DAĞCILIK

Manisalı Dağcılardan Ağrı Dağı’nda Zafer Tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı tırmanışı, Ağrı Dağı’nın zirvesinde gerçekleştirildi. Manisa’nın Demirci ilçesinden katılan iki dağcı, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen toplam 29 dağcıyla birlikte 5.137 metre yüksekliğindeki zirveye ulaştı.

Demirci Akıncıları Spor Kulübü Dağcılık ekibinden antrenör Atıf Eroğlu ve Eczacı Mustafa Gül, zirveye ulaşan ekipte yer aldı. Tırmanış, 27 Ağustos’ta başladı ve dağcılar sırasıyla 1.600 metre, 2.200 metre ve 4.200 metre rakımlardaki kamp noktalarına ulaştı. Son olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda 5.137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkarak İstiklal Marşı’nı okudular ve bayramın 102. yılını kutladılar.

Dağcılık antrenörü Atıf Eroğlu, “Demirci Akıncıları olarak ilçemiz, Kurtuluş Savaşı’nda milli mücadeleye büyük destek verdi. Kulübümüz üyesi Mustafa Gül ile birlikte Demirci Belediyesi’nin desteğiyle Ağrı Dağı tırmanışına katıldık ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bayrağımızı 5.137 rakımda dalgalandırmanın gururunu yaşadık” dedi. Dağcı Mustafa Gül ise, “Bu tırmanış bizim için çok anlamlı ve özel oldu. Zorluklar yaşadık, ama 30 Ağustos’ta Ağrı Dağı’nın zirvesine ulaşmak bize büyük bir gurur verdi” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu