93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 154
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,959
Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bir de birşey söylemek istiyorum, bugün çok temiz görünümlü ve haklarında "zengin bir adama aitmiş te araç fazlası yüzünden kullanılmıyormuş" falan gibi güzel hikayeler anlatılan iki tane ZJ'yi servise götürdüm.

Sürpriz! Her ikisinin de km'siyle oynanmış. Birisi tesadüfen en son 5 yıl önce şanzuman arızası için o servise gitmiş, o zaman km'si 280.000 imiş. Ama ne olduysa olmuş, şimdi birden 111.000 olmuş.

Öbürü de tako'nun üstünde 108.000km'de yazıyordu, ama sanırım başındaki bir okunmuyor, aslında 1.108.000 kmde olması olası.

Usta ikisinden de uzak durmamı tavsiye etti. Araba arayan herkesin kulağına küpe olsun.

Bu arada "Hmmm..." diyerek eğilip kalkıp beatrix'in yazdığı 29 maddeyi kontrol edip te bir takım yorumlarda bulununca adamlar beni galerici sandı! :smiley:
 

Etiketler
Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Vay uyanıklar vaaaaay....!

Ama helal olsun Servis sağlam ustalarmış, hangi servis bu?
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

1.108.000 km deki zj kaç model.hele o mil ise millete ibret olsun diye almak lazım.düşünsenize o kadar yol yaptığını ve hala sorunsuz olmasını.servislerimiz bu konularda iyiler ama sonra kendi yalanlarını da hatırlamayanları var aralarında.amman dikkat..
 


Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ankara'da Akgün usta!. Bu sitedeki arkadaşların ve sanırım Alfons'un tavsiyeleriyle gittim. Belli ki çok bilgili ve güvenilir bir usta! Torunu da oradaydı, "hergün km düşürürmüsünüz?" diye birkaç kişinin gelip sorduğunu söyledi. Ama tabiiki düşürüldüğüne hiç tanık olmamış, nasıl düşürüldüğünü bilmiyor. Bir de "elektronik beyin olduğundan bilgisayara bağlayınca kaç km'de olduğu zaten ortaya çıkar" diyor.

İkisi de 1997 model idi. Ama sorunsuz dememiştim ;D ... O arabanın kaputunu açıp daha sesini dinleyince kaputu tekrar kapatıp başını iki yana salladı! Aslında arka bilyalardan da ses geliyordu. Ama 15.000 TL olduğundan alıp belki biraz masrafla iyi bir araba olur diye düşünmüştüm... Ama olmazmış! Tabii şu km'dedir demedi, ama o benim yorumumdu! Çünkü benim CJ'de 38.000 km'de idi, ama tako sadece beş haneli olduğundan, kaç yüz otuzsekiz olduğunu bilemiyordum! Ordan aklıma geldi.

Galiba ZJ'de altı hane var. Tako elektronikti, öyleymiş gibi görünüyordu.
 



Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ben Serviste gerçek anlamda 700.000 km yapmış 93 model ZJ'ye rastladım > araba hala yağ yakmıyordu.....!
Servisteki ustalar son 5 senelik sicilini iyi biliyorlardı.
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Valla bende A&A da sabit kaldım . Teşhis ve tedavi gayet hızlı ve etkili çünkü . Akgün abi de Oğulcanda işten iyi anlıyor ...

Bu arada Zj hala arıyosan bir tanıdıkta var çok düzgün bir araç bildiğim kadarıyla 2. sahibinde ... Götürür baktırırız istediğin şekilde ...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=27771.0

Bir ara ilanda yazmıştım ... Fiyat konusunda olmazsa bende konuşurum ciddi bir durum olursa ...

Selamlar
Barış
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Barış bey çok teşekkürler, durum çok ciddi, ama ben 96-98 arası araç arıyorum. Bu aralıkta araç varsa, ve en önemlisi temiz ve orjinalse hemen bakalım, hemen alıcıyım.
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Rica ederim ... Gözüme çarparsa mutlaka haber veririm . :smiley:
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

kilometre benim için bir zj de son bakacağım şey. Ne önemi varki dedim almadan önce . Bir aracın yüksek kilometrede olmasının almama sebebi görülmesi motorun ömrünü yemiş olma ihtimalinden. Bir motorda zorlamayla sıkıştırmayla biter. Kim bir 5200 cc yi yorabilirki :smiley: ister inanın ister inanmayın ben zj mi aldığımda kilometresine bakmadım bile aldıktan iki gün sonra biri kaç binde dedide aklıma gelid :smiley: 210 bin milde almışım saat gibide çalışıyor şeytan kulağına kurşun. 700 binde zj nin olduğunu duymakta yüreğime su serpiyor açıkcası..

Bu arada Alfonse bir arkadaşına led zeplin cd si vermiş herif kaybetmiş mesajı yazarken telefonda bunu duyduğu ana rastlamış :smiley: yoksa onun muazzam bilgilendirmeleri ve yüzümüze tebessüm koyan latifeli sataşmaları dışında farklı bir mesaj görmeniz mümkün değil. :smiley:
 



Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

flying surfer' Alıntı:
Yalnız benim anlayamadığım bir şey var: Eğer Avrupa versiyonunda limited slip diff. varsa ve Amerikan'da yoksa, neden Amerikan versiyonu daha çok tutuluyor? Herkes çok önemli birşeymiş gibi ilanlarda: "Amerikan versiyonudur, kesinlikle Kanada değil, kesinlikle Avrupa değil" vs. yazıyor?
Ben devamlı ilanları felan takip ediyorum. Aracımı alırkende çok fazla araç ve ilan inceledim....
Avrupa versiyonları için gördüm böyle bi ibare ama Kanada versiyonları için hiç rastlamadım....
Siz baktığınız GC ilanlarının kaçta kaçında böyle bi ibare gördünüz ki. Ya 1 gördünüz, yada 2, oda bilirbilmez cahil bi galericinin ilanıdır. Ki ben tüm Türkiyede ki ilanları en popüler sitelerden inceliyorum. Sizin olası gördüğünüz o 1 adet ilana hiç rastlamadım...

Şimdi sakın benim rastlamamış olabileceğim o ilanı bulup buraya link felan vermeyin. Bi tartışma açarsınız o zaman ve konunun silinip/kilitlenmesi için azami gayret gösterirm, elimden geleni yaparım. Benim Sosyal Davranış Tarzım bunu gerektirir

Daha önemlisi versiyonlar arasında kalite farkı hiç yoktur. Bu biz Türklerin herzaman yaptığı gibi bi şehir efsanesidir. Dolayısı ile aralarında donanım farklılıklarından bahsetmek çok doğrudur, ama kalite farkı gibi söylentiden bahsetmek bile kulaklara su kaçırır, hoş olmaz....

Benim GC' m Canada versiyonu. Tüm bunları kendi aracımı korumak amacı ile yazdığımın düşünülmesi doğaldır, ama kesinlikle doğru değildir. İster inanılır bana, ister inanılmaz!

Jeep bir çok ülkede üretim yapıyor. Canada versiyonunun puf tabir edilen koltukları güya Ceylan derisi imiş. Canada versiyonlarının ilanlarının bazılarında yazar bu. Ceylan mı bilmiyorum ama, tüm versiyonlarının koltukları aynı kalitededir.
Bazı Canada versiyonu Amerikan markalarında özel donanımlar mevcut ama. Yüksek amperli akü ile, araç çalıştırılmadan uzaktan kumanda ile aktif edilebilen çok iyi ayrı bi kalorifer, uzaktan kumanda ile araç çalıştırma v.s. gibi donanımlar. Fabrika çıkışı birçok böyle araca rastladım, ayrıca kızkardeşim Canada' da ve özellikle uzaktan kumanda ile çalıştırma sistemi fabrika çıkışı çok gözüken bi donanımmış. Ayrıca genel hava koşullarından dalayı herkesin kapalı, ısıtmalı, nem kontrollü garajı varmış....,
Bazı Soğuk Hava koşullar için üretilmiş GC' lerin ve Amerikan araçlarının motor kompartmanında, 110Volt(Kuzey ve Güney Amerika kıtası std.ı) şebeke elektriğini dışardan kablo ile bağlayacağınız bi donanım var. Şehir elektriğini bi kablo ile bu motor içindeki fişe takıyorsunuz. Motor suyunu mu, artık bloğu mu her neyse dışarıdan gelen elektrikli sistemle ısıtılıyor.
Beatrix' in yayınladığı user manuel' de de var bu. Eğer gerçekten incelemişi araştırmış olsaydınız bunu farkedip yazmış olurdunuz. Söylediğiniz gibi bakmamışsınız işte, belli...
Dikkatiniz çekerim, kaliteden değil, donanım faklılıklarından bahsediyorum.

Sonuç: Amerika versiyonu, marka origini Amerika olduğu için daha çok tutulur. Kalitede hiç fark yoktur...
Avrupa versiyonları için Avusturya montajları daha çok tutuluyor diye duydum, nedenini bilmiyorum. Kalitede gerçekte hiç fark yoktur. Megane sadece Türkiyede üretiliyor. Bize karşı olan dünyadaki önyargıyıda hepimiz biliyoruz maalesef (ben takmıyorum, fırsat bulmuşken kınıyorum). Oysaki Reno Fransız markasıdır. Ve Reno bizim ürettiğimiz Meganları aracılığımız ile tüm dünyada satar, bunun gibi bi sürü örnek var...
Mısır üretimleri tutulmaz diye bi şey var. Ama kalitede hiç fark yoktur. Arap yarım adasının ve arap dünyasının titiz olmadığı inanış vardır bizde. Ama bu kadar eski ve iyi bi marka kalite standartını kesinlikle takip ediyordur, imajının bi Arap yüzünden sarsılamasına izin vermez. 2000 başlarında Suudi Arabistan' nın bize savunma konusunda borcu varmış. Ülkelerinde üretilen Cherokee' ler ile ödemeyi teklif etmişler. Gazetede okumuştum. Şimdi Paşaların felan bindiği Cherokee' ler bunlar zannedersem. Saygıdeğer ve Prensip Sahibi Ordumuz Kalitesiz arap versiyonunu almazdı, doğru olsa. Mısır v.s. ile arada bitek kızıldeniz var :smiley: Arada bi tek dar bi deniz var diye Orduya kalitesiz mal aldı dedirtmem :smiley: (Sağlam manipülasyon yaptım :smiley: )

Hepsinin kalitesi aynıdır, başka markaları bilmem ama JeEp taviz vermez. Böyle cahil cuhul şehir efsanelerini en azından JeEp markamız için kullanılmasına izin vermemek için çaba göstermeliyiz kanaatindeyim

Sağlıcakla....
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

alperhoca' Alıntı:
Alfonse, alem adamsın valla :smiley:
Ama ben "limitli kaydırmalı diferansiyel" ifadesini sevdim :smiley: Sonuçta konuşmalarımın da çoğunluğunda Türkçe ifadeler kullanmayı tercih ediyorum.
Arkadaşımız "limitli kaydırmalı difransiyel" değil " Limitli Kaydırgaçlı(!) Kilitli Dif " demiş. Tercihinize, uygulamasam dahi, katılıyorum, saygı duyuyorum, fikren destekliyorum...
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

beatrix' Alıntı:
Alfonse naaaaptın yaaaaa....., :eek: :eek: :eek:
Sadece yardımcı olmak istemiş, sapsarıya boyadın hertarafı..... ;D ;D ;D
Forumun tümünde çok sık, büyük ve gözalıcı renkler kullandığım için yöneticilerden uyarı aldım....
İyiki hatırlattınız...
Sarıları " ayva pişiği :smiley: " rengine çevirdim....
Sağolun...
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

flying surfer' Alıntı:
.............hiç kimseye faydası olmadıysa bile en azından bana çok çok faydası oldu.............
Düzeltmeleriniz için tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum. Bana çok faydası oldu, kesinlikle bunları okuyan birçok insana da faydalı olacaktır.
Hani bir lisan, bir insan derler ya, onun gibi, 1 kişiye bile faydalı oalbildiysem ne mutlu bana, samimiyim.....
Ama benden daha çok Beatrix hakediyor Teşekkürü. O' nun yaptıkları yanında benim yaptıklarım devede kulak.......
[attachment=1] :smiley: :D ;D :D ;D

Bi ekleme daha yapayım. 96 sonrası ZJ' lerde arka dif Dana44 çıkıyormuş diye öğrendim geçen gün....
Bu sitede CJ' ci çok çok bilgili bi arkadamız Dana44' ün Dana35' ten daha sağlam olduğunu, daha zor kırıldığını söylemişti. Ama emin değilim... Aradım yerinide bulamadım konunun....
Hatırladığım kadarıyla bide, Parçalı değil tek parça Dana44' ten bahsetmişti.... Nedir bu detay bilmiyorum...
Konuştuğum Usta ve Servislerde 96 sonrası GC' lerdeki Dana44' ün Dana35' ten aliminyumluk yüzünden daha zayıf ve hassas olduğunu söylediler.
Model tercihi yapacaklar, arka difteki detay önemliyse, araştırabilir bu farkı...
Paylaşımlarınıda bekliyorum, merak ediyorum.....
 

Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

alpaslanepli' Alıntı:
Bu arada Alfonse bir arkadaşına led zeplin cd si vermiş herif kaybetmiş mesajı yazarken telefonda bunu duyduğu ana rastlamış :smiley: yoksa onun muazzam bilgilendirmeleri ve yüzümüze tebessüm koyan latifeli sataşmaları dışında farklı bir mesaj görmeniz mümkün değil. :smiley:
alfonso, dert etme cd yi bende led zeppelin plakları var çoğaltırız sana.yukarıda gene sert girmişsin.arkadaşımız zj almak istiyor gözünü korkutma ;D
 



Ynt: 93-98 Grand Cherokee Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

ssbman' Alıntı:
Valla bende A&A da sabit kaldım . Teşhis ve tedavi gayet hızlı ve etkili çünkü . Akgün abi de Oğulcanda işten iyi anlıyor ...

Bu arada Zj hala arıyosan bir tanıdıkta var çok düzgün bir araç bildiğim kadarıyla 2. sahibinde ... Götürür baktırırız istediğin şekilde ...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=27771.0

Bir ara ilanda yazmıştım ... Fiyat konusunda olmazsa bende konuşurum ciddi bir durum olursa ...

Selamlar
Barış
Niye benim arabayı pazarlamıyorsun Barış, aşkolsun :smiley: Ama sende haklısın, arkadaşın bütçesini aşıyor benim araç.... :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,177
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

SON KONULAR



Geri
Üst