2006 Model T5 İçin Çekyat

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Boğaç Erkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,096

Boğaç Erkan

Kamp I
Mesajlar
103
Tepkime Puanı
0
Yer
Ankara
Merhaba. Uzun zamandır forumu takip etmiyorum ne yazık ki. Utanç içerisinde itiraf etmeliyim ki, sanırım işi düşünce uğrayanlardanım. Malum, iş güç, para durumlarından yol yapamamak falan derken uzak kaldım. Elimden geldiğince aramaya çalıştım ve bir yerler az sonra soracaklarıma benzer sorulara verilmiş yanıtlar olduğunu da biliyorum; ama ben bulamadım, kusuruma bakmayın lütfen.

Durum şu: 2006 model, 86PS ve kısa kasa bir T5 sahibiyim. Boyutları itibarıyla genel bir değişim geçirebilecek durumda değil kızım ve açıkçası ben de şu an için böyle bir işe kalkışabilecek halde değilim. Ama bir yandan da işe gidip gelirken aynı yerde çalıştığım iki kişiyi de getirip götürüyorum ve standart ön koltuğa tıkışınca, fazlasıyla rahatsız bir yolculuk yapmaya mecbur kalıyorlar. Bu şartlar çerçevesinde, arka tarafa koltuk taktırmak gibi bir planım var.

Birkaç yıl önce yine kaşınmış, hatta Ertex'e gidip bakmış, ancak ruhsata işlemek için gereken ücret yüzünden bu işe kalkışmamıştım. Ancak hatırlıyorum, o zaman açılıp yatak haline gelen çekyatlar vardı ve oradaki arkadaşlar muayeneye giderken söktürürsünüz falan demişti ama ben üşeneceğimi bildiğim için yaptırmamıştım.

Sormak istediğim birkaç konu var:

1. Aracım 5 yaşını doldurduğu için :'( ruhsata işlerken çıkacak ekstra maliyelterden sıyırmış olabilir miyim?

2. Ankara - İstanbul - İzmir - Bursa ya da benzer bölgelerde benim istediğim türden kaliteli malzeme (açılınca yatak olan koltuk) üreten birilerini biliyor musunuz? Görebildiğim kadarıyla, VW değişimi söz konusu olduğunda piyasaya hakim olan bir Kurtlar Vadisi çizgisi var. Mümkünse, bu çizgide yer alamayan ürünler arıyorum.

3. Her türlü öneri, görüş, yorum ve kişisel tavsiyeleri büyük bir heyecanla bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Boğaç Erkan
 

Etiketler
Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Boğaç bey Ben de 2009 yılında aynı dertten müzdariptim. Düzce de Fıratlar oto da yanlara cam açıldı arkaya 3lü koltuk takıldı (koltuk çekyat değil fakat açılabiliyor)proje çizildi tüv den geçti fakat ÖTV yi yatırmadan ruhsatı çıkaramadım benim aracım 2007 vito.Bence 5 yaşını aştığı için size ÖTV çikmaması lazım. Özelden arıyabilirsiniz 0-532-214 88 27 selamlar ersin erker.
 

Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Boğaç Bey merhaba; bende bu aralar sizinle aynı dertten muzdaribim ,bulacağınız çözüm benimde çözümüm olacak .konunun ilerlemesini merakla bekliyorum.selamlar.
 

Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Piyasada bu tür koltuklar var...

http://www.versiyonotomotiv.com/VIP-KOLTUK,CA2-40.html

K1


K2
 

Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Bu tip koltukları imal edip (her türlü kumaş ve deri olarak) monte yapan bir usta var, İstanbul Bostancı sanayii sitesi bitişiğinde.
Adam gibi adam vede esnaf iteyen olursa özelden dükkan ismini verebilirim.Metal ve sünger aksamlar da kandileri tarafından imal edilmekte dir.<ben 2000 senesinde panelvandan dönüşüm yaptırmıştım.
Kalın sağlıcakla.
 



Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Niyazi bey bu ustanın iletişim bilgilerini buradan rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Bunda bir sakınca yok, ileride ihtiyacı olan buradan alır ve faydalanır :smiley: :smiley: :smiley:
 


Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Ben Bostancı'da Özdal Bey'in de söylediği bir ustaya gitmiştim. Yatak boyu enfazla 1.65 gibi bir şey söylemişti. Fazla da ilglenmemişti. Yatak boyundan emin olun. Ben ikitellide yaptırmıştım.

İkinci önemli konu , ki bende hatalı oldu,arka yaslamanma bölümüne ve oturma bölümüne ayrı ayrı kılıf diktirin. Öyle olursa emniyet kemerlerini alta atabiliyorsunuz. Yoksa uyunmuyor. Benimki tek parça oldu. Mecburen kemer giriş yerlerini kestirip açılmasın diye diktirdim. Böylece uyurken kemerleri alta atabiliyorum.
Bir diğer önemli konu ise hem oturma rahat olsun hem de uyuma rahat olsun diyemiyorsunuz. Birisinden birini seçeceksiniz. Oturma rahat olsun derseniz oturma bölümü kavisli oluyor. Atilla Beyin verdiği örneklerde oturma rahat, uyuma rahatzız olur mesela.

Alt bölümleri iyi boyatın.
Emniyet kemerlerini büyük taktırın, oturun deneyin.
Koltuk başlıkları mutlaka olsun.

Ben ikitelli'de yaptırmıştım. Ne yaparsanız , kime yaptırırsanız mutlaka neler istediğinizi kağıda yazıp imzalatın. Sonra o öyle olmaz abi diyip işin içinden çıkıyorlar.
 

Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Ben geçen hafta minibüsümle çiktigim Almanya yolculugunda Reimo ya ugrayip aldim çok da memnunum . www.reimo.com. Adresinden bu isin ne kadar kaliteli detayli yaptiklarini görebilirsiniz selamlar.
 

Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

nevzat' Alıntı:
Boğaç Bey merhaba; bende bu aralar sizinle aynı dertten muzdaribim ,bulacağınız çözüm benimde çözümüm olacak .konunun ilerlemesini merakla bekliyorum.selamlar.
Arkadaşlar bende aracımın içine çek yat yaptırmak için bir ay uğraştım nihayet Bursa da İstanbul tarafından Bursa ya girişte beşyol mevkiinde ÖZİŞ OTO DÖŞEME Emin Öziş tlf:224 2548226 -2156792 oto koltukları üretimi yapan bu firmada nasıl çek yat isterseniz en saglam şekilde üretiyorlar.Yukarıdaki resimlerde görülen yolcu koltuğundan yataga dönüşen modeller de rahat uyunabileceğini sanmıyorum. Banada bu firma önce bu tip olanı göstermişti.
 



Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Benim yaptırdığım yatak 1.95 uzunluğunda 120 cm eninde 2 kişilik ,altı sandıklı .Oturma durumunda 157 cm boyu 80 cm eni oluyor.istenildiği zamanda sökülebiliyor.
 

Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

metin dağıstanlı' Alıntı:
Benim yaptırdığım yatak 1.95 uzunluğunda 120 cm eninde 2 kişilik ,altı sandıklı .Oturma durumunda 157 cm boyu 80 cm eni oluyor.istenildiği zamanda sökülebiliyor.

Mümkünse,bu başlıkla ilgili birkaç fotoğraf ve maliyet konusunu paylaşır mısınız ? ;D
 

Ynt: 2006 Model T5 İçin Çekyat

Merhabalar,
Bostancı Sanayii Sitesindeki arkadaşım, Mustafa usta telefonu 0535 848 89 95 adam gibi adam derlerya işte öyle birisi.Oğlunu yetiştiriyordu.Dükkanın ismi LÜKS OTO DÖŞEME.
Uğrayın çayı içilir.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,494
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst