DAĞCILIK

Eğirdir Gölü İçin Farkındalık Yürüyüşü: Doğa Severler ‘Eğirdir Gölü Kurumasın’ Dedi

Isparta’da faaliyet gösteren dağcılık ve doğa sporları kulüpleri, Türkiye’nin dördüncü, içme suyu bakımından ikinci büyük gölü olan Eğirdir Gölü’nde yaşanan su kaybına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Arena, Artı, ISTUDAK, ISFODER, ETUDOSK, ISAK, Bardof, Geziyoor ve Eğirdir Gölü Havzası ve Çevre Koruma Derneği üyelerinin katıldığı etkinlikte, doğaseverler gölün kurumasına karşı farkındalık yaratmak için bir araya geldi.

Son yıllarda gölde meydana gelen aşırı su kaybı, otlanma, kirlenme ve sinek istilasına dikkat çeken doğa sporları kulüpleri, Eğirdir Limanı’nda toplanarak “Eğirdir Gölü Kurumasın” kampanyasına destek verdi. Etkinliği düzenleyen Geziyoor Doğa Grubu yöneticisi Ahmet Çıra, gölün durumunun ulusal gündemde yer aldığını belirterek, “Eğirdir Gölü’nün eski halini bilen biri olarak, bu duruma karşı farkındalık oluşturmak için doğa sporları gruplarıyla bir araya geldik. Tek amacımız, bu sorunlara dikkat çekmek ve çözüm bulunmasını sağlamak. Devletimizin bu konuda adım atmasını umuyoruz” dedi.

Doğaseverler, farkındalık yürüyüşü kapsamında Yeşilada çevresinde yaklaşık 4 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Katılımcılar, Eğirdir Gölü’nün eski canlılığını kazanması için çözüm yollarının bir an önce devreye alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜPLERİ EĞİRDİR’DE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPTI (egirdirakingazetesi.com.tr)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu