SU SPORLARIYelken

12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

İstanbul'da düzenlenen 12. TAYK Slam-Eker Olympos Regatta Yelken Festivali'nin ödül töreni, Galatasaray Kalamış Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Etkinlik, 9-18 Ağustos tarihleri arasında yüzlerce yelkenci ve teknenin katılımıyla gerçekleşti ve yarışlar boyunca dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi.

Yarışlar, Türkiye Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) tarafından, Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda ve yelken giyim markası Slam’in desteğiyle organize edildi. Farklı yelken sınıflarını bir araya getiren festival, İstanbul halkına 9 gün boyunca yelken sporunun heyecanını yaşattı.

Eker Süt Ürünleri Pazarlama Grup Müdürü Özge Kiraz, törende yaptığı konuşmada, organizasyonu büyük bir yelken festivaline dönüştürdüklerini belirtti. Kiraz, “12 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu yarışı, bu sene orijinal rotasını koruyarak daha büyük bir festival haline getirdik. Yarışlar, yelkenciler için harika geçti. Özellikle genç yelkenciler, hareketli salma sınıfında üç gün boyunca müthiş yarışlar gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk defa J/70 Match Race mücadeleleri yapıldı ve bu, izleyiciler için büyük bir keyif oldu.” dedi. Ayrıca, yarışların bu yıl ilk kez canlı yayınlandığını ve bu durumun etkinliğe büyük değer kattığını vurguladı.

Organik Kimya Electron takımı adına konuşan Dilara Bakan, IRC3 ve IRC4 sınıflarında genel klasman liderliğini elde ettiklerini belirterek, “Bu yarış bizim için çok önemliydi. Üç gün boyunca teknedeydik ve güzel başarılar elde ettik.” dedi.

Eker Süt Ürünleri Ticaret ve Satın Alma Direktörü Gökhan Kiraz ise organizasyonun herkes tarafından çok beğenildiğini ifade ederek, “Canlı yayınlar, yelken camiası ve izleyiciler için büyük bir fırsat oldu. Bu tür organizasyonlar yelken sporunun daha fazla sevilmesini sağlıyor.” diye konuştu.

TAYK Genel Müdürü ve Yarış Koordinatörü Can Giray, Türkiye’de daha önce hiç denenmemiş bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Giray, “Yaklaşık 10 gündür denizdeyiz ve İstanbul ile Türkiye için çok yeni bir organizasyon yaptık. Bu etkinlik, yelken sporunun farklı sınıflarını bir araya getirdi ve çok başarılı geçti.” dedi.

Festivalin “Büyük” kupasını kazanan ENKA Cheese IV takımından Levent Peynirci, etkinlik için Eker ailesine teşekkür ederek, “Yelken camiamıza çok güzel bir hafta yaşattılar. Canlı yayınlar, izleyici sayısını artırmak için önemli bir adım oldu.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.haber1.com/spor/12-tayk-slam-eker-olympos-regatta-yelken-festivalinin-odul-toreni-duzenlendi/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu