HAVA SPORLARI

Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması Yalova’da Tamamlandı

Çınarcık’ta Büyük Rekabet

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesinde düzenlenen Marmara Bölgesi Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması, 12-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kazananlar Belli Oldu

Yarışmada Genel Klasmanda Kerem Dinçer birinci, Kemal Durmaz ikinci, Erhan Yılmaz ise üçüncü oldu. Kadınlar Klasmanında ise Kübra Cengiz birinciliği, Elif Keskin ikinciliği, Selin Ayvalı ise üçüncülüğü elde etti. Takımlarda Bursa Hava Sporları Kulübü birinci olurken, Nilüfer Belediye Spor ikinci ve Fenomen Hava Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı.

Vali Hülya Kaya: “Yalova, Doğa Sporlarında Hak Ettiği Yeri Bulacak”

Ödül töreninde konuşan Yalova Valisi Hülya Kaya, Yalova’da ilk kez düzenlenen bu yarışmanın önemine değindi. Vali Kaya, “Yalova’ya bu sene böyle bir parkur kazandırdık. Belki Marmara’nın en gözde parkuru olabilecek kapasitede. Bu alan, doğa sporlarında Yalova’nın hak ettiği yeri bulması için atılmış önemli bir adım” dedi. Kaya ayrıca, İstanbul’a yakınlığı ve doğal güzellikleriyle bu parkurun kısa sürede bölgenin cazibe merkezi olacağını vurguladı.

Katılım ve Destek

Törene İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Teşvikiye Belediye Başkanı Mustafa Nurten, İl Gençlik ve Spor Müdürü Salih Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ve Yalova Havacılık Kulübü Başkanı Nuri Baş katıldı.

Bu önemli etkinlik, yamaç paraşütü sporunun Türkiye’deki gelişimine ve Marmara Bölgesi’nde daha fazla tanınmasına katkı sağladı.

Kaynak: https://www.iha.com.tr/yalova-haberleri/marmara-bolgesi-yamac-parasutu-hedef-yarismasi-yalovada-yapildi-99225917

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu