Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cygnet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,074
Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..


Sevgili Gezenbilir üyeleri..
Tüm içten duygularınıza teşekkür ederim.. Afet kazası , trafik kazası...vs geçirmiş insanlar olaydan sonra hep güzel teselli sözleri ile içleri biraz da olsa ferahlıyor..
Kaza anında karavanda olmamak elbette büyük şansımızmış..
Ancak 6 yıla gelen karavancılık hayatımda karavanı olmayıp, onları karavancılığa teşvik ederken daima "karavancılar birbirlerinin yardımına koşarlar , egoist olmazlar...vs." gibi sözler sarfederdim...Hala da yapıyorum bu tip konuşmaları.
Ama gel gör ki kampın içinde yaz kış kalan ve beraber yediğimiz içtiğimiz bir ailenin yaşadığımız manen de madden de yıkıcı olaya umursamaz davranışı , "geçmiş olsun , nasıl yardım edebiliriz" gibi sözle bile olsa yakınlık göstermemesi karşısında ciddi olarak bir kez daha yıkıldık ve çok üzüldük..Resmen içimize oturdu bu davranışları.

Gelelim karavan sigortası konusuna..2-3 sene önce karavanımı sigortalamak istemiştim ama sigorta yapan firma bulamamıştım. Bugün çekme karavan sigortası yapan firma tavsiye edermisiniz..
Veya kamping sigortası yapan firma da olabilir..Çünkü biz o veya bu şekilde karavanımızı yerine koymak istiyoruz ve kampingde kalmaya devam etmeyi düşünüyoruz..Bu nedenle bize sigorta gerekecek..
Yardım eder, yönlendirirseniz çok sevinirim.

Hoşça kalın
 

Etiketler
Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar abi örnek olması için benim hymer çekme karavanın trafik sigorta ve kasko poliçelerini paylaşıyorum .

Image


Image
 

Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Sigorta yapılırken dikkat edilecek bir kaç konu var. Yazdıklarım Almanya ile ilgili fakat durumun Türkiye´de de benzer olduğunu sanıyorum. Sigortacılar çoğunlukla sigortanın neleri karşıladığını detaylı anlatırlar ama sorunlu konuları es geçerler (ben de Almanya´da bir süre sigorta işleri yaptım). Hassas konu, doğal afet halinde sigortanın neyi karşılamayacağıdır. Her ne kadar aracımız sigortalı olsa da, kendimizin gerekli tedbirleri almamız gerekir. Yıllar önce cadde üzerinde doğru bir şekilde parkettiğim karavanımın üzerine yandaki evin çatısından kar düştü. Ev sahibinden sigortasının adresini alarak sigortaya başvurdum. Gelen cevapta, karavanımı üzerinde kar olan bir evin yanına parkettiğim ve evin çatısından aşağıya kar düşebileceğini bilmem gerektiği ifade ediliyor ve hasarın ödenmesi kabul edilmiyordu. Evin çatısında kar düşmesini önleyici tedbirlerin yeterince alınmadığını gösteren resimleri sigortaya gönderdiğim halde hasarın sadece yarısını alabildim. Bir başka seferinde aynı karavanın üzerine bir ağaç dalı düştü. Aracın kasko sigortası fırtınalı bir havada neden aracını ağacın altına parkettin diyerek hasarı ödemeyi kabul etmedi.

Bu konuları poliçeyi imzalamadan sigortacı ile konuşmakta fayda var.

Bir örnek daha vermek istiyorum. Almanya´daki kampinglerin hepsinin işyeri sigortası vardır. Bu sigorta, kamping sahibinin ve yanında çalışanların müşterilere karşı yol açacakları hasarları karşılar. Doğal afetler konusunda kampingler sorumluluk üstlenmezler. Bir örnek olarak Frankfurt City Camp´ın linkini veriyorum. 12. Haftung (sorumluluk) bölümünde bu konu detaylı olarak anlatılıyor. Doğal afetlerden oluşacak hasarları, ancak tarafımızdan kasıt veya büyük ihmal olduğunda üstleniriz yazıyor kamping. Devrilen ağaçlardan, düşen dallardan, vs. olacak hasarlardan sorumluluk kabul etmeyiz diyorlar.

http://www.city-camp-frankfurt.de/de/allgemeine-geschaeftsbedingungen.html
 


Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar Bey, büyük geçmiş olsun...

Sigorta konusunda ben çok umutlanmamanızı öneririm. Benim karavanım çekmeli değil ama makul koşullarda sigorta yapacak sigorta şirketi bulamadım. Bulduğum bir yada iki tanesi ise, yapmamak için olmalı, garip fiyatlarla teklif verdiler.
Şayet yaptırabilmiş olsaydım kapsam konusu da ayrı bir bilmece...

Bu işin bana göre doğrusu, ciddi otoparklarda olduğu üzere yer sahibinin sigorta yaptırmış olması. Ancak yeni yeni gelişme çabası veren karavan kamp yerlerinin kaçıncı tercihidir bu pek olumlu tahmin yürütemiyorum. Tut ki yaptırdı, onunda kapsamı tartışma konusu, doğal afet ne kadar içinde kalır bilmek zor.

Ancak ben bulamamış olsamda eğer siz bir yöntem bulursanız lütfen paylaşın. Varlığını, olabilirliğini duymayı çok isterim.

Tekrar geçmiş olsun...
 



Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Çekme karavanına sigorta yaptırmak isteyen arkadaşların plaka ve ruhsatlarının olması gerekiyor.Bunun içinde tekrarlamaktan yorulmadığımız tip onay belgesinin olması lazım.Ufak bir hatırlatma...
 

Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar bey,

Öncelikle yaşadığınız üzücü olay için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ben motokaravanı kazaya karışmış ve pert olmuş biri olarak damdan düşenin halini en iyi bilenlerdenim. Aracım pert olunca (8/8 karşı taraf suçluydu) kasko sigortamdan aracımın bedelini, enflasyon farkını ve çekme ücretinin tamamını aldım.

Daha sonra yaptırdığım motokaravanım yine Kasko sigortalıdır. Poliçemde Grev,lokavt gibi halk hareketleri, deprem, yetkisiz kişilerce çekme hatası, terör, hayvanların verdiği hasar, toprak kayması, fırtına, dolu ve yıldırım gibi etkenlere karşı uzun yıllardır sigortalıdır. Bu yılki kasko tutarı 1300 TL ve değeri kaza anındaki rayiç bedel + 56000 TL karavan aksesuarları. Aksesuarları liste halinde sigortaya bedelleri ile birlikte verdim

Aracıma hırsız girdiği zaman da tüm hasarlarımı sigortadan aldım.

Trafik sigortası bu tazminatları ödemez ancak kasko yaptırırsanız öderler. Sigorta ücretleri değişken olabilir ancak bilinen firmalara ve tüm riskleri sigortalayarak güvencede olabilirsiniz. Bu tip bedeller boşa ödenmiş gibi görünmekle bereber bir defa lazım olur o da ödenenleri fazlasıyla karşılar.

Tekrar geçmiş olsun

Saygılarımla

Erdal Ötügen
 

Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar Abi, çok geçmiş olsun.Çok üzüldüm.İnşallah kolayca tamir ettirirsiniz.
 

Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..


Geçmiş olsun, Yaşar Bey.. Keşke yaşanmamış olsaydı, böyle bir olay.. Fakat, hepimizi benzer konularda uyarması açısından, paylaşmanız yararlı oldu..
Tekrar geçmiş olsun dileklerimizle, cana gelecek mala gelsin, diyoruz.. Üzmeyin, kendinizi..
 

Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar bey, geçmiş olsun. Üzücü bir olay. Maalesef afet'in ne zaman geleceği ve ne kadar hasar açabileceği bilinemiyor.
 




Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar Bey çok geçmiş olsun.

Tamir, sigorta vs. işlerinizde kolaylıklar dilerim.
İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşamazsınız.

Selamlar,

Doğan
 

Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar Bey büyük geçmiş olsun. Doğal afet vb. durumlarda maalesef elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Ne zaman ve nerede başımıza geleceği belli olmuyor. Mali boyutunu bir kenara koyarsak işin sevindirici yanı siz içinde iken bu olayın meydana gelmemiş olması.
Kısa sürede tamir ettirip kullanıma alırsınız inşallah.
 

Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..

Yaşar Bey geçmiş olsun.

Park halinde duran çekme karavanımda oluşacak hasarı teminat altına alacak kısmi kasko sigortasını bir hafta önce yaptırdım. Bu kasko türünde trafikte meydana gelecek kazalara karşı teminat verilmiyor, benim teminatlarım yanma, çalınma, sel, deprem, grev lokavt / halk hareketleri, terör, kemirgen ve vahşi hayvan zararları, toprak kayması, fırtına, dolu ve yıldırım sonrasında meydana gelecek zararların karşılanması şeklinde.

Üçüncü kişilerin ard niyetli hareketlerinden veya kötü şakalardan meydana gelecek zararlar teminat altında değil (acenteye fiyat farkını ödemeyi teklif etmeme rağmen bu teminat sağlanmadı, şirket bu teminatı vermiyormuş)

Allianz Sigorta (0216 556 66 66) sözünü ettiğim kısmi kaskoyu 355 TL (üç yüz elli beş TL) karşılığında yaptı (World karta 12 taksit) Karavanın değerini aksesuarları ile beraber 60.000 TL olarak bildirdim (düşük değer bildirilirse kasko tazminatı hiç ödenmeyebilir ya da tazminat bedelinden önemli kesintiler yapılır) Hasar halinde bu tutar ödenecek diye bir kural yok, rayiç değer 60.000 TL tespit edilirse bu tutar ödenecek, rayiç değer daha düşük bulunursa o zaman bu daha düşük olan tutar ödenecek.

Dayanışma sağlanırsa, çekme karavanların günlük veya haftalık trafik seyirlerinin sigortalanması konusunda imkanlar doğar diye düşünüyorum (böyle bir teminat veren sigorta şirketi yok veya ben bulamadım)

Bunun gibi, çekme karavanlarda üçüncü kişilerin muzip veya ard niyetli hareketlerinden doğacak hasarlar da teminat altına alınabilir ve motokaravanların daha iyi koşullarda sigortalanması sağlanabilir. Bence sigorta yaptırmak isteyenler bir şekilde topluca hareket eder ve hep birlikte sigorta şirketi ile pazarlık yaparsa (sigortalanacak şu kadar karavanımız var hangi teminatları kaç paraya verirsiniz, paramız hazır ve onu size vermek istiyoruz hadi onu cebimizden alın, denilirse) bu günkünden çok daha iyi şartlar sağlanır.

Tekrar geçmiş olsun

Saygılarımla
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,501
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst