Acarlar Longozu, Akgöl, Karasu Gezisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,974

schweps

Zirve
Mesajlar
1,827
Tepkime Puanı
71
Herkese merhaba,
Geçtiğimiz hafta yaptığımız Karasu civarı gezisinin fotoğraf ve gps kayıtlarını paylaşmak istedim.
Önce Acarlar Longozuna uğradık, tekne veya bot gezisi için yetkili kimse yoktu.Biz de göl kenarından biraz ilerleyerek gezdik.
Sonrasında Akgöl'e geçtik, kıyıdaki salaş bir lokantada kızarmış yayının tadına baktık.
Oradan, Karasu'nun meşhur 900m genişliğindeki kumsalına yol aldık. Kıyıda hava çok rüzgarlı olduğundan sahilin tadını pek çıkaramadık.
Sakarya nehrinin denize döküldüğü bölgedeki Yenimahalle'nin methini duymuştuk. Bir de orayı tavaf edip balık yiyelim dedik.
Dönüş yolunda biz ailece Düzce'de kalacağımız için, Hendek üzerinden dönmeye karar verdik. Yol uzun ve karışık ancak Hendeğe doğru son 20-30km harika.
Hele Bayraktepe diye bir yer var, Hendeğe tepeden bakan hakim bir noktada, güneşli bir günde güzel manzara vaat ediyordu. Bayraktepenin bir kaç km gerisinde ise yine çok güzel bir piknik-mesire alanı dikkatimi çekti. Ancak ne yazık ki bu bahsettiğim son güzelliklerin fotoğraflarını çekmek için duramadım. Hem hava kapalıydı hem de çocuklar araçta uyuyorlardı. Artık bir başka sefere diyorum.

Notlar;
Acarlar longozu kıyıdan dolaşılacak gibi değil, pedallı bot veya motorlu tekne ile, bilhassa nilüferlerin açtığı zaman gezmek gerek.
Olta balıkçılığına merakı olanlar Akgöl'e, uygun teçhizatla gitmeli. Kızılkanat ve turna avı yapılabilir.
Karasu kıyı şeridi bakir ancak nehirlerin taşıdığı atıklar dalgalar tarafından kumsala yayılmış vaziyette. Akrobatik uçurtma için herdaim uygun gibi. Yine olta balıkçıları için bir not, kıyıdan kalkan avı yapılabilir diye düşünüyorum.
Yenimahallede, Sakarya nehri kıyısındaki lokantalar güzel hoş ancak deniz balığının hakkını veremiyorlar bence. Deniz balığında lezzet ve sunum arayanlar için Akçakoca, Ereğli veya Amasra'yı öneririm.
Aynı gezi Nisan ortasınadan itibaren yapılırsa çok daha güzel olur kanısındayım.

IMGP4698_resize.JPG

IMGP4697.jpg

IMGP4702_resize.JPG

IMGP4705_resize.JPG

IMGP4708_resize.JPG


[attachment=1]
 

Ekli dosyalar

  • Acarlar Longoz Akgöl Karasu 27032010.gpx
    458 KB · Görüntüleme: 276

Etiketler

Ynt: Acarlar Longozu, Akgöl, Karasu Gezisi

Şenol bey acarlar longozunu bu gectigimiz hafta sonu ziyaret ettik içinde tekne turu da yaptık harika bir yer herkeze tafsiye ederim
 






Ynt: Acarlar Longozu, Akgöl, Karasu Gezisi

güzel fotograflar emeginize saglık şu aşagıdaki linktede bizim acarlar longozuyla alakalı gezimiz mevcut cok güzel bir yer

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=2261.135
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,505
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

SON KONULAR



Geri
Üst