SU SPORLARIYelken

Başladı: 8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları’nda Kıyasıya Rekabet

Tekirdağ’da düzenlenen 8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları, büyük bir katılımla başladı. Türkiye Yelken Federasyonu, Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nün iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Tekirdağ Valiliği’nin desteğiyle yapılıyor.

Yarışlara, 9 ülkeden 29 kulüp ve 185 yelkenci katılıyor. Marmara Denizi’nin yaklaşık 3 kilometre açığında optimist kategorisinde gerçekleştirilen yarışlarda, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Umman, Cezayir, Tunus, Bulgaristan, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Kuveyt ve Katar’dan gelen sporcular kıyasıya mücadele ediyor.

Yarışların açılışını Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar yaptı. Akdurak, organizasyonun önemine vurgu yaparak, “Tekirdağ Yelken Spor Kulübü, yıllardır milli takıma sporcu kazandıran başarılı bir kulüp. Organizasyon son derece iyi hazırlanmış ve katılımcılar da çok mutlu. Yarışlarımız bugün gayet güzel bir şekilde başladı” ifadelerini kullandı.

Yarışmalar, 5 Eylül’de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Kaynak: 8. Uluslararası Süleymanpaşa Optimist Cup Yelken Yarışları başladı (msn.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu