Yelken

Tekirdağ’da Uluslararası Yelken Yarışları: 12 Ülkeden 230 Sporcu Şampiyonluk İçin Yarışacak

Tekirdağ’da düzenlenecek 8. Uluslararası Süleymanpaşa Cup Yelken Yarışları, bu yıl 12 ülkeden 230 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Marmara Denizi’nin eşsiz manzarasında, sporcular şampiyonluk için yelken açacak. Yarışlar, Süleymanpaşa Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Tekirdağ Yelken Kulübü iş birliğiyle 1 Eylül’de başlayacak.

Organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tekirdağ Valiliği’nin destekleriyle gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Umman, Cezayir, Tunus, Bulgaristan, Ukrayna, Kuzey Makedonya, Yunanistan, Kuveyt ve Katar’dan gelen sporcular, dört gün boyunca Marmara Denizi’nde şampiyonluk mücadelesi verecek. Yarışlar, 5 Eylül’de yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

Tekirdağ Yelken Kulübü Antrenörü Berk Uzel, etkinliğin görsel bir şölen sunacağını belirterek, 12 ülkeden yelkencileri Tekirdağ’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Uzel, “Bu sene yarışlara 12 ülkeden 230 yelkenci katılıyor. Sporcularımız, dört gün boyunca Marmara Denizi’nde dereceye girmek için mücadele edecek.” dedi.

Etkinliğin ilk günü kayıt ve deneme yarışlarıyla başlayacak. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında, Zafer Kupası adıyla bir test yarışı da düzenlenecek. Yelkenci Ahmet Arel Barut ise yarışların kendisi için önemli bir tecrübe olacağını belirterek, en iyi performansını sergilemek için mücadele edeceğini söyledi.

Kaynak: Tekirdağ’da düzenlenecek uluslararası organizasyonda 12 ülkeden sporcular yelken açacak (aa.com.tr)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu