97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sportage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,328

sportage

Nejat
Mesajlar
109
Tepkime Puanı
3
Yaş
55
Yer
ankara
Merhaba arcımın sol tarafı akü nün olduğu yerin hizasında su damlıyor motor sıcak olmasına rağmen su soğuk...motor soğutma suyu kabındada eksilmede yok bu su nereden gelebilir daha öncede bir kaç defa oldu herzaman olmuyor...birde aracımda düşük hızda ilerken sanki gıcırtı tarzında bir şeyler yağsızmış gibi sesler geliyor şimdiden ilginize çok teşekkürler...
 

Etiketler
Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Bir dönem bende off road donanımlı zj kullanmıştım,şimdi 2.7 wj kullanıyorum buda güzel ama zj tam bir aslan.Kullandığım zaman başıma bahsettiğin gibi bir şey gelmedi forumlarda böyle bir şeye hiç rastlamadım suyun muhtemelen cam suyu deposundan geldiğini düşünüyorum ses için iyice dinleyip nerden geldiğine emin olmak lazım.
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Cam suyu haznesinde çatlak olabilir. 2004 öncesi wj/zj araçlarda sıkça rastlanıyor. Hazneyi sonuna kadar doldurup kontrol edin. Ayrıca klima suyu da olabilir,gerçi akünün aksi yönünde olduğunu söylemişsiniz ama kontrolde fayda var.
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Çok teşekkür ediyorum cam suyunun tam aksi yönünde aslında klima sistemine yakın bir yer birde dikkat ettim kaloriferi çok kullandığım zaman oluyor sanki ama benim bildiğim soğukta çalıştığı zaman su damlaması yapar
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Aracımdan gelen sesi iyice test ettim araç sıcakken belli bir km yaptıktan sonra sanırım yürüyen aksamdan geliyor çok yavaş giderken oluyor sadece sanki bilya yada yağsız kalmış bir şeyin gıcırdaması gibi aynı ses durduğu yerde aracı salladığımdada amortisörlerdende geliyor araç biraz soğusun 10 dakika sonra yine sallıyorum hiç bir ses yok nedendir acaba...birde 3 , 5 km hızla hareket halinde 4 low a alırken çok rahat geçiyor tamamen durduğumda aynı işlemleri yaparken dişli sesleri geliyor bu normalmidir değerli tecrübelerinizden olabildiğince faydalanmak istiyorum inşallah ilerde aracımı off road konusunda sahada geliştireceğim şuanda standart halinde ve çok memnunum daha önce başka markaların suv tarzı bir çok aracını kullandım ZJ tam bir canavar O|||||||O birazda az yakıt harcasa
 



Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

kaloriferi ön cama üfleme yada ön cam + ayaklar şeklinde kullanıyorsanız aynı zamanda klimanızda çalışıyor, buğu çözücü özellik olarak, bundan sebep oluşan bir su olabilir diye aklıma geldi ;)

arazi ile ilgili ilk etapta servisinize ayar yaptırmaya çalışın, basit bir ayarı var, sonrasında diğer masraflı işlemlere bakarsınız.
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Aynen öyle kullanıyorum tespitiniz çok doğru bir daha deneyeceğim inşallah sorun düzelir....
 


Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

hareket halinde araziye takmamanızı tavsiye ederim, aracınız otomatikse normal vitesi bosa alıp sonra araziye takın
vitesli ise ayagınız debriyaj dayken vites konumu bosta ses geliyorsa arazi bosta vites bir de yada geride hareket eder gibi debriyaj dan cekmeden aracı kaldıracakmıs gibi yapıp araziye oyle takın.
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Emre bey teşekkür ediyorum sanırım sorun çözüldü aynen dediğiniz gibi oluyor.....
 




Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Aracım otomatik tavsiyeleriniz teşekkürler...... Birde şu gıcırdama seslerini çözersem tamamdır....
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Arkadaşlar 2"inç yükseltmenin araca bir zararı olurmu servis orjinalliği bozulmadan 5 cm yükselir dediler...Acaba aracına uygulayan arkadaşlar memnunmu amortisörlerde değişeceği için aracın konforu bozulurmu...

Image
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Bu yukseltmeyi yapip 265/75/16 lastik taktiginizda biraz saft frezesini uzatmak gerekecek ve kollara biraz aci vermek gerekecek.masrafli seyler degil gozunuzu korkutmasin bu amortisoru almasanda olur eski amortisorun altini biraz uzatsanda yeter


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: 97 Zj 5.2 V8 Yardım Acil

Sağolun...lastiklerim şuan 235/70/16 bu kış bunları kullanacağım bu lastiklerle bi ayar yaptırmama gerek varmı acaba..
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,504
Kayıtlı Üye Sayımız
172,127
Kaydolan Son Üyemiz
agalandarli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst