Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ankirali Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,899

ankirali

Kamp II
Mesajlar
354
Tepkime Puanı
15
Yer
Ankara
Dokuz günlük kurban bayramı tatilini fırsat bilerek ve havaların da iyi gitmesi bu turu düzenlemeyi gerekli kıldı. Bir gün önceden malzemeleri bisiklete yükleyerek Batıkent’te kısa bir deneme turu yaptım.

121020132492
 

Etiketler
Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Kardeşim ve ben bu geziyi düzenledik. Bisikletleri ve kendimizi tarttık. Ben 63 kilo bisiklet yüklü olarak 30 kilo geldi. Bisiklet 13 kilo olduğuna göre 17 kilo yüküm var demektir. Beraber 08:30 gibi pedalları çevirmeye başladık. Açık ve ılık bir havada sakin sakin yol alıyorduk. Fakat rüzgar yolculuk boyunca karşıdan yani hep kuzeyden esiyordu. Kazan civarı ve Kızılcahamam’ı geçince yolun ne kadar düz olduğunu herkes bilir. İşte buralarda bile yerine göre 3. vitese düştüğümüz oldu. Buda planladığımız süreyi erken kullanmamıza neden oldu.
İlk su molamızı saray köyü durağında verdik. Kazan’a varmadan bir benzinlikte ihtiyaç molası verdik ve bir miktar hurma yedik. Kazan’ı geçince bir ihtiyaç molası daha derken Kurtboğazı Barajı manzaralı semaverde çay içmek için saat 12:00 gibi mola verdik. 45 km gelmiştik (hemen hemen yolu yarılamıştık).
Kurtboğazından sonra yol nispeten düzdü. Fakat Kargasekmez yokuşuna gelirken Akdoğan Köyü rampası bayağı dikti. Bazen yürüyerek bazen dinlenerek rampayı çıktık. Kargasekmez inişi oldukça zevkliydi ama çok kısa sürdü. Aklıma motosiklet sürüşü gelmedi değil. Yokuş aşağı da bayağı rüzgar aldığımdan aşağıya inene kadar inanın hiç frene basmadım. Saat 14:45 de Kızılcahamam girişinde bir tesiste yemek molası vermek üzere durduk. 65 km gelmiştik (yolun üçte ikisi).

DSC02237


DSC02252 1


DSC02258


DSC02264


DSC02263
 

Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Yemekten sonra düz bir yolda ama yine karşıdan rüzgar alarak pedal çevirmeye devam ettik. 10 km sonra (yolun 75. Kilometresi) Çamlıdere yol ayrımına geldik. Saat 17:00 olmuştu. Burada biraz meyve almak üzere durduk. Aslında azap yokuşundan çıkmak için artık zaman kalmamıştı. Ya Bulak Köyünde kamp atacak yada araçla yukarı çıkacaktık. Meyve aldığımız köylüler Çamlıdere yolunda beklersek kamyonet vb. geçeceğini, bizi avdan yokuşunda yukarı kadar çıkaracaklarını söylediler. Biz de beklemeye başladık.Az sonra bir panelvan ana yoldan sola dönünce bisikletleri de işaret ederek el kaldırdık. Araç durdu ve bisikletlerle beraber arkaya bindik. Çamlıdere yol ayrımında bizi bıraktı. Avdan rampasını (yaklaşık 10 km) böylece rotamızdan çıkarmış olduk ;D Kamp yerine kadar yaklaşık 6 km tekrar pedalladık. Kamp alanında bizden başka neredeyse kimse yoktu. Hava kararmadan hemen çadırlarımızı kurduk. Hava kararınca kafa lambalarımızla çevreden odun toplayarak kamp ateşimizi yaktık. Güzel bir yemek ve kamp ateşinde demlenmiş çayımızı içtikten sonra saat 22.00 gibi yattık. 

DSC02266


DSC2267 1


DSC02269
 

Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Sabah 06:00 da güneş doğmadan uyandım. Çadırın fermuarını açıp dışarı çıktığımda içerisinin ne kadarda sıcak olduğunu anladım. Tekrar yattığımda ayaklarımı bir türlü ısıtamadım. Saat 08:30 da kalktım. Çadırın içini toparladım. Üzerimi değiştirip dışarı çıktım. Malzemeyi toparlayıp bisikletlere yerleştirdik. Kamp ücretini (10 lira) ödeyip saat 11:00 de yola çıktık.
Nihayet rüzgarsız ve inişin keyfine vardık. Avdan yokuşuna gelince kafalarımıza şapkalarımız geçirdik. Yokuş aşağı hızdan dolayı kulaklarımızı korumak istedik. Büyük bir keyifle aşağıya indik. Sıcaklık bayağı arttı burada. E-5 yolunda trafik azdı. Kızılcahamam’a varmadan “Çadır Piknik” denilen yerde kahvaltı yapmaya karar verdik. Bazlama, tereyağı ve peynirden oluşan kahvaltımızı bol çay içerek yaptık. Buradan Kızılcahamam'a geldik ve araçla Ankara'ya saat 17.00 de döndük.

DSC02273


DSC02283


DSC02300


DSC02308


DSC02295
 




Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Güzel bir gezi olmuş Nail bey, kampçılıkta farklı bir yönünüzü görmek güzeldi.

Selamlar
 

Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Özgür bey beğeniniz için ben teşekkür ederim.
Levent bey merhaba. Evet kampçılık her şekilde güzel. Fakat sizin "gölge"nin yeri başka. Sinop'ta bize harika bir tatil yaşattı.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=98107.0
 


Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Gökhan bey beğendiğiniz için biz teşekkür ederiz. Bol keyifli kamplar dilerim.
 

Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Çok hoş çok güzel bir gezi sade ama ama bir o kadar şık,teşekkür ederim
 



Ynt: Ankara Çamkoru Kamplı Bisiklet Gezisi (13-14 Ekim 2013)

Haşmet bey beğeniniz için biz teşekkür ederiz. Evet sade bir kamp oldu ama çok keyif aldık.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst