KIŞ SPORLARI

Kış Spor Oyunları ile Üniversiteli Sporcular Tecrübe Kazanıyor

Erzurum’da Büyük Organizasyon

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından kış turizmi ve kış sporları tesisleriyle öne çıkan Erzurum’da düzenlenen Kış Spor Oyunları, üniversiteli sporculara deneyim kazandırıyor. 71 ilden 689 sporcunun katılımıyla gerçekleşen oyunlar, atlama kuleleri, buz pateni, buz hokeyi, curling salonları ve ünlü Palandöken Kayak Merkezi gibi mekanlarda yapılıyor.

Geniş Katılım ve Çeşitli Branşlar

Buz tırmanışı, buz hokeyi, kar voleybolu, snowboard, curling, biatlon, alp disiplini, kızak ve kayaklı koşu branşlarında düzenlenen oyunlar, sporcuların ulusal ve uluslararası müsabakalar için tecrübe kazanmasını amaçlıyor. TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Erzurum Palandöken’de gerçekleştirilen organizasyonun kış sporları için önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

2010’dan Beri Devam Eden Gelenek

Günay, Kış Sporları Oyunları’nın 2010 yılından beri Erzurum’da gerçekleştirildiğini belirtti. “Sadece kış sporları değil, tekvando ve judo şampiyonalarını da burada yaptık. Bu zamana kadar en yoğun katılımlı organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 71 üniversiteden 689 sporcumuz katılıyor. Milli sporcuların katılımı da oldukça yüksek,” dedi.

Gelecek Planları ve Hazırlıklar

Günay, Erzurum’un yüksek rakımı ve donanımlı tesisleriyle hazırlıklar için ideal bir yer olduğunu ifade etti. “2025 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na yaklaşık bir yıllık hazırlık süreci var. Erzurum’da uluslararası nitelikli şampiyonalar, festivaller ve kupalar organize etmeyi düşünüyoruz,” şeklinde konuştu.

Hedef Kış Olimpiyatları

Günay, kış sporlarında uluslararası düzeyde önemli başarıların olmadığını belirtti. “Snowboard branşında üniversitelerde gümüş ve bronz madalya aldık. Kış olimpiyatlarında özlediğimiz başarıyı yakalamak istiyoruz. Bakanlığın ve bizim özel çalışmalarımız var. Bunun için en uygun yerin Erzurum olduğunu biliyoruz,” dedi.

Sporcuların Görüşleri

Yarışlara katılan üniversite öğrencisi Gülşah Tosun, yarışların keyifli geçtiğini belirtirken, Emine Özüm ise “Buz tırmanışı yarışları ve diğer etkinlikler çok keyifli geçiyor. Erzurum’u bütün sporcu arkadaşlarıma tavsiye ederim,” ifadelerini kullandı.

Erzurum’daki bu organizasyon, kış sporlarına olan ilgiyi artırarak, sporcuların tecrübe kazanmasını ve uluslararası başarı hedeflerine ulaşmalarını amaçlıyor.

Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/spor/kis-spor-oyunlari-ile-universiteli-sporcular-deneyim-kazaniyor-836757.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu