FOTOĞRAFÇILIK

Osmangazi’de Dünya Fotoğrafçılık Günü Sergisi Açıldı

Osmangazi Belediyesi, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü, Bursa’nın coğrafi ve kültürel güzelliklerini yansıtan fotoğraflardan oluşan bir sergi ile kutladı. Osmangazi Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle hazırlanan sergi, Osmangazi Belediyesi Merkez Bina girişinde ziyarete açıldı.

Sergide, fotoğraf sanatçılarının objektifinden yansıyan 30 birbirinden güzel fotoğraf, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz, BUFSAD yönetimi ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşen törenle Bursalıların beğenisine sunuldu. Sergi, 23 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek.

Açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, fotoğrafın önemli bir sanat dalı olduğunu vurgulayarak, “Bu güzel sergiyi hazırlayan tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. Fotoğraf, iyi bir göze ve sanatsal bir bakış açısına sahip olmayı gerektiriyor. Fotoğraf sanatına katkı sunmak adına yeni etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz,” dedi.

Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Fatma Çil Yılmaz ise, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü böyle güzel bir sergiyle kutlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Fotoğrafçılar, tarihi anları ve doğal güzellikleri ölümsüzleştirirler. Osmangazi’de daha birçok sanatsal ve kültürel etkinliğe imza atmayı planlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Gökeer de, Dünya Fotoğrafçılık Günü’nün 1839’dan beri kutlandığını hatırlatarak, fotoğraf sanatına verdikleri destek için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından Başkan Aydın ve diğer katılımcılar, sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.

Kaynak: Osmangazi’de Dünya Fotoğrafçılık Günü Sergisi açıldı (msn.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu