimdiden gülegüle kullan objektifi... Hayyam dememdeki sebep şu idi,Amerika'Dan aldığın bir objektif uluslararası garantili de olsa ya da olmasa da benim güvendiğim ustalar var tamir konusunda. Ben devreye girerdim olası aksilik ve arızada,inan bana birşey olduğunda da sonuna kadar destek olurdum.
Yine destek olurum:smiley:
Her zaman da destekçiyim fotoğrafçı arkadaşlara. Bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya her daim açığım.
Maddi durumların kritik olmasını iyi bilirim. Ben de aynı anda 2 şeyi alamıyorum. 1000 usdlik objektif almam gerekiyor,ama yenilemem gereken pc donanımım daha ağır bastı.ÇÜNKÜ onun fiyatı euro kuruna bağlı.
Her gün 5.30'da iş için uyandığımdan,haftasonları da geç saate kadar uyumak adetim değil :smiley:.
İyi sabahlar yeniden...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER KONULAR



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,506
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst