SU SPORLARIYelken

8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları Tekirdağ’da Sona Erdi

Tekirdağ’da gerçekleştirilen 8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları, 9 farklı ülkeden 29 kulüp ve 185 sporcunun katılımıyla sona erdi. Rumeli İskelesi’nde düzenlenen kapanış töreninde, dereceye giren sporcular ödüllerine kavuştu.

Yarışmalar, Türkiye Yelken Federasyonu, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nün işbirliğiyle organize edildi. Kapanış töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Ünal Durgut, Tekirdağ’da düzenlenen bu yarışların yelken sporuna olan ilgiyi artırdığını ve beş gün süren mücadelelerin unutulmaz anılarla dolu geçtiğini belirtti.

Genel kategoride birinciliği Boran Öden kazanırken, ikincilik Hayrettin Eren Çakır’ın, üçüncülük ise Georgi Karagiozov’un oldu. Kızlar genel kategorisinde Melis Bolat birinci, Karolina Cenova ikinci ve Dilara Koldaş üçüncü sırada yer aldı.

2013 ve sonrası doğan sporcuların küçükler kategorisinde Ahmet Arel Barut birinci, Ali Rıfat Başara ikinci, Kemal Deniz Güzel ise üçüncü oldu. Küçük kızlar kategorisinde İnci Gülsoy birinci, Beliz Özdayı ikinci, Maya Karabat ise üçüncü sırada yer aldı.

2015 ve sonrası doğanlar kategorisinde Çınar Uslukul birinci, Rüzgar Uras Şahin ikinci, Melisa Çopur üçüncü olurken, küçük kızlar kategorisinde Melisa Çopur birinci, Derin Güzel ikinci, Çakıl Aygün üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara ödülleri Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Ünal Durgut, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Güleryüz ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Hülya Çetin tarafından verildi. Ayrıca, dereceye giremeyen sporcular arasında çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yarışların sembolik bayrağı, gelecek yıl düzenlenecek 9. Süleymanpaşa Cup’a kadar törenle arya edildi.

Kaynak: Tekirdağ’da 8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları sona erdi İhlas Haber Ajansı (iha.com.tr)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu