98 Grand Cherokee

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ÇAĞDAŞKORKMAZZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,683

ÇAĞDAŞKORKMAZZ

Yeni Üye
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Selamlar;
Foruma çok eskiden üye olmama rağmen şifrelerimi kaybettiğim için yeniden üye oldum.Daha evvel telsizcilik ve bisiklet konuları ile çok ilgilendim, halen devam ediyorum.Bu aralar 4x4 bir araç almak istiyorum.Bisiklet ile 30 kilo vererek forma girdiğim için kendimi ödüllendireceğim.Konuların hemen hepsini okudum.Daha evvel hiç araç kullanmadım,ilk aracım 4x4 olmasında sakınca var mı? Bu arada Kütahya'da bilinen usta veya servis için yardımcı olacak forumdaşım varsa bekliyorum.

1998 Jeep Grand Cherokee 5.2 27.750 TL Galeriden satılık ikinci el - 256086587
 
Son düzenleme:

Etiketler


Satıcı ön şaftın ( yada diferansiyel) söküldüğünü söyledi,konularda okuduğum üzere bazen daha az yakması için yapanlar oluyormuş,ancak arızadan dolayıda sökülmüş olma ihtimali de varmış.Almaya karar verirsem bu parçayı orada mı taktırmakta fayda var ,yoksa İstanbul'a gelene kadar bir tasarruf olarak kalmasında mı ?
 

bence denemekte fayda var arıza varmı yok mu diye istanbulda masraf olarak dönebilir

bu arada 4x4 araçların devamlı 4x4 olan modeller için hem alıp sonra da şaft sökmeyi doğru bulmuyorum
 



Evet haklısınız,o zaman Kütahya da bir servis bulmak gerekiyor.Daha evvel binek araç sahibi bile olmayan biri için cesaret isteyen bir şey,ben de o cesareti toplamaya çalışıyorum.Forumda ki üstatların yardım ve önerilerini bekliyorum.
 

ilk araç 4x4 olması sadece diğer araçlardan farkı bir arazi şanzımanı olması ve ön difrensiyele sahip olması bunun dışında arızalar benzerdir
 



arkadaşlar bende jeep düşünüyorum 2000 2001 4.7 bu araçlar hakkında ne dersiniz

kendi sorunuz hakkında konu açarsanız daha detaylı cevap alırsınız bu konu içinde güme gidebilir sorunuz

vergiyi internetten öğrenebilirsiniz

yakıt konusu internet üzerinde bulunan benzin yakıt değerlerini 1.2 ile çarparsanız lpg tüketimi bulunur bulunduğunuz şehir itibariyle lpg fiyatları ile yaklaşık değerlere ulaşırsınız
 



Geçtiğimiz mayıs ayında ilk aracım değil ama, ilk 4x4 mü aldım. 94 GC 5.2. Bu tip araçlar yaşı itibariyle parçaları yorgun. Kendi adıma aldığımdan bu yana ufak tefek arızalarla uğraştım. Bu güne kadar yaptığım şeyleri kendi imkanlarımla yaptım. (Sanayide yerim var) Bu hafta şanzıman arıza yaptı. Şimdi onunla uğraşıyoruz araç şanzımancıda. Ki benim araç offroad yapmamış sade araç uzun yol da kullanılmış genelde (219000 mil de). Offroad donanımlı araçlar da zaten oynama yapılmış bu oymaalar tekniğe uygunmu değilmi bir soru, uygunsa offroad da ne kadar zorlanmış bakımları nasıl yapılmış vb. bir çok soru sorulabilir. Size tavsiyem 4x4 alacaksanız oynanmamış ve bakımlı araç almanız. Yoksa arızalar masraflar vb. bu araçlardan soğutur sizi.
 

Sayın AHimrek söylediklerinize katılıyorum ancak böyle bir araç alınca offroad yapılmasa bile büyük lastik,tavan sepeti vs. olmadan güzel durmuyorlar.Bunlara extra para harcamak yerine hazır yapılmışını almak daha mantıklı geliyor bir yandan.Biraz daha bütçeyi zorlayıp 2000/2001 - 4.7 modellere bakmak mı lazım acaba ?
 

Bu araç offroad aracı olarak dizayn edilmiş,yükseltilmiş lastik jant takılmış sonundada ön şaft söküldüyse ön difransiyel bozuk demektir,bu araçların kronik sorunudur ön difransiyelin bozulması size masrafı yaklaşık 2000 tl olur.
 





Görsellik kandırmasın :smiley: Offroad donanımı asfalt (normal) kullanımındaki yeteneklerin kaybedilmesi demek.... Offroad kabiliyeti artarken onroad kabiliyeti azalır. Kullanım amacınıza göre değerlendirmek gerek....
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,491
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst