Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,283

Etiketler

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

ASKERLİĞİMİ KONYA İNZİBAT OKULUNDA 73-1 TERTİP KOMANDO EĞİTİMCİSİ OLARAK YAPTIM.18 AYIM ORADA GEÇTİ.ACEMİ ASKERLERİ EĞİTEREK VEDE ADAM EDEREK GEÇİRDİM.6 TANE YEMİN TÖRENİNDE BULUNDUM.ALAH HER ERKEĞE ASKERLİK DENEN O GURUR VERİCİ GÖREVİ YAPMASINI NASİP ETSİN.HALEN ASKER ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞÜR VE O GÜNLERİ GÖZÜ YAŞLI YADEDERİZ..BİZİM TABURUMUZDA MAN-REO-UNIMOG-VAGONER-CJ 8'LER VARDI.HEPSİNEDE BİNMEK KISMET OLDU SÜRMEK KISMET OLMADI.ZİMMETLİ OTOLAR SAHİBİ DIŞINDA KULLANDIRILMADIĞI VE YASAK OLDUĞU İÇİN BİNMEKLE VE HÜNERLERİNİ GÖRMEKLE YETİNDİĞİMİ ÜZÜLEREK BELİRTİRİM.ASKERLİĞİNİ YAQPMAMIŞ OLAN KARDEŞLERİMEDE İVEDİLİKLE YAŞLARI VE DURUMLARI MÜSAİTSE YAPMALARINI TAVSİYE EDERİM.
HAYIRLI FORUMLAR.
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

Ben 85 senesinde askere agır vasıta ehliyet ile gitmeme rağmen 4x4 sürmek nasip olmadı :(...Ama o yıllarda Almanyadan alınmış olan 80 adet leopar tankından birini 15 ay kullandım..Tanklar ya 70 ya 90 km yol yapmıştı sıfırdı diyebilirim..Acemi birligimiz olan Ankara/Etimesgut'da kendi devremizden 25 kişi şeçildik ve o yıllarda pek bilinmeyen ''simülator' de egitim aldık..O yıllar için dünyadaki en son teknoloji ile üretilmiş ve TSK envanterinde bir ilk olan Leopar tankları ordumuzun gözbebeği idi..Verilen önemi ve hassasiyeti siz düşünün artık..Acemi birliginin ilk günü Tekirdağ /Çerkezköy'e dagıtım olacagımızı biliyorduk..Zira Leoparların oldugu Tugay orada idi..Ve Leopar tank taburları tam kadrolu taburlar idi..Yani Subayın olması gereken yerde subay,astsubayın olması gereken yerde astsubay görev yapıyordu ve hepsi disiplinli seçme askerlerdi..Dedigim gibi o yıllarda yeni başlayan modernizasyonun öncüleri oldugumuzdan herkesin gözü,görev harici birazda meraktan üzerimizde idi..Ziyaret ve denetleme eksik olmazdı..Moral ve motivasyonumuz en üst düzeyde olup her an hazırdık..Hala aklıma geldikçe tüylerim diken diken olup gözlerim sulanır..Trakya bölgesindeki tüm tatbikatlara bizden bir bölük veya bir tank takımı iştirak ederdi..Böyle bir göreve giderken o ugurlama amacı ile birlik çıkışında selam duran taburun yada geçtimiz il yada ilçelerde yol üzerinde bulunan birliklerin yol kenarına dizilip bizi selamlamaları esnasında kendimi tutamaz hüngür hüngür aglardım..Leopar tankı deyince 830 hp bir motor ve 90 km hızdan bahsediyorum..İlk zamanlar meraktan konvoy hız limitleri biraz esnek tutuluyordu.Yanınızdan öyle bir kütlenin en az 70 km hızla geçtigini düşünün..Gaza bastıgınızda hissettiginiz torku tarif edemem..Askerligim süresinde yaklaşık 3 ay kampette yatmışımdır..Alarm çaldımı yataktan çıkıp hazırlanıp konvoy düzenine geçmemiz çok az zaman alırdı ve nereye gidecegimiz bilmezdik..Hep gerçek olsun savaşa gidelim isterdik o yüzden şu anda kuzey ıraktaki askerlerimizin psikolojisini çok iyi biliyorum..O yaşlarda o ocagın içinde insan vatanından başka hiç birşey düşünemiyor,şehit olma duygusu insana bambaşka bir güç veriyor.Budur zaten bizi digerlerinden ayıran...Kamer hanım hiç merak etmeyin komşunuzun oglu çok mutlu...O dürtü olmasa idi biz var olamazdık şimdi çagırsalar yarın katılırım hemde oynaya oynaya...
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

allahım...sana çok şükürler olsun...böyle güzel bir vatanı...böyle babayiğit delikanlıların koruduğu...böyle kutsal bir toprakta yaşıyorum...anne olduğum için yavrularım olduğu için hiç pişman değilim...çünki biliyorum ki bizim namusumuzu koruyacak aslanlar hep vardı, hepde var olacak...çok teşekkür ederiz arkadaşlar sağolun... :'(
 



Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

Askerliğimi sivil görevli olarak yaptım...06 resmi plakalı 87 model(sıfır) Ford transit kullanmak nasip oldu..
Araca tarafımdan 7 band Aciko ekolayzır ve subwofer takılmıştır :D ...Resmi araçla çıstak çıstak ;D
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

valla benim askerliğim çok zor geçti.yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi.2000 senesinde çıkan bedelli askerlik yasasından yararlanarak 28 gün boyunca Kütahya'da askerlik yaptım.çamların altında
günler geçmek bilmedi. ;)
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

askerligimi 69/3 hatay kirikhanda yaptim, ilk birligime katildigim gün, nasil burdan kacarim sorusunu sormaya basladim, :smiley: neyseki öyle bisey yapmadim, Yücel Isik adli üyeninde oldugu 8. Bölük de görevde yaptim, bizim bölük Karargah desdek bölügüdü, önce bir BMC kamyon verdiler, sonra dedemin biri bana Unimog verdi, daha ilk günden araziye kantin araci olarak cikmistim göreve, daha sonra bölük komutanin CJ5 cipini kullanmaya basladim 3 vitesli 6 silindirli, 3. vitesle yerinden kalkan bir aracti, cok sorunu vardi, ama yinede güzel anlarimiz oldu, onunla.. daha sonralari Tabur komutaninin cj8 cipini kullanmaya basladim askerligimin son 3 ayinda, bilmiyorum CJ8 hala duruyormu ama, bir elektrik sorunu nedeninden dolayi bobinden direk elektrik aldim bir anahtarla ve sorun basladiginda anahtari acinca dispuratöre direk elektrik veriyordum, sorun bu sekilde cözülüyordu... :smiley: normal sartlarda teskeremi aldigimda taklalar atacacigimi sandim o yerden, icimde inannilmaz bir bir burukluk icinde ayrildim, allaha tüm askerlerimizden saglikli sihhatli teskereler almak nasip etsin... Not : CJ8 haric diger kulllandigim Cj5 ler 4 ceker olmasina ragmen malesef cift cekerdi... arazi vitesleri yoktu :smiley:
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

araç konusunda sanırımen şanslılardanım reo,man,ünimorg,faun tanker ve tır birde tuzla wiliys kullandım ama tuzla jeep e okadar alışmıştımki ayrılırken inanın çok duygusallaşmıştım ama olanaklar müsait oldugunda bir tane alıcam kafaya koydum bu arada askerligime malatya da başladım izmir de devam edip kars ta sürgünde bitirdim.
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

Antalya da jandarma olarak yaptım. Acemiliği 110 lara bakarak bitirdim.
 



Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

5 kolordu merkez tekirdag çorlu 1977/2 bizbe ne ararsan vardı hele kolordu kom bi LR Defender 110 vardı deli makineydi
acaba yerine ne almışlardır şindi????
evimde b.çekmecede bu arada askerlik yaptıgıma kimse inanmadı zate çok zoruma gidiyodu
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

IV. Kademe Komutanlığı Ağır Bakım Fabrikası / Çorlu
Teknik Müdürlük AQAP-120 Çavuşu :smiley:

Kademe'de herşey vardı.... Leopard'dan, 6x6 Benzinli Tır çekiciden, Faunlara, Volatlara......en sevdiğim hurdalık nöbetiydi... imkan olsada hersene 1 ay gitsem.....
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

bende acemi birliği ankara polatlı top ve füze okulun da idi şimdi dağıtım iznindeyim usta birliği tekirdağ çorlu havaalnı
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

76/3 TERTİP ACEMİ BİRLİĞİM SÖĞÜT JANDARMA ULAŞTIRMAYDI. ORADAN DAHA KENDİ DEWRELERİM ACEMİ EĞİTİMİNDEYKEN MANİSA KIRKAĞAÇ A KADRO OLARAK GİTTİM. İLK ÜÇ AY 71 MODEL UNİMOGUM WARDI. ARABADA BELKİ KONFOR FALAN YOKTU AMA HARİKA ÇALIŞAN BİR ARAZİ ARACIYDI. İNTİKALLERDE TIRMANDIĞIM SOMA DAĞLARININ DİLİ OLSADA KONUŞSA... SONRA KARTAL WERDİLER MAKAM ARACI :smiley: UNİMOGUN ARAZİ KEYFİ BENCE HİÇBİRŞEYE DEĞİŞİLMEZ.
 

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

hocam , ben Tunceli - Nazimiye'deydim. Unimog ve Land vardı bol miktarda ama ben zpt lere razıydım valla. Genelde yürürdük.
 



Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

kıbrıs 39. mknz. p. tüm. k.lığı 81/3 tertip unimog, land vs. araçlar vardı ama benim görevim icabı işim olmuyodu.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,490
Mesajlar
1,518,778
Kayıtlı Üye Sayımız
172,150
Kaydolan Son Üyemiz
namso

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst