2.0 HDI Debriyaj seti değişimi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan camouflage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,016

camouflage

One life, Live it.
Mesajlar
1,182
Tepkime Puanı
26
Yer
Bolu
Web
bolubiciftlik.business.site
Haftasonu ile birleşen 23 Nisan bayramı nedeni ile yola Safranbolu'ya doğru yola çıkmamla başladı herşey.
Gerede'nin rampalarına gelmiştimki araç devirleniyor ama aynı oranda hızlanmıyordu. Tırsarak yavaşladım ve mümkün olan en yakın yerden Bolu'ya doğru U dönüşü yaptım. Tabii yol boyu forumdan bir sürü arkadaşın başını ağrıttım.

Tespitimiz debriyaj balatasının bittiği yönünde idi ve başladık araştırmaya. Servislerde set yok, baskı balata ve bilya tek tek satılıyor.
Toplamda 1200-1000-800-700-650 Tl gibi muhtelif fiyatlar mevcut. İşcilik ise 400-200 TL arası değişiyor.

Her zamanki ustama gittim işçilik için 400 TL dedi. Açık söyleyeyim bana fazla geldi. Hemen Çağlar'ı aradım O'da fiyatın normalin üzerinde söylendiğini ifade etti. Bir yandan parça araştırıyorum. Sitemizin üyelerinden Hasan ÇAKIR kendisinde parça olduğunu istersem gönderebileceğini söyledi. İşçilik fiyatını ona da söylediğimde O'da çok buldu. İstersem 250 TL+50 TL yol parası ile parça ile birlikte İstanbul'dan usta gönderebileceği teklifini yaptı ki, beni şaşırtan da bu oldu. İstanbul'daki esnafların kıymetini bilin.
Neyse bulduk bir Japoncu.
2012 04 25 028

3 aşağı 5 yukarı 275'e anlaştık Bundan iyisi Şam'da kayısı
Akşam aracı bıraktım aynı zamanda parça siparişini kendisinin vereceğini söyledi. Akşam sökmüşler sabah parça gelmiş takarken usta "hocam şanjıman keçesi kaçırıyor onuda değiştirelim mi ?" dedi. Parçanın zahmetli vs. bişey olduğunu araştırması gerektiğinden uzun uzun bahsetti. Ben yine her zamanki gibi Çağlar'ı aradım. Sağolsun çokda çetrefilli bir malzeme olmadığını arandığında bulunabileceğini belirti. Benim içime kurt düştü zaten ustamın dün akşamdan Daıkın marka set olması gerekliliği ısrarından huylanmıştım :smiley: Atladım gittim Tamirciye.
2012 04 25 022

Garibim havada asılı duruyor :smiley:

Parçamız gelmiş hemde Valeo. Oysaki akşam Daıkın markasında ısrar eden arkadaş ortada yok :smiley:
2012 04 25 016


Montaj yapılıyor.
2012 04 25 019


2012 04 25 021


2012 04 25 020


Bana göre yeni, ustaya göre eskimiş baskı balata
2012 04 25 017

Bu konu hakkında fikirlerinizi ayrıca alayım.
Sanki yeni ama şanzıman keçesinden sızan yağ nedeni ile kaçırma yapmış gibi görünüyor.


Sonuçta parayı ödeyip aracı teslim alıyorum. Birde ne göreyim 4x4 kolu bir garip duruyor.
Döşemelerdeki yağa dikkat buna ayrıca üzüldüm. İnsan bir naylon örter !
2012 04 25 025


Neyse geri dönüp ustaya bunda bir yanlışlık olduğunu izah etmeye çalışıyorum ama usta normalinin bu şekilde olduğunda ısrarlı. Neyse ben aldım tornavidayı başladım sökmeye o sırada geldi baktı hakikaten körük ters takmış morgulus normal haline getirip montajı bitirdik.
2012 04 25 030


Araçla tecrube gezisine çıktım arada bir tak tak sesi huzurumu kaçırdı. Döndüm yine dükkana. "Abi unuttum sana söylemeyi şanzımanı indirmek için egzozu ortadan kırmıştık onu sesi" demez mi ??? Oysaki hesaplaşırken ilave ücretler çıkmış, yine hesap 400 ü bulmuş ve bunun arasında egzozcu parasıda vardı.

Neyse yakın bir egzozcu buluyorum ve kaynatma işlemi. 20 TL
2012 04 25 027


Kıssadan hisse.
1- Üç kuruş fazla olsa bile, tanıdığınızdan şaşmayın.
2- Eski parçayı söküp görmeden yenisini sipariş etmeyin.
3- HDI vitaraların debriyaj seti Valeo dur :smiley:

Yapımda ve yayında emeği geçen, her arayışıma sıkılmadan cevap vermeye çabalayan telefon danışmanım 4L nickli Çağlar KÖKER'e, aradığımda yolda olmasına rağmen telefonunu açıp parça arayışına benimle birlikte giren Cenk COŞKUN'a ve siz muhterem okuyucularıma teşekkürü borç bilirim :smiley:
 

Etiketler
Ynt: 2.0 HDI Debriyaj seti değişimi

İlhami bey oncelikle gecmiş olsun :smiley:) daha once yazdıgımız marka valeo no: 826470 fiatı ve numara dogrumu paylasım için tskler :smiley:) bu arada caglar bey bizlerede her zaman yardımcı olmustur sag olsun var olsun ..
 

Ynt: 2.0 HDI Debriyaj seti değişimi

Abdullah bey ilginiz için teşekkürler. Burada da döküman olsun diye yazımı buraya da aktarmıştım.
Parça kodu meselesinegelince, yurdum esnafı kendince şöyle bir çözüm bulmuş :eek: ::smiley: ;D
file.php
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,494
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst