BİSİKLET

2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun Havza-Amasya Etabı Tamamlandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMKON) işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun Havza-Amasya etabı başarıyla tamamlandı. Tarihi Saraydüzü Kışla Binası önünde sona eren etapta, dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.

600 kilometrelik bu tarihi yolculuğun bir parçası olarak, Samsun’dan yola çıkan bisikletçiler Amasya’da Vali Yardımcısı Adem Ünal, Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Havza-Amasya etabını birincilikle tamamlayan Flanders Region Belçika bisiklet takımından 37 yaşındaki Rutger Wouters, madalyasını Amasya Vali Yardımcısı Adem Ünal’dan aldı. Başarılı sporculara ayrıca Belediye Başkanı Turgay Sevindi tarafından kente özgü hediyeler takdim edildi.

17 takım ve 89 profesyonel sporcunun katıldığı ve dört gün sürecek olan Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, Samsun, Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi şehirlerden geçerek Ankara’da kurucu Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde son bulacak.

Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce bağımsızlık meşalesini yaktığı kentte, bu anlamlı bisiklet turuna ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz,” ifadelerini kullandı. Sporcular, Amasya etabını tamamladıktan sonra, bir sonraki durak olan Çorum etabı için pedal çevirmeye devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu