Yelken

Yelken Olimpiyat Takımı İçin Urla’da İlk Kamp Tesisi Kuruluyor

Urla İçmeler Koyu’nda Türkiye’nin ilk Yelken Olimpik Kamp Merkezi’nin inşası için önemli bir adım atıldı. İzmir Valiliği Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 30 dönümlük araziyi 20 yıllığına Türkiye Yelken Federasyonu’na tahsis etti. Bu adım, Türkiye’de yelken sporunu geliştirmeye yönelik çabalara büyük bir destek sunuyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, 1957’de olimpik spor dalı olan yelkenin ülkemizdeki gelişimini desteklemek amacıyla kurulan federasyonun bugüne kadar kendine ait bir kamp merkezine sahip olmadığını belirtti. Akdurak, 2017 yılında başkanlık görevine geldiğinde öncelikli hedefinin uluslararası standartlarda bir Yelken Kamp Merkezi kurmak olduğunu vurguladı.

Akdurak, Yeniizmir.com’a yaptığı açıklamada, 2019 yılında başlayan girişimlerin sonucunda İzmir Valiliği’nin, Urla Kaymakamlığı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle bu arazi tahsisinin gerçekleştiğini duyurdu.

2025’te Dünya Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

Yelken Olimpik Kamp Merkezi’nin inşası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan spor tesisi imar plan değişikliği başvurusu olumlu sonuçlandı. Akdurak, kamp merkezinin doğa dostu bir yapıya sahip olmasına özen gösterildiğini ve tesisin 2025 yılında Türkiye Yelken Federasyonu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek 420 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını belirtti. Akdurak, merkezin yerli ve yabancı sporcuların antrenman yapabileceği bir alan haline dönüşmesini hedeflediklerini ifade etti.

Spor Turizmine Katkı

Akdurak, inşaat sürecinin tamamlanmasının ardından 2025’te kullanıma açılması planlanan Yelken Olimpik Kamp Merkezi’nin, spor turizmine ve İzmir’e önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Özellikle çocukların yelken sporuna kazandırılmasında önemli bir rol oynayacak olan bu merkez, uluslararası arenada Türkiye’nin adını daha fazla duyurmayı amaçlıyor. Akdurak, kamp merkezinin Yelken Milli Takımları için önemli bir antrenman alanı olacağını ve birçok ülkenin ilgisini çekeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Yelken Olimpiyat Takımı’na Urla’da ilk kamp tesisi (yeniizmir.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu