DOĞA SPORLARI

Doğa ve Spor Tutkunlarının Yeni Gözdesi: Botan Vadisi Milli Parkı

SİİRT – Türkiye’nin gizli cennetlerinden biri olarak kabul edilen Botan Vadisi Milli Parkı, doğa tutkunları ve macera arayanlar için vazgeçilmez bir destinasyon haline geldi. 15 Ağustos 2019’da Cumhurbaşkanlığı kararıyla ‘milli park’ statüsü kazanan bu doğa harikası, Akabe ve Asur gibi tarihi ticaret yollarının izlerini taşırken, yaban hayatı ve endemik bitki türleriyle de hayranlık uyandırıyor.

Siirt’in Merkez, Tillo ve Eruh ilçeleri arasında yer alan ve 120 bin dönüm alanı ile 29 kilometrelik bir güzergahı kapsayan park, özellikle yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşü gibi sporlar için elverişli yapısıyla dikkat çekiyor. Ilısu Baraj Havzası’nın da içinde bulunduğu bu milli park, ziyaretçilere tekne turlarıyla sarp dağlar arasında uzanan kanyonların eşsiz manzarasını sunuyor.

Tarihi ve Doğal Güzelliklerin Buluşma Noktası

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü teknik personeli Şakir Özmazı, Botan Vadisi’nin tarih ve doğayı bir arada sunan eşsiz bir mekan olduğunu belirterek, “12 bin yıllık tarihi geçmişi olan ilimiz, tarihi ve turistik mekanlarıyla ön plana çıkıyor. Taş Başı, Delikli Taş gibi yerler su ve doğa sporlarının yapıldığı, kanyonların doyumsuz manzaralarının seyredildiği alanlar. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz,” dedi.

Sosyal Medyanın Etkisi

Sosyal medyada gördüğü görüntülerden etkilenerek Botan Vadisi’ni ziyaret eden Muhammed Santalu, İstanbul’dan bölgeye sadece bu eşsiz manzarayı görmek için geldiğini ifade etti. “Siirt Botan Milli Parkı gerçekten çok güzel bir yer. Özellikle gün batımında manzara harika. Daha önce sosyal medyada gördüğüm için merak etmiştim, bir arkadaşımın tavsiyesiyle buraya geldik ve gerçekten bayıldım,” diye konuştu.

Turistlerin Favori Noktası

Botan Vadisi sadece yerli değil, yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Fas’tan gelen Nawal Besselam, Siirt’in samimi insanlarından ve kültürel zenginliklerinden etkilendiğini belirtti. Mısır’dan ikiz kardeşi ile gelen Hager Hantera ise bölge halkının yardımseverliğini vurgularken, Tunus’tan gelen Isslem Fatnassi Botan Vadisi’nin doğasına hayran kaldığını söyledi.

Botan Vadisi Milli Parkı, sahip olduğu doğal güzellikler ve sunduğu macera dolu aktivitelerle doğa ve spor tutkunlarının yeni gözdesi olmaya devam ediyor. Bu eşsiz bölge, ziyaretçilerine hem tarihi hem de doğayı bir arada keşfetme imkanı sunuyor.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/doga-ve-spor-tutkunlarinin-vazgecilmezi-botan-vadisi-milli-parki-p75120

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu