aranıza hoş gelmek istiyorum...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alkan29 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,814

alkan29

Ana Kamp
Mesajlar
29
Tepkime Puanı
0
merhaba uzun zamandır 4*4 araç sahibi olmak istiyordum.
işin başında ladaya karar verdim,sonra biraz işin içine girince pajero ile devam ettik ve sonuç olarak vitarada bitecek inşallah.
çok fazla araziye çıkmayacagım ama çıktıgım zamanda rezil olmak istemem,dolayısıyla hem şehir içinde hemde arazide kullanılacak en uygun araç olarak herkesin ortak fikri vitara,bende doğru yola girmek üzereyim,
ama birkaç konuda yardımınızı istiyorum
1-japon araçlarda ispanyolların farkı nedir
2-1,6 motorlu araçlar bana yeterince güç üretebilecek gibi gelmiyor 2,0 mi tercih etmeliyim
3-çok nadir vinç takılı vitara gördüm tercihmi edilmiyor,vinç yerinde sağlamlık sıkıntısımı var
4-ankarada ikamet ediyorum araçın modifiyesi ile ilgili tavsıye edebıleceğiniz ustalar varmı
5-araçın yukseltılmesi şart gibi gelıyo bana kullanan arkadaşlardan öneriler
6-forum içinde araçını satmak isteyen arkadaşlar varsa(ilan bölümüne baktım ama bulamadım)

yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

muratbilici' Alıntı:
Nelere dikkat edilmesi lazım? sorunuza potpori bir cevap olabilir kanısındayım.

Vitara Rehberi http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60387.0

Birkaç Öneri http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74376.0

Hadi Vitara Alalım http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40579.0


4×4 Araç Alırken…
KAYNAK http://www.4x4dergi.com/2011/02/25/4x4-arac-alirken.html

Günümüzde insanların 4×4 araçlara ve araçları ile yol dışına çıkmaya eğilimleri gittikçe artmaya başladı. Bu nedenle hem 2. elde hem sıfır araçlarda piyasa canlandı, kimi araçlar kıymete bindi, kimi firmalar çok farklı segmentlerde, farklı amaçlar için 4×4 ler piyasaya sürmeye başladılar. Araç modifiye markalarının ülkemizdeki sayısı arttı, farklı markaların farklı modellerini artık daha kolay bulabilmeye başladık. Bu durumdada bir off road sever, off road aracı sahibi olarak her geçen gün daha fazla, “Ben off road’a merak sardım sizce hangi aracı almalıyım?” sorusuna muhatap olmaya başladım. Ve bunun için bir dizi 4×4 araç satın alma klavuzu hazırlamaya karar verdim. Bu yazımda bunun ilk aşaması ve bence en önemlisi olan, “Neden ve ne için 4×4 araç ? ” sorusuna cevap aramakla ilgili.




Öncelikle 4×4 araçlar , adları üstünde “ARAÇ”, ve esas önemli olan ise bu araçlarla yapacağınız amaçdır. Araca göre amaç belirlemek yerine amaca göre araç seçmek en doğru olan yoldur. Ama malesef günümüzde bir çok 4×4 kullanıcısının araçları amaçlarının önene geçmiş bulunmaktadır.



Araç alıcak kişi en azından kısa vadedeki amacına karar vermelidir, aracı ne kadar asfaltta, ne kadar yol dışında kullanıcak? Bu yol dışı kullanımında aracı nasıl zeminlerde nasıl şartlara sokucak? Eğer off road yapıcaksa ne türde ve ne dozda off road yapıcak? Alacağı aracı sadece bir hobi aracımı yapıcak, yoksa aracı çok amaçlı olarakmı kullanıcak?



Bu sorulara verilen cevaplara göre alınacak aracın kabaca dış hatlarını ve özelliklerini belirleyebiliriz.

Örneğin, benim 4×4 bir aracım olsun, şehirde günlükde kullanayim, ara sıra eşimi çocuğumuda alıp, yaz günlerinde pikniğede giderim, yaylaları gezmeye giderim diyorsa kişi, piyasada 4×4 araçların hemen hepsi onun işini görür , çok düşünmeye çok plan yapmaya gerek yok. Bütçesine uyan, içine sinen, şeklini şemalini sevip üreticisine vede servisine güvendiği herhangi bir markanın herhangi bir modelini alabilir.



Diğer bir örnek olarak, 4×4 aracım olsun, biraz modifiye edip toprak yollar dışındaki yol olmayan alanlarda da, aracımın haddini bilecek şekilde dozu düşük off road yaparım, ama o aracı gündelikde kullanmak isterim diyorsa kullanıcı, o zaman araçlar içerisinde standart hali ile bu isteklerini standart hali ile karşılayabilen araçlara bakılır. Eğer bu araçlar bütçe veya başka sebeplerle uymazsa, kolay modifiye edilebilen, Türkiye’de modifiye parçaları ucuz vede kolay bulunabilen. Az masrafla çok iş yapabilen araç markaları, araç modelleri tavsiye edilebilir. Ve bu dozda bir kullanım içinde abartmadan , aracın dengelerini , dinamiklerini bozmadan ufak çaplı modifiyeler vede doğru lastik seçimi ile araç sahibi mutlu olabilir.



Başka bir örnekde, ben aklıma gelen heryere, her mevsimde aracımı off roada sokucam, ama bu araçla şehirler arasıda giderim zaman zaman şehir içindede kullanırım, diye düşünen ve amacı bu olan kullanıcılardır. Eğer böyle iseniz sizin seçeceğiniz araç marka ve modelleri, seçenek olarak daha azalır, bunlara yapacağınız modifiyeler ve masraflarınız daha fazla olur. Hatta 4×4 araç seçenekleri içerisinde en yüksek bütçeyi bu tip araçlar ister. Çünkü hem off road arazi şartlarında çok başarılı bir araç, hemde asfaltta sizin can ve mal güvenliğinizi tehlikeye sokmayacak bilinçli , kaliteli modifiye edilmiş bir araç olmalıdır. Bir aracı modifiye ederken ne kadar yol dışı şartlarına uygun hale getirirsek, asflat yol şartlarından aracı o kadar uzaklaştırmış veya asfalt kullanımında aracı daha teklikeli bir araç haline getirmiş oluruz. Bu tehlikeyi azda olsa azaltmanın tek yolu, kaliteli ve doğru modifiye parçaları kullanmak, doğru lastik seçimleri yapmak, ve aracınızın artık bir off road aracı olduğunun bilinci ile kullanmaktır.



Son örnekde ise , ben tamamen bir hobi aracı istiyorum, sadece off road amaçlı kullanıcam ve asfalt veya şehir içi kullanımında 2. bir aracım olucak diyen kullanıcılar için. Bu kullanıcılar işin off road kısmı için en rahat olanlardır. Off road yaptıkları arazi şartları bir araçda neleri gerektiriyorsa onu korkmadan yapabilirler. Off road yapacakları yere araçlarını ya bir röpork üstünde çekerek götürürler, yada tamamen bir off road aracı yapmış olmanın bilinci ile asfaltta en düşük süratler ve en sağ şeritten off road yapacakları yere kadar akıllıca yol alarak giderler. Diğer tip kullanıcılar gibi asflar yol performansı kaygıları olmadığından, en agresif desenli extreme şart lastiklerini takıp, arazide çok başarılı performasn alabilirler, en sert modfiiye kitleri ile araçlarını modifiye edip bunu arazideki keyfini çıkartabilirler. Bu amaç içinde tamamen bütçe ve yapılacka off road stiline göre araç seçenekleri, markaları önerilebilir. Yine dikkat edilecek olak araçdan çok aracın , amaca göre modifiye seçeneklerinin olup olmadığıdır. Bu tip ve bir önceki tip araçlar alınmadan önce, amaç net olarak ortaya konup, aracın bu amaca uygun hale gelmesini sağlayacka tüm modifiye parçaları araştırılıp, satıcılarında bulunup bulunmadığı, araca uygunlukları, alternatif seçenekleri iyice gözden geçirilmelidir. Tüm bunları gözden geçirmeden, hatta yapıcak ustalarlada konuşmadan bir araç alıp ne bulduysak takalım şeklinde bir modifiyeye girişilirse hem sonucu kötü bir araç , hem boşa zaman kaybı, hemde boşa giden paralar olur.



Tüm bu örneklerde en önemli bağlayıcı “bütçe” dir. Günümüzde 5000 tl den 300 000 tl fiyat aralıklarına kadar arazi aracı, off road aracı, SUV, 4×4 araçlar bulunabilir, yapılabilir. Önemli olan neden? sorusuna, ne amaçla? sorusuna cevap verip, bu amaca ne kadar bütçe ayırabileceğinizi öncelikle ortaya koymakdır.



Ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız, amacımıza göre araç yaptığımız zaman, off road ve doğa bize uzun yıllar büyük keyif veren hayatımızın önemli bir parçası haline gelir. Ama ne istediğimizi bilmeden, doğru hesaplar yapmadan girilirse bu işe, kısa sürede sizi maddi manevi sıkıntılara sokan, bıktırıp bezdiren, arazi araçları ve off roaddan soğutan bir hal alır.

Kötü 4×4 araç yoktur , amaca ve kişiye uymayan araç vardır.

Yazan: Kürşad Ergan
Sayın @muratbilici abimizin yazmış olduğu bu makale sayesinde ben doğru karara ulaştım umarım sizde aradığınız yanıtı bulursunuz.
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

merhaba

neden kimse cevap yazmadı anlayamadım
serkan bey size çok teşekkür ederim ilginiz için ama
itiraf edeyim diğer arkadaşlardanda yardım beklerdim.
demekki paylaşılamayacak kadar değerli bilgilere sahipler,kendilerine saklamalarında mahsur yok ama
o zaman burada işleri ne ,
yada bütün vitara cılar biraz ukala cevap vermeye tenezzür etmeyecek kadar
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

Sevgili arkadaşım bende buralarda yeniyim.Ama aracımı almadan önce bütün forumu konu ayırt etmeksizin inceledim.Forumda arama yaparsan sorduğun bütün soruların cevabını fazlasıyla bulmuş olursun.Sadece Vitara'yla ilgili bölümleri değil, bütün konuları okumaya çalış.Çok ama çok değerli bilgiler var satırlar arasında.Yalnız üzülerek belirteyim ki tavrın hoş değil
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

eğer 3 kapı bir vitara sana yetiyorsa 1,6 litre motor fazlasıyla yeter, ama 5 kapı bir 4x4 istiyorsan bence 2,0 litre motor şart. Bende 1,6 japon 96 model otomatik 4x4 vitara var benim ihtiyaçlarımı şuana kadar tamamem karşıladı.
 



Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/375367_2559092773791_1148163675_32207354_1142332163_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395475_129676767147531_100003156241534_144990_800062786_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/397064_281924005189435_100001155132182_727037_1764705484_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/284274_1969435072717_1148163675_31805041_6647595_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc4/164137_1608867578755_1148163675_31365479_6744676_n.jpg




size biraz fikir vermesi amacı ile resimleri ekledim mustafa uzavcı arkadaşım size daha detaylı bilgiler verebilir gerçi siz ankaradasınız biz kocaelinde ama en azından ustasından bilgi alırsınız bakarsınız elinde size uygun araç bile olabilir
buda benim aracın
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/381458_2850677033436_1454815903_2838294_364805163_n.jpg
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

arkadasım sıtede bu aralar sorun var devamlı bozuldugu ıcın farkedılememıs arada kalmıstır sordugunuz sorulaara geleım
16 jlx kasalar gayet arazıde basarılı gucu ve serılıgı yeten araclardır ama asvallada kullanacam hızda ıstıyorum dıyosanız 2.0 4 sılındır grand vıtara alın derım o arazıde basarılı olmasının yanında konfor vehızıda sıze sunacaktır
arabada vınclı olanını goremedım demıssınız yapılı olan aracların %90 ında vınc var demekı yapısızlara deng geldınız ve sasesınde herhangıbır sorun yok vıncı uygulamaktan korkmayın ankarada husamettın usta var yunus marketerın arabalarını modıfıye edıyor ve servısı onu onerırım
evet aracı yukseltmek sart ozellıkle mehmet becce abımızın 3 extrem kıtını tavsıye ederım kullanslı ve kıtt aracı degısmedıgınız surece garantılı
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

arkadaşım 98 - 5 kapı 1,6 vitara sahibiyim. satmayı düşünüyorum. düşünürsen özelden görüşelim.
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

benbeni' Alıntı:
Sevgili arkadaşım bende buralarda yeniyim.Ama aracımı almadan önce bütün forumu konu ayırt etmeksizin inceledim.Forumda arama yaparsan sorduğun bütün soruların cevabını fazlasıyla bulmuş olursun.Sadece Vitara'yla ilgili bölümleri değil, bütün konuları okumaya çalış.Çok ama çok değerli bilgiler var satırlar arasında.Yalnız üzülerek belirteyim ki tavrın hoş değil
merhaba ömer bey
dediğiniz gibi butun forumu okumaya çalışıyorum ama insan bazı şeyleri bilmeyince sadece okumakla kalıyo anlamadıktan sonra ne anlamı varkı
yınede sizin gıbı yardım etmeye çelışan arkadaşlara çok teşekkür ederim,yardımlarınız için
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

ozturk41' Alıntı:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/375367_2559092773791_1148163675_32207354_1142332163_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/395475_129676767147531_100003156241534_144990_800062786_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/397064_281924005189435_100001155132182_727037_1764705484_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/284274_1969435072717_1148163675_31805041_6647595_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc4/164137_1608867578755_1148163675_31365479_6744676_n.jpg




size biraz fikir vermesi amacı ile resimleri ekledim mustafa uzavcı arkadaşım size daha detaylı bilgiler verebilir gerçi siz ankaradasınız biz kocaelinde ama en azından ustasından bilgi alırsınız bakarsınız elinde size uygun araç bile olabilir
buda benim aracın
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/381458_2850677033436_1454815903_2838294_364805163_n.jpg

merhaba
aracınız çok güzel aslında bende pajero için yola çıkmıştım ama andoff yarışlarında tanıştığım bi usta 93 model öncesi pajero almaman gerektığını çok başımın agıracagını ıslarla söyledi,bu merak bende yeni oldugu için ve araçları çok ıyı tanımadığım için bıraz korktum işin doğrusu ama aklım halen pajeroda olmasına rağmen başlangıç için vitara veya lada önerildiğinden bende vitaraya karar verdim.inşallah yanılmam.
sizin araçınızda çok hoş görünüyor memnunmusunuz sıkıntıları varmı bu araçların.
 



Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

_mondial' Alıntı:
arkadaşım 98 - 5 kapı 1,6 vitara sahibiyim. satmayı düşünüyorum. düşünürsen özelden görüşelim.

merhaba
özelden mesaj göndermeyi beceremedim yada yeni üye olduğum için sistem müsade etmiyor.
aracınızla ilgilenirim,bikaç resmi varsa iyi olur fiyat konusunuda ister burda ister telde konuşabiliriz.kolay gelsin
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

gokhan5234' Alıntı:
arkadasım sıtede bu aralar sorun var devamlı bozuldugu ıcın farkedılememıs arada kalmıstır sordugunuz sorulaara geleım
16 jlx kasalar gayet arazıde basarılı gucu ve serılıgı yeten araclardır ama asvallada kullanacam hızda ıstıyorum dıyosanız 2.0 4 sılındır grand vıtara alın derım o arazıde basarılı olmasının yanında konfor vehızıda sıze sunacaktır
arabada vınclı olanını goremedım demıssınız yapılı olan aracların %90 ında vınc var demekı yapısızlara deng geldınız ve sasesınde herhangıbır sorun yok vıncı uygulamaktan korkmayın ankarada husamettın usta var yunus marketerın arabalarını modıfıye edıyor ve servısı onu onerırım
evet aracı yukseltmek sart ozellıkle mehmet becce abımızın 3 extrem kıtını tavsıye ederım kullanslı ve kıtt aracı degısmedıgınız surece garantılı

merhaba gökan bey

forumu incelerken aracınız bikaç yerde gördüm ve çok beğendim güle güle kullanın,
malum bu benim ilk arazi aracım olacak o yüzden hatalı başlamak istemiyorum eğer hatalı başlarsam bu işten çabuk sogurum.
öncelıkle 4 kapılı 2,0 motor bı araç düşünüyorum çok agır şartlarda off road yapmayacağım ama karadenizliyim ve yazın yayla yolarındada kalmak istemem,araçların yükseltilmesi şart gibi mehmet bey istanbulda hizmet vermekte ankarada hüsemettin usta da bu işi yapar sanırım gerekli parçaları tedarik edersem.yükseltme dışında tavan sepeti,çeki demiri ve aydınlatma ilk iş olarak görünüyo umarım bu işler konusunda hüsemettin usta yardımcı olur bana.
hüsamettin beyin adresini veya telefonunu alabirsen çok sevinirim
ilginiz için ayrıca teşekkür edrim.
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

alkan29' Alıntı:
merhaba gökan bey

forumu incelerken aracınız bikaç yerde gördüm ve çok beğendim güle güle kullanın,
malum bu benim ilk arazi aracım olacak o yüzden hatalı başlamak istemiyorum eğer hatalı başlarsam bu işten çabuk sogurum.
öncelıkle 4 kapılı 2,0 motor bı araç düşünüyorum çok agır şartlarda off road yapmayacağım ama karadenizliyim ve yazın yayla yolarındada kalmak istemem,araçların yükseltilmesi şart gibi mehmet bey istanbulda hizmet vermekte ankarada hüsemettin usta da bu işi yapar sanırım gerekli parçaları tedarik edersem.yükseltme dışında tavan sepeti,çeki demiri ve aydınlatma ilk iş olarak görünüyo umarım bu işler konusunda hüsemettin usta yardımcı olur bana.
hüsamettin beyin adresini veya telefonunu alabirsen çok sevinirim
ilginiz için ayrıca teşekkür edrim.
aslında ofroad yapmıcaksanız bende karadenızlıyım bızım oradakı tum yaylalara standart halıylese gıdersınız 05326541832 husamettın ustanın telı
 

Ynt: aranıza hoş gelmek istiyorum...

gokhan5234' Alıntı:
aslında ofroad yapmıcaksanız bende karadenızlıyım bızım oradakı tum yaylalara standart halıylese gıdersınız 05326541832 husamettın ustanın telı

Biz 2 seneden beri Trabzon'da çoğu yaylaya 2000 model Saxo ile çok rahat gittik.Bunların arasında son 2-3 km.'si çok bozuk Çakırgöl' de var.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,492
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst