Yelken

Yarışlar Kıran Kırana Geçti: Büyük Kupa ‘ENKA CHEESE IV’e Gitti

Farklı yelken sınıflarını bir araya getirerek Türkiye’de bir ilke imza atan 12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali, çekişmeli Yat Sınıfı mücadelesiyle sona erdi. 9-18 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda ve Slam’in desteğiyle düzenlendi. İstanbul’da yelken sporunun heyecanını yaşatan organizasyon, hafta sonu yapılan ve teknelerin kıyasıya yarıştığı Yat Sınıfı etabıyla son buldu.

Bu yılki yarışlarda “Büyük” kupa, IRC0, IRC1 ve IRC2 sınıfları genel klasmanında 14 puanla zirveye yerleşen “ENKA CHEESE IV” takımının oldu. IRC3 ve IRC4 sınıflarında ise genel klasman lideri 15 puanla “ORGANİK KİMYA ELECTRON” takımı oldu.

Yarışların kategori liderleri şöyle sıralandı:

  • IRC0 Sınıfı: ORIENT EXPRESS 6
  • IRC1 Sınıfı: FENERBAHÇE DOĞUŞ YELKEN YAT TAKIMI
  • IRC2 Sınıfı: ANT YAPI TEAM SENSEI BABY DRACULA
  • IRC3 Sınıfı: ORGANİK KİMYA ELECTRON
  • IRC4 Sınıfı: SEBAGO ALIZE G 28

Festivalin canlı yayınları da büyük ilgi gördü. 2024 Paris Olimpiyatları’nın açılışını yapan ekip tarafından hazırlanan yayınlar, grafik ve 3D modellemelerle desteklendi. Toplam 25 kamera kullanılarak gerçekleştirilen yayınlarda, izleyiciler tekne içindeki heyecan dolu anları yakından takip edebildi. Bu yayınlar, yelken sporunu daha geniş kitlelere ulaştırarak genç izleyicileri bu spora teşvik etti.

Kaynak: https://www.kocaelihaberleri.com.tr/spor/yarislar-kiran-kirana-gecti-buyuk-kupa-enka-cheese-iv-gitti-h1176.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu