DAĞCILIKDOĞA SPORLARI

Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan Ağrı Dağı’na Zafer Bayramı’nda Zirve Tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla “Türkiye’nin çatısı” olarak anılan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanışa katılan 30 sporcu, Doğubayazıt ilçesine bağlı Çevirme mezrasında hazırlıklarını tamamladıktan sonra eşyalarını atlara yükleyerek zorlu yürüyüşe başladı.

İlk gün 3 bin 200 metre rakımdaki kamp alanına ulaşan dağcılar, burada yüksekliğe uyum sağlamak için dinlendi. Ertesi gün, 4 bin 200 metreye çıkarak ikinci kampı kuran ekip, gece boyunca soğuk hava ve fırtınaya rağmen mücadele etti. Sabahın ilk ışıklarıyla zirveye doğru tırmanışlarına devam eden sporcular, zirveye ulaştıklarında Atatürk posteri ve Türk bayrağını açarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Başarılı bir şekilde zirveye ulaşan ekip, güvenli bir şekilde inişlerini tamamladı. Ağrı Dağı, zorlu tırmanış rotaları ve erimeyen buzullarıyla her yıl hem yerli hem de yabancı dağcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak: Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan Ağrı Dağı’na 30 Ağustos Zafer Bayramı tırmanışı – Zonguldak Haberleri (sabah.com.tr)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu