Anadosk Ayvaini Faaliyet Raporu (05.07.2008)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alp rıza şimşek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,848

alp rıza şimşek

impossible is nothing!!!
Mesajlar
49
Tepkime Puanı
0
Yer
eskişehir
Bursa Ayvaini Faaliyet Raporu

Faaliyete Katılanlar : Burak Akyol , Rıza Şimşek , Özgür Özyenice , Ahmet Siyami Gökmen , Semavi Akın, Gizem Şentürk , Kamil Özkasap ( faaliyet sorumlusu )
Ekip Rehberi : Hüseyin Dönmezoğlu
Faaliyet Tarihi : 05-06.07.2008
Kullanılan Malzemeler : Tam ip , perlon , emniyet kemeri , kask , hms , d karabin , yardımcı ip , iniş malzemeleri

05 temmuz sabah 8 de 2 şerli 3 ekip halinde Eskişehirden Bursaya otostop çekmeye başladık 2 arkadaşta bize Bursada katılacaktı.Saat 11 de tüm ekip Bursa santral garajda toplandı.Garajdan Küçük Sanayiye Akçalar minibüslerinin kalktığı yere gittik.Minibüs şoförü ile bizi direk Ayvaköye bırakması için anlaştık, direk Ayvaköye gittik.Ayvaköyün hemen üstünde bulunan mağaranın çıkışına kamp attık, bir traktörle anlaştıktan sonra, mağaranın girişine gittik.Ayvaini mağarası 5.5 km uzunluğunda Türkiye’nin 4. büyük mağarasıdır.Mağaranın giriş etabında 15 metrelik ip inişi var , mevsimine göre az veya çok mağarada sürekli su var.Hatta yağışlı aylarda mağaranın bu giriş kısmında şelale oluşabiliyormuş.Ekip olarak 25 dakikada istasyon kurup inişimizi tamamladık.18:45 te mağarada ilerlemeye başladık.Ayvaini mağarasının jeolojik yapısından kaynaklanan çeşitli ilginç kaya oluşumları var.Faaliyette yer yer yüzmek zorunda kaldık bazı yerlerde boulder yaptık.Su sıcaklığı mağara içerisinde yaz kış soğuk , bundan dolayı baya üşüdük.Hiç mola vermeden saat 21:05 te mağaradan çıkış yaptık.Daha önceden hazırladığımız kamp alanında ihtiyaçlarımızı karşılayıp dinlendikten sonra tulumlarımıza çekildik.Faaliyetimizin öngördüğümüzden daha kolay geçmesinden dolayı bir sonraki gün ekipten 6 kişi yine Bursa’nın M.Kemalpaşa ilçesindeki Suuçtu şelalesine gitmeye karar verdik.Suuçtu Şelalesine gene otostop ile gittik.Şelale 38 metre uzunluğunda Milli Park sınırları içerisinde halka açık bir doğal güzellik.Şelaleye öğleden sonra vardık , bugünde Gizemin doğum günüydü ve ona sürpriz olarak şelaleden pasta indirdik.Gizemin doğum gününü kutladıktan sonra sırayla iniş yaptık.Heyacanlı günün ardından bir ekip Eskişehire döndü , geri kalanlar Bursada kaldı.

NOT:Küçük Sanayi – Ayvaköy arası kişi başı 4 ytl
RIZA ŞİMŞEK
BURAK AKYOL
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,493
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst