1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan assuva Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,462

assuva

Kamp II
Mesajlar
401
Tepkime Puanı
0
Yer
Antalya
Merhaba,
Acaba Hilux kullanan arkadaşlardan ön makaslara kavis verdiren var mı? ( arac 1986 Mod ) arabanın ön makaslarında hiç kavis yok hatta neredeyse negatif bir kavis bile var ve kavis vermeyi düşünüyorum,
gerek kullanım gerekse nasıl olacağı konusundaki yorumları ve gözlemleri paylaşırsanız sevinirim. Selamlar
Sefa
 

Etiketler
Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

Sefa Bey selamlar,

92 Hilux var bende...Ön makas dümdüz, hatta dediğiniz gibi duruma göre negatif gibi duruyor. Ben Ankaradaki özel servisime sordum, ki acayip memnunum adamlardan, bunun normal olduğunu söylediler. Oraya gelen birkaç araca da baktım sizin kasa benim kasa, hepsinin ön makas dümdüz hakikaten. Sanırım normali bu. Bir de aracın yüksekliği normal, ön maksa kavis verilirse çok fazla yükselir zaten...

Bu da benim araç:

SH107924
 

Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

Umut Bey merhaba,
aslında konuyu açmadan önce Hilux un servis ve tamir kitabına baktım oradaki ölçülere göre durum normal ancak öyle bir durum var ki aracın ön tarafı arkaya göre biraz daha aşağıda, bu görüntü beni rahatsız ediyor biraz. Belki şu mantıkla öyledir, hani arkaya yük filan atıldığında olay dengeli olsun diye ?! olabilir mi? ( bu arada aracınızın resimlerini zaten görmüştüm çok diri ve güzel görünüyor güle güle kullanın )
selamlar

100 5930111
 

Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

selam. bu kavis işiyle benim kadar ugraşan olmamıştır heralde. o görüntü benide rahatsız etmişti ilk başlarda ve bende makasçıya gittim yükselttim. yalnız bu sefer araba çok sert oldu en ufak kasisi hisettirdi. sonra geri yumuşattım geri yükseltim falan derken :smiley: şöyle bi çözüm bulduk. aralarından iki makas çıkardık. bu arkaya dogru olan bi kısım var onu ortaladık. alttaki odun makas denen kısa ve en kalın olan makası düz hale getirdik. digerlerine ise 30cm nin üstünde sanırım şimdi hatırlamıyorum kavis verdik. takması oldukça zor oldu gerdirmeler falan. ama araba hem yumuşak oldu hemde yüksek. tabi çok mantıklı bi çözüm degil. yumuşak amörtisor sistemi için üretilmediginden bi süre sonra direksiyon rotu sanırım koptu :smiley: ama yagsızlıktan ileri geliyordu sanırım birazda. kısacası çok urgaştım. ama 3 4 cm fazla kavis verirseniz bi zararı olmaz. daha güzel ve yüksek durur. bu arabaları digerlerinden ayıran zaten yüksekligi..

(fotoraf eklemeyi bulamadım bulursam fotografını koyacagım)
 




Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

öyle görünüyor ki dokunmamak daha iyi, beni rahatsız eden sadece görsel, performans açısından bir sorun yok araç gayet iyi ve dengeli şu anda.
 

Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

yoo yoo gözünüz korkmasın :smiley: benimki çok bakımsız bir araçtı devletten çıkma. bende pek bakımlarını yapmıyodum. bide sürekli merdivenlere çık in falan. baya hor kullandım. + makaslarla çok oynadım biraz bu konuda huyluyum diyelim :smiley: bi kaç cm kavis vermenin hiç zararı yok. bir defaya mahsus oynanabilir sorunsuz. ben 10 dan fazla söktüm taktım onların sonucuydu tabi.
 

Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

Aslında aklıma gelen bir başka şeyde, makas salıncaklarını mı yeniden bir kaç cm yüksek üretip taksam ? sonuçta nasıl olur bir fikrim yok .
 

Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

onuda denedik. :smiley: benim ilk aklıma gelen şeydi hatta. ama makası kırarsın dediler. ki haklılar. agırlık aynı ama salncak yüksek. daha çok tersine kavis oluşur ve içeri belli bi yere kadar girebiliceginden sonraki etkiler tehlikeli olabilir.
 




Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

makasla dingil arasına pabuç koyarakta yukseltme yapabilirsiniz en sorunsuz ve aracın konforunu etkilemeden yapılacak işlem öyle gibi görünüyor. ben bu hafta ordan yukseltmeyi dşünüyorum :DD
 



Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

scrambler' Alıntı:
makasla dingil arasına pabuç koyarakta yukseltme yapabilirsiniz en sorunsuz ve aracın konforunu etkilemeden yapılacak işlem öyle gibi görünüyor. ben bu hafta ordan yukseltmeyi dşünüyorum :DD

aynı şekilde orda da ters kavis oluşuyor. ama deneneyebilirsiniz tabi. bişey olmazsa bizde yaptıralım :smiley:) aslında özel yapım, kavisli, sert tek makas yapılabilse ön taraf için, hem yüksek hem yumuşak olabilir. bu makaslar zaten arabanın agırlıgına göre oldukça sert ve çok. ama ugraşıcak bilgi ve deneyimde makasçı bulmak çok zor.

ama şöyle bi tavsiyem olabilir biraz konfor için. eger yük taşımıyosanız arka makaslardan iki yaprak çıkarın kavislendirip odun makası düzleyin.(aynı yükseklikte olacak şekilde) arka taraf yumuşayınca araba çok daha esnek hale geliyor. zaten genelimiz çok agır yükler taşımadıgımız için en mantıklı çözüm bu oldu ben kullanırken. çok rahat etmişti araba.
 

Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

:smiley: valla önce Salih Beyi beklemek en iyisi gibi görünüyor, hele bakalım sonuç ne olacak:smiley: Ayrıca Umut Bey size özelden mesaj yazamıyorum ( daha 20 mesaj göndermemişim o nedenle ) o nedenle buradan sorayım, şnorkelden menunmusunuz, kaça aldınız nereden aldınız, paylaşırsanız sevinirim. Selamlar
Sefa
 



Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

Valla 600 usd gibi bir rakama getirttim...Gayet memnunum, aerodinamik olduğundan rüzgar sesi yok, hava emiş kısmından güzel bir emiş sesi geliyor hırıl hırıl:smiley:)))) Şablon vs çıkıyor içinden dolayısı ile montajı da çok keyifli...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,756
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst