Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,177
Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

telefonla arayan ve burdan mesaj atan tüm arkadaşlara cok cok teşekkür ederim ...
olaya gelince hiç olmaması gereken ve ciddi anlamda ucuz atlatılmış bir olay olarak hazızalara derin bir şekilde kazındı ..yarın gittiğimde durum hakkında tüm arkadaşlara daha detaylı bilgi verebilirim tekrardan herkese cok teşekkürler gercekten bu gezenbilir ailesinde olmak güzel

şunuda söylemekde yarar varki olay anı itibari ile sedat arkadaşımız (yol) telefonda çok hızlı bilgi akışını sağlaması bircok yanlış davranışıda önlemişdir teşekkürler sedat. bunu daha sonra detayları ile acıklayacağım
 

Etiketler
Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Çok büyük geçmiş olsun. yaralı arkadaşlara Allahtan acil şifalar dilerim.

Hazır yeri gelmişken mini bir hatırlatmada bulunmak istedim konuya binaen ve bu kazaları mesleğim gereği birebir çok yaşamış ve hala o inanılmaz patlama seslerini kulaklarında duyan bir arkadaşınız olarak.
oto servislerinde çok yaşanan ve çok dikkat edilmesi gerekenler : lpg li araçların tamponundaki veya her nerede takılı ise gaz dolum yerini sökerken paslanan vidaları jet taşı ile kesmek veya vidalara çekiç ile vurmak, lpg li araçların motor kaputunun içinde hiç bir şekilde lpg ye dair bir şeyi ehlinin dışında birinin sökmemesi,sökerken kesinlikle bir kıvılcım dahi çıkartacak bir işlemde bulunmamak,aracın motoru çalışırken gaz ile ilgili işlem yapmamak,lpg deposunu veya lpg rekorlarını veya herhangi bir parçasını nasılsa kolay bende sökerim dememek,bunu hiç düşünmek istemiyorum.ben çok eski bir oto ustası olarak mümkün olduğunca işyerime lpg li arac almaz bir zamanlar kullandığım lpg li aracıma bile işyerinin dışında işlem yapardım.bazı lüks araçlarda bile olan lpg li araçlarıda mecburen yapmak zorunda kaldığımız olmuştur oldukça çok dikkat ederek tabi ki. birkaç arkadaşım gözümün önünde böyle kazalar ile müşteri araçlarının yanmasına şahit olmuşumdur.bu işler son derece çok ama çok dikkat ister hiç şakaya gelmez hemen hemen herkes bilir ama ben yinede hatırlatmak istiyorum işin içinde olan biri olarak.
ayrıca oto yakıt depoları kaynak yapılırken bazı meraklı araç sahipleri izlemek isterler bu çok tehlikelidir.benim ustam bu depo kaynağını 30 yıl önce gizli bize göstermeden yapardı.
oto servislerinde ellerinde gelişi güzel bir şey olmaz diyerek elinde benzin ve tiner ile rastgele dolaşmak,bunlar neki ben benzinin içinde sigara söndürmüş adamım demek.
önümüz kış tamirciler veya misafir müşteriler işyerinde yakılması yasak olmasına rağmen yakılan yanık yağ sobasına biraz daha ısınmak uğruna sobaya sulu yağ dökmesi bu çok korkunç bir iştir.
Argon yani gazlatı kaynakları araçlara yapılırken kesinlikle akü cereyan kesiciler kullanılmalı (bunu ilk çıktığından beri kullananlardanım) bu çok önemlidir hem yangın hemde elektronik parçalar açısından...
Yeni model araçlarda direk aküye takviye değilde motor üzerinde ve şase veya iç podye sacında bulunan yerlerden takviye yapılmalıdır,takviye yapılan akünün üzerine asla eğilmemek gerekir,araç çalışır halde asla akü kapakları sökülmemelidir.
şimdilik gecenin bu vaktinde aklıma gelenler bunlar. bunlarda unutmak üzre olduğum bilgileri bu gün işyerimde aracımı campere çevirirken çeşitli kaynaklar kullandığımdan ilk aklıma gelenlerden.
tekrar tekrar ünal beye ,esra hanıma,faceye,işyeri çırağına,bu olay ile korku geçiren herkese büyük geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.bir daha böyle olayların yaşanmaması temenilerim ile... saygılar
Kemal
 

Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum..
 

Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Yüksek basınç altında sıkıştırılan çok yanıcı bir gazın sebep olabileceği felaket daha büyük olabilirdi.
Gaz salınımı çok fazla olmadan olayın gerçekleşmesi şans olmuş....

Sadece aklıma bu tip yanıcı gaz ile çalışılan yerlerde ve belki araçlarda gaz dedektörleri kullanılması belki avantaj sağlar.
Yani teknelerde filan hep gaz dedektörleri mevcuttur.

Dizel kullanıyor olduğuma birkez daha sevindim.

Selamlar,
 




Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Esracım ve Ünal, çok geçmiş olsun, ikinizde de acil şifalar diliyorum.

Esracım, dün bilgisayarın başına hiç geçemedim ve konudan geç haberim oldu, çok üzüldüm, gerçekten verilmiş sadakanız varmış.
 


Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Daha bereti olabilirdi, buna da şükretmek lazım. Umarım en kısa zamanda sağlıklar dilerim
 


Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Esra Hanım ve Ünal Bey;
İkinize de geçmiş olsun !... Cana gelmediği sürece görece daha kabul edilebilir oluyor..

Cavid Sezen
 





Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

bugün bazı arkadaşlarım telefon acıpda ve daha sonra yüz yüze görüştüğüm arkadaşlarımdan cok yanlış bilgiler olduğunu gör4düm bu sebepten kısa bir acıklama yapayımda yanlış anlama olmasın yani işin gerceği söyledir
aracın şamandırasının değişmesi gerektiğinden içindeki gazın boşaltılması gerekiyodu ustayı ikaz etmemize rağmen ki burda hata bence bizde de var usta tankın içindeki gazı dükkanının içinde boşalttı bu esnada daha önce cay demlemişler dükkanın içinde ve cırak yada kalfa lafa dalıp söndürmeyi unutmuş bu sebepten dükkandaki gaz patlamayla birlikde alev aldı aracın dışında olmammız büyük şanstı buna rağmen 2 ağır bir orta ağır yani ben ve 2 hafif yaralanma oldu dükkan sahibi esra arkadaşımızın aracının tüm masraflarını zaten üstlenmişdi ve dün itibari ile araç yenilenme aşamasına girdi fakattttt
hatalar zinciri en önemlisi böyle yerlerde cay demlemek için tüp yakılmaz ikincisi araç boş alanda çok rahatlıkla tankı boşaltılıp gelebilirdi üçüncüsü hadi bunlar oldu mekan sahibi yanındaki elemenları ve dükkandaki herşeyi kontrol etmeliydi

şimdi gelelim daha önceki yazımdaki yanlışlar zincirinin önlenmesine sedatın verdiği bilgiler doğrultusunda sadece soğuk suda tuttuk yanan yerleri bu esnada elinde yoğurtla gelenmi istersiniz diş macunumu daha birkaç şey daha tabikide aklıma gelmedi şimdi bu tip yanlış davranışlardan kacınmak lazım öncelikle kulakdan dolma iyilik olsun diye insanlara bilmeden cok daha fazla zarar verebiliriz tekrardan herkese TEŞEKKÜRLER arayıp sordukları ve mesaj attıkları için sevgi ve s aygılarımla ÜNAL ÇELİK
 

Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Esra abla şimdi gördüm çok geçmiş olsun. Herkese acil şifalar diliyorum. Face de iyidir inşallah, çok seviyorum onu (her gün göremesem de)
 

Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

esracım,ünalcım,çok ama çok büyük geçmiş olsun,Allah,sevdiklerinize bağışladı sizleri,diğer kardeşlerimde en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar inşallah.
 



Ynt: Arkadaşlarımızdan Esra ve Ünal'ın Kaza Haberi

Ünal Bey ve Esra,ucuz atlatılmış kazayı geç de olsa üzüntü ile okudum :( ...Yanık,ufak ve yüzeyde bile olsa çok ağrı verir,geçmiş olsun...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst