4x4 Jip

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dentistada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,326

dentistada

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Mesajım acemice olabilir,ilk kez bir 4x4 almak istiyorum.Hem düz yolda hemde daglarda beni gezdirecek sıfır bir jip almak istiyorum,otomatik,dizel veya gazlı o9lanını tercih ederim.Fiat 60-70 bin tl olabilir.Önerilerinizi bekliyorum,teşekkürler.
 

Etiketler
60 a 70 e hic bi jip o dediklerini yapmaz :smiley: forumun ilgili boluerine gir biraz vakit gecir.asfaltta hiz yapicagin araba ile araziye giremezsin.arazide gezicegin arabayla asfaltta hiz yapamazsin.yani sen asfalt agirlikli kullanicaksin buyuk ihtimal arazi icinde fazla kurcalamadan herhangi bir 4 ceker araci biraz yukseltip at lastik koy cok istersen bir vinc takarsin fazla olmasada arazide dagda bayirdada kafan rahat gezersin 60-70 e araba alma 55-65 e araba al bu islemlerede para ayir benceeee
 


Ynt: 4x4 Jip

O paraya neredeyse istediğiniz her arabayı ikinci elde alırsınız.
Asfalt/arazi çelişkisi her zaman mevcuttur ve 60-70 bin verdiğiniz aracın öyle her istediğinizi yapamadığını görmek hayal kırıklığı olabilir.
Bu durum böyle olsa da bu arabalar alışkanlık yapar nedense.
Yani bir kullanım alanları vardır, bilen bilir ve anlar. Siz daha önce hiç kullanmadığınız için sonuç ne olur bilemiyorum.

Not: bence 60-70 bin liralık araç düşüneceğinize daha düşük bir model bakın, nasıl olsa sonucu pek değiştirmeyecek.
 

Ynt: 4x4 Jip

Yanıtınız için teşekkür ederim.Yine fazla bilmeden yazmaya devam ediyorum,bende sıfır araba almak hastalıgı var,bir araba alıyorum yaklaşık 7-8 yıl kullanıyorum.63 yaşındayım,fazla para sorunum da yok,ama bir arabaya 100 binlerce lira para baglamaya oldu bitti karşıyım.Ankara Hitit motosiklet grubuyla geziyor daglarda kamplar kuruyoruz,içlerinde en yaşlısı benim.Bana LEVAZIM diyorlar,ben motor kullanmıyorum,ama arabamla onlara malzeme taşıyorum.Sonuçda altı yüksek 4x4 veya SUV dedikleri araçlardan birini alim diyorum,suv,un anlamınıda bilmiyorum.Kia sportage,volkwagen tiguan,suzuki falan önerilenler arasında.Teşekkür ediyorum.
 



Ynt: 4x4 Jip

Almak istedigim arabadan tabiiki mucizeler beklemiyorum,ama hani altı yüksek olsun,şöyle sıg bir karda dolaşabilsin,sıg bir dereden geçebilsin,yoksa filmlerdeki gibi veya gerçek hayattaki gibi off road mucizeleri beklemiyorum.
 

Ynt: 4x4 Jip

Vinç dediginiz arabanın önüne konulan makara degilmi?Arabaların orijinal bu tip ekipmanları varmı,yoksa dışarıdan alıp taktırıyormuyuz,bide iyi markalar falan varmı?Araziye daha uyumlu lastikler alırsam daha iyi olurmu?
 

Ynt: 4x4 Jip

Vinç dediginiz arabanın önüne konulan makara degilmi?Arabaların orijinal bu tip ekipmanları varmı,yoksa dışarıdan alıp taktırıyormuyuz,bide iyi markalar falan varmı?Araziye daha uyumlu lastikler alırsam daha iyi olurmu?

Orjinal değil sonradan takılıyor.
Sizin bahsettiğiniz kullanım açınızdan bakınca ona hiç ihtiyacınız olmaz bence. Benim olmadı.
Onun yerine kış ayları için kışlık lastik baksanız daha iyi olur, baharda çamurlu yollara girerim diyorsanız da çamur lastiği lazım olur, yaz ayları için de normal asfalt lastiği. Aslına bakarsanız bu araçların en büyük handikaplarından biri bu, lastikleri biraz masraflı :D Ben çamur lastiği almadım 30-40metrelik hafif çamurlu yerlerden normal asfalt lastikleri ile de geçebiliyorsunuz, ondan sonra araç kuru zemine çıkıp lastikler temizlenmezse bir süre sonra direksiyon hakimiyeti kaybolur, o durumda araç hala daha batmaz ama direksiyonu çevirdiğiniz yöne de kolay kolay gitmez, yan yan kayar vs.
 

Ynt: 4x4 Jip

iyi haber dehset bir butceniz var
kötü haber : kararvermeniz cok zor
eger 25 milyar butcem var deseniz cok fazla seceneginz yoktu size vitara yada cift kabin 4x4 kamyonet tavsiye eder uzun yolda sehir icinde yada kalabalık yuk oldugunda sabırlı olmanızı tavsiye ederdim
ama 60-70 deyince ....... asagidaki sorulari yanitlamaniz lazim

1- ayri bir binek araciniz olacakmi? yoksa tek araba ile herseyi yapayim mi diyorsunuz? sadece arazi icin bir araciniz olacaksa isiniz cok kolay degilse asagidaki sorulari da yanştlamalisiniz?
2- aileniz kac kisi
3- arazi disinda agirlikli kullanim amaciniz :
a- sehir ici sıkısık trafik kısıtlı park imkanları?
b- yada uzun yol (uzun yol ise surat onemlimi 100 le giderim kafami dinlerim mi dersiniz yoksa adam gibi huzurlu ve guvenli 140 la gidebilmeliyim mi dersiniz ?
4- arazi kullaniminiz sehirin az disinda hafta sonlari kurtlari mi dokmek yoksa uzun mesafelere gidip yaylalarda kamp mi atmak?
5- sanayide gecirmeye ne kadar vaktiniz var?

bence secenekleriniz
1- 15-25 milyar arasi 95-2005model civarı bir lada niva suzuki vitara yada cift kabin kamyonetle donanim ve tecrubenize gore orta ve orta agirlikta arazilere girer bir de 40 milyar civarına dizel onlarca secenekten birini secer mesut bahtiyar olursunuz.
2- 45-60 milyar arasına 2006 model civarı mitsubishi pajero suzuki grand vitara gibi bir arac alip girecegim arazinin siddetine gore ek donanımlar ile mukemmele cok yakın bir sonuca ulasabilirsiniz
3- eger o kadar para harcamama gerek yok sehir ici sıkısık trafik park sorunum da yok arka koltuklarda oturanların konforu benim icin onemşi degil diyorsanız30 milyara cift kabin 4x4 kamyonet alip cok agir arazilere girmeyecekseniz diger tum alanlarda cok buyuk zevkle kullanabilirsiniz (maksimum 10 milyara en ağır koşullar için aracınızı donatabilirsini)motorcuların ekipman ve arizalanan motorlarini arkaya atar sarampole dusen motorları vincinizle ceker tam bir motorcu babası olabilirsiniz
 

Ynt: 4x4 Jip

Bence Dacia Duster'ı tarif etmişsiniz :smiley: AT lastikle rahat rahat işinizi görebilirsiniz. Bizim Duster bölümümüz meşhurdur :smiley: Oraya girip bir iki göz atın isterseniz.
 



Ynt: 4x4 Jip

Benim fikrimce eğer imkan ve bütçe elveriyorsa,ki elveriyor gibi görünüyor.Günlük kullanım için ayrı düşünüp 20-30.000 tl sine tam bir arazi aracı almalısınız.Yolda da yolu.Arazide araziyi hissedersiniz......Arazi kıskanç eş gibidir...Kuma istemez..Sağlıcakla kalın
 

Ynt: 4x4 Jip

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dodge-kacmaz-firsattir.%2Chatasiz%2Corjinal%2Ctek-fiyat-170211071/detay
yada Toyota vx100 e bakın 2003 model adını unutun
 

Ynt: 4x4 Jip

Aynen bütçe çok fazla haliyle karar vermekte zor. Mitsubishi Pajero 3.2 dizel, Jeep G.C 3.0 lt dizel, Toyota VX100 4.7 benzinli, bu üç araca uygun bir lastik atarak ki genelde AT lastiktir, az çok yolu olan her yere gidersiniz. İzci Team veya Zoryollar ekiplerinin gittiği yerler diyelim.

Gidemeyeceğiniz yerler çamur derya,kayaların çok olduğu yerlerde ( ülkemizde azdır böyle etaplar) ve karın çok fazla yağdığı 2000 mt üstü rakımlı yerlere gidemezsiniz. Lopez gib İstanbulda orman yollarında gezenler, Karadenizin yüksek yaylarında kışın offroad yapanların gittikleri yerler diyelim.
 

Ynt: 4x4 Jip

Kotu zamaninda At lastik ile lopezde gezen varsa helal olsun derim ben..


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst