BİSİKLET

2. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Ankara’da Sona Erdi: Şampiyon Rutger Wouters

Samsun’da başlayan ve 30 Ağustos’ta start alan 2. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, Ankara’da sona erdi. Flanders Region takımının Belçikalı sporcusu Rutger Wouters, zorlu yarışın şampiyonu oldu. 8 ülkeden 18 takım ve 115 sporcunun katıldığı organizasyon, 4 gün sürdü ve toplamda 13 saat 8 dakika 13 saniyede tamamlandı.

Yarışın final etabı, Çankırı ile Ankara arasındaki 168,4 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi. Etap, Başkent Ankara’daki tarihi Birinci Meclis’in önünde sona erdi. Kaçış grubunda yer alan genel klasman lideri Rutger Wouters, 4 saat 8 dakika 45 saniyelik derecesiyle bu etapta da birinciliği kazandı ve “sarı mayo”yu giyerek genel klasman şampiyonu oldu.

Wouters’ın 1 dakika 17 saniye gerisinde bulunan BikeAid takımından Vinzent Dorn 2’nci, takım arkadaşı Jarno Bellens ise 1 dakika 25 saniye farkla 3’üncü oldu. Diğer klasmanlarda ise BikeAid takımından Oliver Mattheis sprint klasmanında (yeşil mayo), Vino SKO takımından Daniil Pronskiy tırmanış klasmanında (kırmızı mayo) ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Samet Bulut en iyi genç bisikletçi klasmanında (beyaz mayo) birinci oldu.

Yarışın sonunda, genel klasmanda ilk 3’e giren sporculara ödülleri Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından takdim edildi.

Kaynak: Samsun’da başlayan 2. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Ankara’da sona erdi: Dereceye girenlere ödülleri takdim edildi (anadolugazete.com.tr)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu