1990 blazer K-5 yardım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan FREE LANDER SALİH Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,585
Mesajlar
244
Tepkime Puanı
0
Yer
sarıyer
merhabalar,

aşağıdaki k5 hakkında bilgisi olan varmıdır? birde yanlış bilmiyorsam 1988 - 1991 yıllarında 350 değilde 400 motormu kullanılmıştır? eğer öyle ise bu motorlar arasında ne gibi farklar( mesela yakıt tüketimi) vardır? enson olarak bu araçları kullanan arkadaşların yakıt tüketimlerini Litre olarak belirtebilirlerse çok sevinirim.

böylece ben ve bir çok arkadaşımızın merakı giderilmiş olacaktır. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.. ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-k-5-103396862/detay
 

Etiketler
Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

çok heybetli araç lar ;D
siz almayı düşünüyorsanız forum üyelerinden nurullah abi de bir tane vardı satıyor yanlış hatırlamıyosam araç hakkında bilgi de alabilirsiniz.
 


Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

Aradım bulamadım ilanı
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22014.msg942234#msg942234
bu linkde numarası var
 

Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

ilandaki K5 daha önce sahibinden satılıktı ve fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 25.000 civarındaydı. 3 aydır K5 fiyatlarını inceliyorum. galericiler ve bazı sahipleri tarafından suni bir fiyat oluşturulmuş. 35-45 istiyorlar..
 



Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

çok teşekkür ederim kerem bey, haklısınız maalesef öyle galericiler fiyatları şişirebiliyorlar. bende beklemadeyim. açıkçası 20bin tl civarında iyi bir k5, cj8 vb. günlük temiz kullanabileceğim bir araç bulursam alacağım. bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 

Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

ilandaki k5 yaklaşık iki yıldır sitede satılık. 20.000$ dan satılık iken el değiştirdi, şimdiki ilanı veren galericiye geçti. tabi ne kadara satılmıştır o zaman bilmiyorum. ama bir galericinin o araca o parayı vereceğini zannetmiyorum. fiyatların şişirilme konusunda ise haklısınız çok güzel araçlar ama bu paraları eder mi, soru işareti. bence yaşına göre eli yüzü düzgün bir K5 25-3000 TL arasında olmalı.
söylediğiniz 400 motor Blazer K5 de 1975-1980 seneleri arasında var orjinal olarak. 1990 yılında seçenekler sınırlı. geliştirilmiş 350(5.7) motor kullanılmış. bu araçta da motorun şanzumanın ellenmemiş olduğunu farzedersek bu motor vardır. ayrıca tek şanzuman var 1990 da. o da 700R4, yani dört ileri overdrive şanzuman. arkadan iki itiş, seri ve ağır dört çeker. ilandaki araç dış görünüş olarak oldukça orjinal. Blazer K5in silverado modeli yani en lüksü.
benim aracım 1986 Blazer K5 M1009 CUCV 6.2 Diesel, 700R4 şanzuman. Ankara da yoğun olmayan şehir içi trafiğinde 13 litre mazot tüketiyorum. uzun yolda ise ortalama 9 litre. tabi bu araçlarda yakıtı etkileyen en önemli etken sürüş tarzı. benim arabama 20 litre de yaktırabilirsiniz.
 

Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

çok sağolun aybars bey. ozaman bu araçta dört ileri vites olabilir galiba buda benim bildiğim kadarıyla biraz daha az yakıt yakmasını sağlar. benim düşüncem bir k5 alıp hanıma da ufak bir araba almak yada toyota Lc. vx 100 alıp tek araba ile devam etmek. bakalım kafama uygun bir K5 bulursam daha iyi çünkü en sevdiğim olay k5 in ve Cj lerin yazın üstünü açıp gezmek. bu en büyük hayalim inşallah yakın zaman da gerçekleştiririm.(cesaret edip almak esasında) bu güne kadar Lr. freelander 2,5 v6 ve 2007 l200 kullandım. ve onun haricinde binek araçlar bunun nedenide eski araçlar konusunda bu forumda yazılanlar araç sahiplerinin sürekli sanayide zaman geçirmek zorunda kaldıklarını belirtmeleridir. Aybars bey siz k5 kullanıcısı olarak bu hususta bana tavsiyeniz nedir?
 

Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

Blazer k5 diğer düşündüğünüz araçlar gibi kolat alınıp satılan bir araç değil. hemen nakte çeviremezsiniz. hele ilandaki aracı o fiyatlara alırsanız çok daha zor. K5 lerde motor ve yürüyen özellikle önemlidir. kaportası döşemesi ikinci planda gelir. arkadaşımızın da dediği gibi Nurullah beyde bir tane vardı. hem dış aksamı düzgündü hem de tahminim NUrullah bey de ilgili birisi olduğu için motor şanzuman da iyidir. baya ekleme yapmıştı aldıktan sonra. bir ara satılıktı, eğer hala satılıksa fiyat olarak da çok güzel bir araç, iletişime geçebilirsin. şehir içi kullanımı çok rahat değildir. bir grand cherokee konforu beklemeyin ama kullanımı gidişi ayrı bir keyiflidir.
K5 alacaksanız maddiyat olarak zarar etmeyi göze al ancak manen çok mutlu olacaksın bundan emin olabilirsin
 

Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

nurullah bey in aracı satılmış sanırım ama birde alternatif olarak aşağıda ki k5 i buldum. bu araç sakin kullanımda kaç lt lpg tüketir acaba?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-k5-blazer-orjinal-454-qinch-119143068/detay
 



Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

birde bu araç var.daha önce ki sahibi orçun bey di galiba aracı kendisi yapmıştı acaba son durumu nasıldır?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-chevrolet-tam-donanimli-emsalsiz-k5-85984901/detay
 

Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

ikinci gönderdiğin ilan biraz yanlış. bu araç yanlış hatırlamıyorsam (hatam varsa affola) C-10 pickup tan çevrilme bir araç. Amerikalıların Bonanza dediği araç yani. ankarada bir tanıdığım tarafından yaptırıldı kamyonetten çevrildi, o zaman arkadan iki itişti. dört çekere sonradan çevrilmiş. yani orjinal bir K5 değil diye biliyorum. bundan emin olmanın tek yolu aracın şasi numarasından kontrol etmektir
 


Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

ilk ilandaki siyah k5 i kemer burgazda yakında görmüştüm gerçek bir canavar valla
yalnız o lastikler ile yakıt tüketimi de kendi gibi dev olur sanırım :smiley:
 

Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

evet 06 plaka için söylüyorum. ben öyle biliyorum yani.

şu ilana baktın mı? bu aracı hiç bilmiyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-chevrolet-blazer-k5-114632155/detay
 



Ynt: 1990 blazer K-5 yardım

bu araç uzun zaman dır satılık diye biliyorum. fiyatı eskiden yanlış hatırlamıyorsam 20 binin altındaydı şimdi ki fiyat abartılmış.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,698
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst