14. Üniversiteler Arası Kızlar Sivrisi Kış Tırmanışı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Asİ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,143
A

Asİ

Ziyaretçi
04 Şubat: Sabah saat 08.30’da otobüsümüz Antalya otogarına ulaşmıştı. Bizi burada Akdeniz Üniversitesinden
3 arkadaş karşıladı. Diğer üniversitelerden arkadaşların gelmesiyle Akdeniz Üniversitesine geçtik. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra sabah kahvaltısı için spor salonundan ayrıldık. Kahvaltı yapıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesinin yapay duvarını inceledik. Bizim duvarın yanında gerçekten büyük kalıyor ;) Daha sonra öğle yemeği için toplandık. Etkinliğe katılan tüm arkadaşlarla birlikte yemeğimizi yedikten sonra küçük bir Antalya gezisi için üniversiteden ayrıldık. Gezi sonrası alışveriş yapılıp eksikler tamamlandı. Ekip tekrar Akdeniz Üniversitesine döndü. 17.30'da Atatürk Konferans Salonu'nda Yılmaz SEVGÜL; Alpinizmin Geleceği, Gürkan ÖZEL; Yüksek İrtifa ve Ekspedisyon Tıbbı konulu söyleşisi ile ve Mutlu TOPALOĞLU; Nepal- Everest fotoğraf sunumunu yaptıktan sonra akşam yemeğine geçtik. Yemekten sonra spor salonuna geçildi. Kumanyalar dağıtıldıktan sonra voleybol ve basketbol oynadık. Yorgunluğun verdiği etkiyle tulumlara girmemizle uyumamız bir oldu.

05 Şubat: Saat 06.30 da çantalar yerleştirilip kahvaltı yapıldıktan sonra saat 08.00 sıralarında Elmalı’ya hareket edildi. İki buçuk saatlik bir yolun ardından Elmalı’da son alışveriş yapılıp ve çorba içildikten sonra kamp alanına doğru yola çıkıldı. Şansımız vardı çünkü kar yoktu ve araçlarla bayağı yol almıştık. Araç gidebileceği en son noktaya gelince çantaları aldık ve yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğa hazırlandık. İki ekip halinde başlayan yürüyüş çantalarımızın ağırlığından dolayı bayağı yorucu geçmişti. Sonunda kampı atacağımız bölgeye ulaşmıştık. Çadırımızı kurup yemeğimizi yedikten sonra diğer üniversiteden gelen arkadaşlarla sohbet ettik. Saat 20.00’de zirve yürüyüşü hakkında toplantı yapıldı. İki grup halinde çıkılacağı bildirildi ve biz birinci grupta çıkacaktık. Çantalarımızı ayarladıktan sonra hemen uyuduk. Çünkü ekip saat 04.30’da hareket edecekti.

06 Şubat: Saat 03.30 uyandık ve kahvaltı yaptık ve son hazırlıklarımızı tamamladık. Birinci grup hazırdı tam çıkacaktık ama başıma gelen aksilikten dolayı ikinci grupla birlikte çıkmak zorunda kaldık. Saat 05.00’da ikinci gruptan herkes hazırlıklarını bitirdi ve zirveye doğru yürümeye başladık. Hava sanki bize jest yapar gibiydi. Çok güzel ve açık bir havada tırmanışımızı yaptık. Yürüyüş sırasında çığ tehlikesi olabileceği düşünülen bir bölgeden ikişerli geçildi. Sonrasında kramponlarımızı takarak yükselmeye başladık. Yorucu bir yürüyüşün ardından saat 10.30’da iki ekip de zirveye ulaşmıştık. Çok rüzgârlı olduğundan fazla kalamadık. Zirve defterini yazdıktan ve fotoğraf çektikten sonra iniş için harekete geçtik. İnerken yine ikinci grupta yer aldık. İniş daha kolaydı. Ancak kramponla inmek pek kolay olmadı. Saat 13.30’da kamp alnına ulaştık. Hedeflenen zamandan daha önce bitirmiştik. Aküdak’dan Yusuf E. ÇELEBİ bizi karşılayarak tebrik etti. Çok yorgun olduğumuz için hemen Çadıra girdik ve dinlendik. Daha sonra yemeğimizi yedikten sonra yorgun vücutlarımızı dinlendirmek için uyuduk.

07 Şubat: Saat 08.30’da uyandık. Güzel bir kahvaltıdan sonra Aküdak’dan arkadaşlar treeking düzenleyeceklerini bildirdiler. Ekip halinde katılma kararı aldık. Saat 11.00’da kamp alanından ayrıldık. Yürüyüşümüz kampı kurduğumuz bölgenin hemen karşısında bulunan tepelere olacaktı. Yaklaşık 2 saat süren eğlenceli bir yürüyüş sonrası biraz yorgun olarak kamp alnına geldik. Yemeklerimizi yapıp yedikten sonra diğer üniversiteden arkadaşlarla birlikte sohbet ettik. Saatin biraz geç olması sebebiyle ve yarın yola çıkacağımız için çadırlarımıza giderek uyuduk.

08 Şubat: Sabah uyandığımızda hava fırtınalıydı. Çadırlarımızı toplamakta çok zorlandık. Çadırımızı toplayıp çantamızı hazırladıktan sonra ikinci grupla birlikte yürümeye başladık. Yaklaşık 1 saat yürüdükten sonra dinlenmek ve bir şeyler atıştırmak için yarım saat mola verildi. Bu arada KATÜ’DEN gelen arkadaşlar ilk yardım hakkında bilgi verdiler. Sohbetlerden sonra tekrar yürüyüş için yola koyulduk. Yağmur başlamıştı ve bizim daha 45 dk kadar yürümemiz gerekiyordu. Otobüsün geleceği bölgeye ulaştık ve taşıtları beklemeye başladık. Yaklaşık on beş dk sonra araçlar geldi. Çantalarımızı yükledik ve Akdeniz Üniversitesine doğru yola çıktık. Saat 12.00’da spor salonuna gelmiştik. Saat 16.00’da katılımcılara belgeleri verildikten sonra yapılan faaliyette çekilen fotoğraflardan oluşan slâyt gösterisini izledik. Daha sonra sosyal tesislerde akşam yemeğimizi yedik vedalaşmadan sonra üniversitenin tahsis ettiği araç ile otogara gittik. Ve böylece faaliyetimizi sorunsuz bir şekilde noktalamış olduk.
 

Etiketler
Ynt: 14. Üniversiteler Arası Kızlar Sivrisi Kış Tırmanışı

Teşekkürler bir an oraya tırmandığım günleri hatırladım yazdıklarını okuyunca. 14 şubat 2001'de çok güzel bir havada akdeniz Üniversitesinin etkinliğinde tırmanmıştım kızlarsivrisine ve gelirken kamp alanının altındaki düzlükten yüzbinlerce kardelen arasından aldığım bir kaç kök örnek ankarada 7-8 yıl penceremizin önünde her yılın en soğuk zamanında açmıştı. En kısa zamanda tekrarlamak lazım. Kızlarsivrisi özlemiştir bizi.
 

Ynt: 14. Üniversiteler Arası Kızlar Sivrisi Kış Tırmanışı

ben de bu sene ilk kez denedim ama çok mükemmel bi duygu
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,489
Mesajlar
1,518,754
Kayıtlı Üye Sayımız
172,148
Kaydolan Son Üyemiz
perdeci71

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst